Οι 9+1 gaming κυκλοφορίες του 2023 που δεν πρέπει να χάσεις

1 έτος πριν
diablo iv

Διανύουμε τις πρώτες εβδομάδες του 2023 κι αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας για τη νέα χρονιά, είναι πως από πλευράς νέων κυκλοφοριών video games προμηνύεται τουλάχιστον συναρπαστική! Ρίχνοντας μια ματιά στο φετινό καλεντάρι θα διαπιστώσεις ότι είναι γεμάτο πολυαναμενόμενους τίτλους, AAA δημιουργίες και ιστορικά franchises που επιστρέφουν για να μας μεταφέρουν για άλλη μια φορά στους μαγικούς τους κόσμους. Επειδή με τέτοιον… συνωστισμό είναι εύκολο να χαθείς, εμείς ξεχωρίσαμε τις 9+1 περιπτώσεις τις οποίες δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα! Σημείωσε λοιπόν τις ημερομηνίες κυκλοφορίας τους, κάνε τις προπαραγγελίες σου από τον ΓΕΡΜΑΝΟ για να ‘χεις το κεφάλι σου ήσυχο και… ετοιμάσου για next gen καταστάσεις!

1.  Forspoken (24 Ιανουαρίου)

Η πρώτη -χρονολογικά- μεγάλη κυκλοφορία της χρονιάς δεν είναι άλλη από το Forspoken. Αν ο τίτλος δεν σου λέει και πολλά, τότε μάλλον θα πρέπει να… ψαχτείς αφού μιλάμε για ένα action RPG από τη SQUARE ENIX και τη LUMINOUS PRODUCTIONS, το στούντιο που μας χάρισε το Final Fantasy XV. Πρόκειται για μία παραμυθένια περιπέτεια που δίνει βάρος στο στόρι και την αφήγησή του, τοποθετώντας τον παίκτη σε έναν ανοιχτό κόσμο χωρίς περιορισμούς. Η πρωταγωνίστρια του Forspoken, Frey, θυμίζει λίγο την Aloy των Horizon με τη διαφορά όμως ότι έχει πρόσβαση σε ξόρκια -που όπως και να το κάνουμε είναι απείρως πιο κουλ!

2.  Hogwarts Legacy (7 Φεβρουαρίου)

To Hogwarts Legacy είναι ο τίτλος που άξιζε -αλλά ποτέ δεν είδε όλα αυτά τα χρόνια- ο Harry Potter! Προϊόν της AVALANCHE SOFTWARE, εκτυλίσσεται στο σύμπαν Wizarding World που μάθαμε μέσα από τη σειρά Harry Potter. Μη σε μπερδέψει αυτό όμως: δεν είναι movie tie-in αλλά ένα αυτόνομο και ανεξάρτητο action RPG χάρη στο οποίο θα φοιτήσεις στο θρυλικό Hogwarts! Εξερεύνησε τις περιοχές μέσα και έξω από το σχολείο, επίλεξε κοιτώνα, κάνε φίλους μάθε ξόρκια και χάραξε τη δική σου πορεία στον κόσμο των μάγων! Ενθουσιάστηκες; Κι εμείς!

3.  Star Wars Jedi: Survivor (17 Μαρτίου)

Το Star Wars Jedi: Survivor είναι το πολυαναμενόμενο sequel του Star Wars Jedi: Fallen Order του 2019 και παράλληλα το παιχνίδι που θα δώσει σε κάθε φίλο του δημοφιλούς sci-fi franchise τη δυνατότητα να ενσαρκώσει τον Jedi Knight, Cal Kestis. Την ανάπτυξη του τίτλου υπογράφει η RESPAWN (Titanfall, Apex Legends) οπότε μπορείς να περιμένεις επικές μάχες με lightsabers που κόβουν την ανάσα, κινηματογραφικά περιβάλλοντα και γραφικά αντάξια της νέας γενιάς κονσολών. Ξεκίνα το ζέσταμα (και την επανάληψη) με το Fallen Order.

4.  Resident Evil 4 Remake (24 Μαρτίου)

Τα remakes των Resident Evil πάνε καλά στην CAPCOM που βλέπει το κοινό να τα αγκαλιάζει εκ νέου -και εδώ που τα λέμε, γιατί όχι; Η κυκλοφορία του Resident Evil 4 Remake λοιπόν είναι το επόμενο λογικό βήμα στη σειρά και εμείς ετοιμαζόμαστε να μεταφερθούμε πίσω στο 2005, όταν ο Leon Kennedy ταξίδευε σε ένα μυστηριώδες χωριό κάπου στην Ισπανία ερχόμενος αντιμέτωπος με… ούτε κι εκείνος ήξερε τι. Το Resident Evil 4 ήταν ο τίτλος που έφερε τα πάνω κάτω στη γνωστή σειρά survival horror υιοθετώντας μία τελείως διαφορετική προσέγγιση από τους προκατόχους του προσφέροντας μία εμπειρία που με τα γραφικά του σήμερα δεν μπορεί παρά να είναι αχτύπητη!

