Πώς τα πάει το World of Warcraft εν έτει 2024;

2 εβδομάδες πριν
World of Warcraft logo

Παρά την απουσία επίσημων στοιχείων από την BLIZZARD για τον αριθμό των συνδρομητών του World of Warcraft την τελευταία δεκαετία, το Techspot κατάφερε να εκτιμήσει τον τρέχοντα αριθμό και τις διακυμάνσεις του, αξιοποιώντας ένα γράφημα από μια παρουσίαση στη GDC 2024 και πληροφορίες από προηγούμενες εκθέσεις ενημέρωσης επενδυτών.

Το κανάλι Bellular Warcraft στο YouTube υπολογίζει ότι το World of Warcraft έχει σήμερα περίπου 7,25 εκατομμύρια συνδρομητές. Αν και το παιχνίδι έχει ανακάμψει μετά τον αρνητικό αντίκτυπο της επέκτασης Warlords of Draenor πριν από σχεδόν μία δεκαετία, παραμένει σημαντικά χαμηλότερα από τα 12 εκατομμύρια συνδρομητές που είχε το 2010, όταν κυκλοφόρησε το Wrath of the Lich King.

Από την κυκλοφορία του Cataclysm στα τέλη του 2010, ο αριθμός των συνδρομών μειωνόταν σταθερά, μέχρι που το Draenor κατάφερε να τον επαναφέρει στα 10 εκατομμύρια. Ωστόσο, η ανάκαμψη ήταν σύντομη και η BLIZZARD επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ότι οι συνδρομές είχαν πέσει στα 5,5 εκατομμύρια, τα τελευταία συγκεκριμένα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία.

Πρόσφατα, το Bellular Warcraft έλαβε slides από τα αποτελέσματα της εταιρείας στη GDC 2024, συμπεριλαμβανομένου ενός γραφήματος που απεικόνιζε την πορεία των συνδρομών από το 2016. Παρά το γεγονός ότι τα μόνα συγκεκριμένα νούμερα στο γράφημα ήταν τα έτη στον άξονα Χ, σχόλια στελεχών της BLIZZARD με την πάροδο των ετών επέτρεψαν στο κανάλι να εκτιμήσει κατά προσέγγιση τα πραγματικά δεδομένα.

Σύμφωνα με έκθεση για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2017, η επέκταση Legion του 2016 απέδωσε ελαφρώς καλύτερα από την προηγούμενη, Draenor, υποδηλώνοντας περίπου 5,8 εκατομμύρια συνδρομητές εκείνη την περίοδο. Ο αριθμός των 7,25 εκατομμυρίων προέκυψε από την ανοδική τάση του γραφήματος στις αρχές του 2017.

Επιπλέον, η έκθεση για το τέταρτο τρίμηνο του 2019 σημείωσε ότι το World of Warcraft Classic διπλασίασε τις συνδρομές σε σχέση με το ιστορικό χαμηλό του δεύτερου τριμήνου μετά το Battle for Azeroth. Αυτό, σε συνδυασμό με τα προηγούμενα στοιχεία, υποδεικνύει ότι ο άξονας Υ του γραφήματος ξεκινά από το μηδέν, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις του Bellular Warcraft.

Μετά το Battle for Azeroth, όπου οι συνδρομές έπεσαν στα 4,07 εκατομμύρια περίπου, το WoW Classic ανέκαμψε στα 8,27 εκατομμύρια συνδρομητές. Η επακόλουθη πανδημία πιθανότατα συνέβαλε στη διατήρηση υψηλότερων μέσων όρων συνδρομητών σε σχέση με τις προηγούμενες τάσεις. Ωστόσο, το προβληματικό Shadowlands, όπως παραδέχθηκε η BLIZZARD, οδήγησε σε νέα πτώση στα 4,5 εκατομμύρια το 2022, η οποία ανέκαμψε ελαφρώς στο Dragonflight αργότερα εκείνη τη χρονιά, χωρίς όμως να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της εταιρείας.

Η BLIZZARD ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη δέκατη επέκταση, The War Within, εντός του 2024, ενώ θα ακολουθήσουν οι επεκτάσεις Midnight και The Last Titan.