Το MARVEL Rivals μόλις ανακοινώθηκε και εντυπωσιάζει

3 εβδομάδες πριν
MARVEL Rivals

Η MARVEL ανακοίνωσε επίσημα το MARVEL Rivals, ένα νέο hero shooter παιχνίδι που συνδυάζει στοιχεία από τίτλους δράσης όπως το Ultimate Alliance με την τακτική που χαρακτηρίζει παιχνίδια όπως το Overwatch και το Valorant. Οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μια πληθώρα ηρώων και κακών από τα παράλληλα σύμπαντα της MARVEL, με 16 χαρακτήρες να είναι διαθέσιμοι κατά την κυκλοφορία του παιχνιδιού και περισσότερους να προστίθενται τακτικά στη συνέχεια.

Το MARVEL Rivals, που αναπτύσσεται από τη NetEase για PC και θα είναι free-to-play, περιλαμβάνει καταστρέψιμους χώρους που επιτρέπουν στους παίκτες να αλλάζουν το πεδίο της μάχης για τακτικό πλεονέκτημα. Κάθε χαρακτήρας θα διαθέτει μοναδικές κινήσεις και ενισχυμένες επιθέσεις, με τον Loki, για παράδειγμα, να μπορεί να μεταμορφώνεται σε άλλους ήρωες και να χρησιμοποιεί τις δικές τους δυνάμεις.

Ωστόσο, το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού φαίνεται να είναι οι ομαδικές ικανότητες, όπου δύο ήρωες μπορούν να συνδυάσουν τις δυνάμεις τους για να εξαπολύσουν ακόμη πιο ισχυρές επιθέσεις. Στο trailer, για παράδειγμα, ο Hulk χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να ενισχύσει τις επιθέσεις με λέιζερ του Iron Man, ενώ ο Rocket Racoon ανεβαίνει πάνω στον Groot για να επιτεθεί από ψηλά.

Αυτό το στοιχείο των συνδυαστικών επιθέσεων προσδίδει στο MARVEL Rivals μια μοναδική γοητεία, επιτρέποντας στους παίκτες να βιώσουν τη συνεργασία μεταξύ των αγαπημένων τους ηρώων με έναν τρόπο που θυμίζει τις φιγούρες δράσης. Αν και οι Colossus και Wolverine δεν περιλαμβάνονται στην αρχική 16άδα, η προσθήκη τους στο μέλλον θα προσφέρει σίγουρα εντυπωσιακούς συνδυασμούς επιθέσεων.

Παρά την κόπωση που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν τα hero shooters και το σύμπαν της MARVEL γενικότερα, το MARVEL Rivals παρουσιάζει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το trailer, η ανάπτυξη για PC και οι συνδυαστικές επιθέσεις, που το καθιστούν έναν τίτλο άξιο προσοχής. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, μια κλειστή alpha έκδοση αναμένεται να παρουσιαστεί τον Μάιο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για την beta έκδοση στην επίσημη ιστοσελίδα του παιχνιδιού.