NINTENDO Direct Φεβρουάριος 2023 με trailers από Zelda και Pikmin

1 έτος πριν
Zelda

Η NINTENDO διοργάνωσε μια 45λεπτη εκπομπή Nintendo Direct πρόσφατα, αποκαλύπτοντας επερχόμενα παιχνίδια και ενημερώσεις για το NINTENDO Switch.

Όπως περίμεναν πολλοί παίκτες, η Ιαπωνική εταιρεία μοιράστηκε ένα τρέιλερ για το πολυαναμενόμενο The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, τη συνέχεια του αγαπημένου Breath of the Wild της σειράς. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 12 Μαΐου 2023 και θα είναι η πιο ακριβή standard έκδοση ενός παιχνιδιού μέχρι σήμερα, με τιμή λιανικής πώλησης 69,99 δολάρια.

Ενώ το νέο παιχνίδι Zelda έκλεισε την παρουσίαση, η μετάδοση άνοιξε με ένα τρέιλερ για το Pikmin 4, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου 2023. Η ημερομηνία αυτή είναι σχεδόν δύο χρόνια μετά τη συνεργασία της Nintendo με την κατασκευάστρια εταιρεία του Pokémon Go, Niantic, για την κυκλοφορία του AR παιχνιδιού Pikmin Bloom, το οποίο ενθαρρύνει τους παίκτες να περπατήσουν έξω και να συλλέξουν δενδρύλλια. Ίσως η πιο σημαντική πληροφορία εδώ είναι ότι στο Pikmin 4, μπορείς να ιππεύσεις έναν σκύλο που ονομάζεται Oatchi.

Οι νοσταλγοί των κλασσικών franchises της Nintendo είχαν ακόμη περισσότερα να γιορτάσουν. Οι συνδρομητές του Nintendo Switch Online θα μπορούν σύντομα να παίζουν επιλεγμένα παιχνίδια Game Boy, Game Boy Color και Game Boy Advance με την πλατφόρμα να προσφέρει ήδη ορισμένα παιχνίδια από παλιές κονσόλες όπως το Nintendo 64, το NES, το SNES και το Sega Genesis. Ορισμένα παιχνίδια, που είναι διαθέσιμα σήμερα, περιλαμβάνουν τα Super Mario Land 2: 6 Golden Coins, Mario Kart: Super Circuit, Kirby's Dream Land και The Legend of Zelda: The Minish Cap.

Τα Zelda και Pikmin έχουν ιστορία δεκαετιών, αλλά η Nintendo έχει βρει επιτυχία και σε πιο πρόσφατες σειρές όπως το Splatoon, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2015. Η πιο πρόσφατη έκδοση, το Splatoon 3, κυκλοφόρησε στο Nintendo Switch τον Σεπτέμβριο. Το Splatoon 3 ήταν το δεύτερο παιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις για τη Nintendo το τελευταίο τρίμηνο, με 10,1 εκατομμύρια πωλήσεις ενώ στην κορυφή ήταν το Pokémon Scarlet & Violet με 20,6 εκατομμύρια.

Ακόμα η NINTENDO ανακοίνωσε ένα επί πληρωμή πακέτο επέκτασης για το Splatoon 3, του οποίου το λανσάρισμα θα γίνει σε 2 διαφορετικές χρονικές περιόδους, με το Inkopolis, να κυκλοφορεί αυτή την άνοιξη, και το Side Order να έρχεται αργότερα. Το Inkopolis μοιάζει λίγο υποτονικό: είναι ένα ακόμη σκηνικό για εξερεύνηση, αλλά από αυτό το τρέιλερ, δεν φαίνεται ότι τα διαθέσιμα όπλα και ο εξοπλισμός θα είναι διαφορετικά από αυτά που υπάρχουν ήδη στο παιχνίδι. Η δεύτερη κυκλοφορία ωστόσο, φαίνεται να μας βυθίζει σε έναν άχρωμο, κενό καμβά ενός κόσμου (τον οποίο υποτίθεται ότι θα περιλούσουμε με έντονο μελάνι).

Άλλες ανακοινώσεις περιλαμβάνουν το Metroid Prime Remastered (διαθέσιμο τώρα), το Kirby's Return to Dream Land Deluxe (κυκλοφορεί στις 24 Φεβρουαρίου) και νέα σχετικά με την επέκταση των Mario Kart 8 Deluxe, Fire Emblem Engage και Xenoblade Chronicles 3.

Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για το Silksong.