The Last of Us Part 1: 10λεπτο βίντεο εξηγεί όλες τις αλλαγές

1 έτος πριν
The Last of Us Part 1

Με το remake του The Last of Us για το PS5 να αναμένεται σύντομα, η εταιρεία ανάπτυξης Naughty Dog δημοσίευσε πρόσφατα τα πλεονεκτήματα που μπορείς να περιμένεις από τη νέα έκδοση του παιχνιδιού. Σε ένα 10λεπτο βίντεο, η εταιρεία κάνει λεπτομερή αναφορά σε νέα χαρακτηριστικά, όπως τη λειτουργία speed-run αλλά και στην πιο έξυπνη AI, ενώ παράλληλα περιγράφει τα βελτιωμένα γραφικά, τη φυσική, τα μοντέλα χαρακτήρων, τα cut-scenes και πολλά άλλα.

Όπως μάθαμε τον περασμένο μήνα, τα νέα γραφικά είναι πράγματι πολύ βελτιωμένα, με εγγενή 4K ανάλυση στα 30 fps ή δυναμική ανάλυση 4K στα 60 fps. Οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν όμως το gameplay. Καταρχάς, το remake του παιχνιδιού χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη από το The Last of Us Part 2, η οποία δίνει στους εχθρούς και τους NPCs πιο σύνθετες τακτικές, οδηγώνοντας σε καλύτερες μάχες. Επίσης το AI δεν είναι μονόπλευρο αφού έχει αναβαθμιστεί και αυτή των συντρόφων σου.

Το remake περιλαμβάνει επίσης νέες λειτουργίες. Ένα από αυτά είναι ένα permadeath mode για όσους θέλουν την πλήρη εμπειρία της "μολυσμένης" αποκάλυψης των ζόμπι, μαζί με νέες στολές του Joel και της Ellie που μπορείς να ξεκλειδώσεις. Άλλη λειτουργία είναι το speed run mode χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό εκτός του ότι θα μπορείς να μετράς την πρόοδό σου με ένα χρονόμετρο.

Άλλες βελτιώσεις περιστρέφονται γύρω από τους χαρακτήρες, με νέα μοντέλα που περιλαμβάνουν μεγαλύτερη λεπτομέρεια «μέχρι τις ίριδες και το βάθος της κόρης», σημείωσε ο δημιουργικός διευθυντής και σεναριογράφος του παιχνιδιού Shaun Escayg. Η Naughty Dog ενημέρωσε επίσης τα cut-scenes με βελτιωμένες εκφράσεις προσώπου, τεχνολογία motion-matching για πιο φυσικές κινήσεις και πολλά άλλα. Περιλαμβάνει επίσης haptics, τρισδιάστατο ήχο και πολλά άλλα.

Σίγουρα το remake φαίνεται εντυπωσιακό, όμως κάτι που μπορεί να ξενίσει πολλούς είναι ότι το παιχνίδι θα πωλείται στην πλήρη τιμή που ισχύει και με άλλες κορυφαίες κυκλοφορίες του PS5. Θα το βρεις online αλλά και στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στις 2 Σεπτεμβρίου ενώ μπορείς να το προπαραγγείλεις από σήμερα.