Μεγάλες πνευματικές ιδιοκτησίες της UBISOFT ενδέχεται να αλλάξουν χέρια λόγω οικονομικών δυσκολιών

1 εβδομάδα πριν
Η Ubisoft εξετάζει να πουλήσει ΑΑΑ τίτλους της προκειμένου να ανταπεξέλθει στις οικονομικές της δυσκολίες

Η UBISOFT φέρεται να διερευνά το ενδεχόμενο πώλησης δημοφιλών franchises σε άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου, εν μέσω μιας πρωτοφανώς δύσκολης οικονομικής περιόδου. Ο Juraj Krúpa, διευθύνων σύμβουλος του επενδυτικού ταμείου AJ Investments, το οποίο κατέχει μειοψηφικό μερίδιο στην UBISOFT, ισχυρίζεται ότι η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις με τη MICROSOFT, την EA και "άλλους" σχετικά με πιθανές πωλήσεις πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η UBISOFT φαίνεται να μην έχει ενημερώσει τους μετόχους ή το κοινό για αυτές τις συζητήσεις. Σε δήλωσή της προς το IGN, η εταιρεία ανέφερε ότι εξετάζει "διάφορες μετασχηματιστικές στρατηγικές και κεφαλαιακές επιλογές" και ότι επιδιώκει να "αντλήσει την καλύτερη αξία από τα περιουσιακά στοιχεία και τα franchises της UBISOFT για όλους τους ενδιαφερόμενους".

"Όπως αναφέραμε κατά τη διάρκεια των πωλήσεων του τρίτου τριμήνου, η αξιολόγηση διαφόρων μετασχηματιστικών στρατηγικών και κεφαλαιακών επιλογών είναι σε εξέλιξη", δηλώνει η εταιρεία. "Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει συστήσει μια ειδική ανεξάρτητη επιτροπή για την επίβλεψη της επίσημης και ανταγωνιστικής διαδικασίας, ώστε να αντληθεί η καλύτερη αξία από τα περιουσιακά στοιχεία και τα franchises της UBISOFT για όλους τους ενδιαφερόμενους. Η UBISOFT θα ενημερώσει την αγορά σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς εάν και όταν μια συναλλαγή υλοποιηθεί."

Ο θησαυρός πνευματικής ιδιοκτησίας της UBISOFT αναμφίβολα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών στον κλάδο. Η εταιρεία κατέχει σειρές όπως το Assassin's Creed (το τελευταίο «επεισόδιο» του οποίου, Assassin's Creed Shadows κυκλοφορεί στις 20 Μαρτίου), το Far Cry, το Rayman, και φυσικά ολόκληρη την άδεια Tom Clancy, που θα προσέλκυαν μεγάλο ενδιαφέρον σε περίπτωση πώλησης.

Το επενδυτικό ταμείο AJ Investments έχει εκφραστεί ανοιχτά για τα εσωτερικά προβλήματα της UBISOFT και τις δυσκολίες της εταιρείας εδώ και καιρό. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το ταμείο άσκησε κριτική στην κακοδιαχείριση της εταιρείας και απαίτησε να γίνει ιδιωτική.

Καθώς η οικονομική κατάσταση της UBISOFT συνεχίζει να επιδεινώνεται, η εταιρεία φαίνεται να εξετάζει όλες τις πιθανές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης ορισμένων από τις πιο πολύτιμες πνευματικές ιδιοκτησίες της σε ανταγωνιστές, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές της προκλήσεις και να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.