Όλα όσα ανακοινώθηκαν στο Nintendo Direct - Ιουνίου 2023

9 μήνες πριν
super mario jump

Το δεύτερο Nintendo Direct της χρονιάς, διάρκειας 40 λεπτών, ολοκληρώθηκε φέρνοντας συναρπαστικά νέα για τους κατόχους του Nintendo Switch. Σ’ αυτό πήραμε μια πρώτη γεύση από το αποκλειστικό Pikmin 4 που θα κυκλοφορήσει σύντομα ενώ η Nintendo αποκάλυψε επιτέλους τι έρχεται στο Switch κατά το δεύτερο μισό του 2023. Το Mario θα κυριαρχήσει στη φθινοπωρινή σειρά του Switch χάρη σε ένα remake του Super Mario RPG, έναν νέο τίτλο WarioWare και ένα ολοκαίνουργιο 2D platformer με τίτλο Super Mario Bros. Wonder που έφερε πολλά χαμόγελα.

Ακόμα είχαμε την ανακοίνωση ενός νέου παιχνιδιού με πρωταγωνίστρια την πριγκίπισσα Peach το οποίο θα κυκλοφορήσει του χρόνου.  Αλλά ας δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια που ξεχωρίσαμε:

Expansions για τα Pokémon Scarlet και Violet 

Ξεκινώντας, η NINTENDO μας έδωσε μια λεπτομερή ματιά στις επερχόμενες επεκτάσεις των Pokémon Scarlet και Violet, με τίτλους The Teal Mask και The Indigo Disk αντίστοιχα. Αρκετά νέα Pokémon προστίθενται στην επέκταση, συμπεριλαμβανομένου του Gligar. Και τα δύο extensions ετοιμάζονται να είναι πλούσια σε χαρακτηρσικά, για ένα ήδη τεράστιο ζευγάρι παιχνιδιών. Δυστυχώς, δεν έχουν ακόμα συγκεκριμένες ημερομηνίες κυκλοφορίας. Το The Teal Mask γνωρίζουμε πάντως ότι θα κυκλοφορήσει πρώτο το φθινόπωρο του 2023, ενώ το The Indigo Disk θα κυκλοφορήσει αυτό το χειμώνα.

Το Detective Pikachu Returns κυκλοφορεί τον Οκτώβριο

Αφού ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2019, επιτέλους είδαμε το επόμενο παιχνίδι Detective Pikachu. Έχουμε νέες εικόνες του Tim Goodman και του ομώνυμου Pikachu που αγαπάει τον καφέ και είναι ντετέκτιβ, οι οποίοι λύνουν ένα μυστήριο που αφορά τον Mewtwo κατά τη διάρκεια μιας υποτιθέμενης εβδομάδας φιλίας Pokémon. Με τίτλο Detective Pikachu Returns, το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου.

Το Super Mario RPG γίνεται remake

Η NINTENDO επιβεβαίωσε ότι το κλασικό Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars για το SNES, θα γίνει remake για το Nintendo Switch. Στο κλιπ, βλέπουμε πολλούς κλασικούς χαρακτήρες επανασχεδιασμένους σε ένα νέο, πιο μοντέρνο chibi στυλ, αλλά το παιχνίδι εξακολουθεί να φαίνεται αρκετά πιστό στην έκδοση του SNES και διατηρεί την ίδια turn-based μάχη του πρωτοτύπου. Με τον απλό τίτλο Super Mario RPG, το remake θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου.

Το επόμενο παιχνίδι WarioWare δίνει έμφαση στον έλεγχο κίνησης

Ένα πιο "παραδοσιακό" παιχνίδι WarioWare ανακοινώθηκε για το Nintendo Switch. Αντί για το co-op παιχνίδι του 2021's Get it Together, το WarioWare: Move It! δίνει έμφαση στα χειριστήρια κίνησης του Joy-Con σε πάνω από 200 μικροπαιχνίδια. Το παιχνίδι θα υποστηρίζει co-op παιχνίδι για δύο παίκτες και θα έχει επίσης κάποια party modes για τέσσερις παίκτες. Το WarioWare: Move It! θα κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου.

Το Super Mario Bros. Wonder είναι ένα ολοκαίνουργιο 2D παιχνίδι Mario

Ίσως το παιχνίδι που έκλεψε τις εντυπώσεις. Η NINTENDO έκλεισε το Nintendo Direct αποκαλύπτοντας το Super Mario Bros. Wonder. Είναι το πρώτο 2D Mario παιχνίδι που δεν σχετίζεται με το Super Mario Maker εδώ και πάνω από μια δεκαετία και διαθέτει ένα όμορφο νέο στυλ. Υπάρχουν επίσης πολλά τρελά τρικ σταδίων, τα οποία εμφανίζονται όταν οι παίκτες αγγίζουν το Wonder Flower που υπάρχει σε ένα επίπεδο.

Το Co-op, μια playable Princess Daisy και ένας power-up ελέφαντας επιβεβαιώθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης. Όπως και το Sonic Superstars, αυτό φαίνεται να είναι μια επιστροφή σε αυτού του είδους τα παιχνίδια ενώ ταυτόχρονα καινοτομεί με ορισμένους βασικούς τρόπους. Το Super Mario Bros. Wonder θα κυκλοφορήσει για το Nintendo Switch στις 20 Οκτωβρίου.