Ο Charles Martinet που χάριζε τη φωνή του στο Mario, αποχωρεί από το ρόλο του

7 μήνες πριν
super mario and Charles Martinet

Η NINTENDO ανακοίνωσε ότι ο Charles Martinet θα σταματήσει να χαρίζει τη φωνή του στο Mario, έναν ρόλο που είχε αναλάβει για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Ο Charles Martinet ανέλαβε για πρώτη φορά τον ρόλο του Mario στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αποτελώντας τη φωνή του χαρακτήρα ως μέρος διαδραστικών εκθεμάτων σε εμπορικές εκθέσεις. Η NINTENDO λάτρεψε την ερμηνεία του, οπότε ο 67χρονος σήμερα ηθοποιός συνέχισε να αποτελεί τη φωνή του θρυλικού χαρακτήρα σε παιχνίδια όπως το Mario Teaches Typing, το Mario's Game Gallery και το πιο γνωστό, το Super Mario 64. Μετά από αυτό, η ανάλαφρη ερμηνεία του Martinet έγινε άρρηκτα συνδεδεμένη με τον χαρακτήρα και συνέχισε να χαρίζει τη φωνή του στο Mario, καθώς και σε πολλούς άλλους χαρακτήρες του σύμπαντος του Super Mario Bros. όπως τον Luigi, τον Wario και τον Waluigi,  σε περισσότερα από 120 παιχνίδια.

Ενώ ο Chris Pratt αποτέλεσε τη φωνή του ομώνυμου χαρακτήρα στην ταινία The Super Mario Bros. Movie, ο Charles Martinet εμφανίστηκε ακόμα και στην ταινία ως ο μπαμπάς του Mario και του Luigi, αλλά και ως ένας πρωτότυπος χαρακτήρας με το όνομα Giuseppe. Επειδή ο Charles Martinet είναι τόσο στενά συνδεδεμένος με τη σειρά Super Mario Bros., η ανακοίνωση της NINTENDO είναι σίγουρα σημαντική για τους φίλους των παιχνιδιών με το γνωστό υδραυλικό. Η εταιρεία διευκρινίζει ότι ο Martinet θα αναλάβει ένα νέο ρόλο ως "πρεσβευτής του Mario", αλλά ότι "με αυτή τη μετάβαση, θα αποσυρθεί από το να χαρίζει τη φωνή του σε χαρακτήρες των παιχνιδιών μας".

Η ιστοσελίδα Digital Trends επικοινώνησε με τη NINTENDO για να μάθει αν ο Martinet θα συνεχίσει να υποδύεται τον χαρακτήρα στο Super Mario Bros. Wonder του Οκτωβρίου. Σε απάντήσή της, η εταιρεία συγκεκριμένα ότι "Αν και ο Charles δεν συμμετέχει στο παιχνίδι, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τιμήσουμε την κληρονομιά και τη συνεισφορά του στο μέλλον ως πρεσβευτής του Mario".

Αν και αυτή είναι μια δυσάρεστη ανακοίνωση για τους οπαδούς του Super Mario Bros., δεν είναι η τελευταία φορά που θα δούμε τον Charles Martinet. Η νέα του θέση ως «πρεσβευτής του Mario», σύμφωνα με τη NINTENDO σημαίνει ότι "θα συνεχίσει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μοιράζοντας τη χαρά του Mario και αλληλεπιδρώντας με όλους εσάς». Μάλιστα αναμένεται να εμφανιστεί και σε ένα βίντεο μαζί με τον Shigeru Miyamoto που θα κυκλοφορήσει σύντομα.