5.  Starfield (εντός του έτους)

Ίσως η μεγαλύτερη αποκλειστικότητα του Xbox για τη φετινή χρονιά, το Starfield αναμένεται με μεγάλη αγωνία, κάτι που ενισχύουν και οι δηλώσεις της Bethesda. Με βάση αυτές γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι είναι 20% μεγαλύτερο από τα Skyrim και Fallout 4, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστείς περίπου 30-40 ώρες για να το ολοκληρώσεις. Ο gamer καλείται να εξερευνήσει 1000 πλανήτες με περιεχόμενο που δύσκολα θα μπορεί να το δει κάποιος όλο, ενώ οι αποστολές θα διακρίνονται από τα φοβερά γραφικά του και το εξελιγμένο σύστημα μαχών.

6.  The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (12 Μαΐου)

Ό,τι και να πούμε για το Tears of the Kingdom θα είναι λίγο. Ο προκάτοχός του, το Breath of the Wild, θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ για το Nintendo Switch. Η ανάπτυξη του ίδιου ξεκίνησε το 2017 με τη NINTENDO να το ανακοινώνει στην E3 του 2019 χωρίς καν να έχει αποφασίσει για τον τίτλο του! Τα όσα έχουμε δει γι’ αυτό ως τώρα είναι ελάχιστα. Θα καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες και να φανεί αντάξιο του ονόματος Zelda; Αν θες τη γνώμη μας, ναι!

7.  Diablo IV (6 Ιουνίου)

Έχει περάσει μια δεκαετία από τότε που κυκλοφόρησε το Diablo III. Η σχέση του κοινού της σειράς με τη BLIZZARD στο μεσοδιάστημα δοκιμάστηκε -με ευθύνη της τελευταίας- ουκ ολίγες φορές. Κι όμως, τίποτα δεν πρόκειται να εμποδίσει τους λάτρεις των Diablo να σταματήσουν ό,τι κι αν κάνουν στις 6 Ιουνίου προκειμένου να παίξουν το ολοκαίνουριο Diablo IV! Νέα γραφικά, το ίδιο σκοτεινό στυλ, άπειρο αίμα και ένας ορθάνοιχτος κόσμος που προ(σ)καλεί τους παίκτες να εξαντλήσουν combos και skills, συνθέτουν το παζλ ενός ακόμα τίτλου που θεωρείται «κλασικός» πριν καν κυκλοφορήσει.

8.  Final Fantasy XVI (22 Ιουνίου)

Τίγκα στις συγκινήσεις είναι το 2023 για τους φίλους των Final Fantasy οι οποίοι θα υποδεχθούν όχι ένα αλλά δύο παιχνίδια κι αν το Final Fantasy VII Rebirth θα τους ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, ολοκληρώνοντας το πρότζεκτ του remake του Final Fantasy VII, το Final Fantasy XVI αποτελεί το επόμενο βήμα της σειράς. Τα γεγονότα του διαδραματίζονται στον κόσμο της Valisthea, εκεί όπου ο Joshua, υπό την προστασία του αδελφού του, Clive, ετοιμάζεται να γίνει ο επόμενος βασιλιάς του Δουκάτου της Rosaria. Ε, και καλά μάντεψες: τα πράγματα παίρνουν μια κομματάκι πιο σκοτεινή τροπή…

9.  Assassin’s Creed Mirage (εντός του έτους)

Το τελευταίο παιχνίδι της σειράς Assassin’s Creed ήταν το Valhalla του 2020. Η τελευταία διετία σηματοδότησε ένα διάλειμμα για το franchise της UBISOFT και η αλήθεια είναι πως μας έλειψε. Κάπως έτσι λοιπόν, το Mirage έχει αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού όχι μόνο θα αποτελέσει το νέο κεφάλαιο των Assassin’s Creed αλλά θα είναι και αρκετά πιο μαζεμένο ή αν προτιμάς στοχευμένο σε σχέση με τα χαοτικά τελευταία επεισόδια. Α, και κάτι τελευταίο: θυμάσαι τον Basim από το Valhalla; Ε, είναι ο πρωταγωνιστής του Mirage!

Bonus: PlayStation VR2 (22 Φεβρουαρίου)

Το VR αλλάζει επίπεδο και υπεύθυνο γι’ αυτό είναι το PlayStation VR2, το νέο headset εικονικής πραγματικότητας της SONY για το PS5, το οποίο είδαμε από κοντά πριν μερικές ημέρες στη CES. Αναβαθμισμένο σε κάθε τομέα, από τα γραφικά και την επεξεργαστική ισχύ, μέχρι το design και τη συνδεσιμότητα, διαθέτει πάνελ OLED με ανάλυση 2000 x 2040 pixels ανά μάτι. Με βελτιωμένο software που του επιτρέπει να δίνει βάρος στις περιοχές που βρίσκονται εντός οπτικού πεδίου του παίκτη (το οποίο είναι 110 μοιρών), το PlayStation VR2 θα πλαισιώνεται από τα νέα χειριστήρια Sense με απτική ανάδραση, δυναμικές σκανδάλες (ακριβώς όπως το DualSense) και ανίχνευση δαχτύλων. Το gaming κάνει level up!