Τα δωρεάν παιχνίδια Σεπτεμβρίου 2022 για το PlayStation Plus και Xbox Live Gold

1 έτος πριν

Ενδιαφέροντα παιχνίδια βρίσκουμε στις προτάσεις των Sony και Microsoft γι’ αυτό το μήνα και για όσους είναι συνδρομητές στις υπηρεσίες PlayStation Plus και Xbox Live Gold (και Game Pass) αντίστοιχα.

Αρχικά η Sony ανακοίνωσε ότι τα παιχνίδια που θα προσφέρει σε όλα τα συνδρομητικά πακέτα PlayStation Plus για τον Σεπτέμβριο του 2022 είναι τα Need for Speed Heat, Granblue Fantasy: Versus, και Toem. Όπως αποκαλύφθηκε στο PlayStation Blog, και τα τρία παιχνίδια θα διατεθούν χωρίς επιπλέον κόστος σε όλους τους συνδρομητές του PlayStation Plus στις 6 Σεπτεμβρίου.

Το Need for Speed Heat είναι το τρίτο παιχνίδι της επανασχεδιασμένης σειράς που ξεκίνησε το 2015, μεταφέροντας τους παίκτες στους δρόμους της φανταστικής μητρόπολης Palm City της Φλόριντα. Το Heat επικεντρώνεται γύρω από έναν κύκλο ημέρας και νύχτας που αναδεικνύει διαφορετικό στυλ αγώνων, με τον παίκτη να καλείται να κυριαρχήσει τόσο σε καθαρές κούρσες δρόμου όσο και σε σκληρές μάχες με την αστυνομία των απατεώνων.

Το Granblue Fantasy: Versus είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Το ιαπωνικό παιχνίδι μάχης με τέσσερα κουμπιά αποτελείται από διαφόρων ειδών επιθέσεις - μαζί με έναν ειδικό για κάθε χαρακτήρα finisher, παρόμοιο με τα V-Skills του Street Fighter 5. Οι αυτόματα υλοποιούμενοι συνδυασμοί του το καθιστούν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια για όσους θέλουν να ασχοληθούν για πρώτη φορά με ένα fighting game.

Το Toem είναι μια μικρή “φωτογραφική περιπέτεια” γεμάτη με πνευματώδη γραφή, ανόητους, αλλά προσγειωμένους χαρακτήρες και μια πληθώρα από ενδιαφέρουσες, γραφικές στιγμές που πρέπει να απαθανατίσεις. Αν και απλό στο να το ολοκληρώσεις ως παιχνίδι, οι χάρτες του που μοιάζουν με διοράματα, το καρτουνίστικο στυλ, η ευχάριστη μουσική και οι ήχοι το καθιστούν έναν φιλόξενο κόσμο στον οποίο μπορείς να μείνεις αρκετά για να αποκαλύψεις όλα τα μυστικά του.

Περνώντας στο Xbox βλέπουμε μια σημαντική αλλαγή αφού όπως είχε ανακοινώσει η Microsoft, αυτός ο μήνας είναι ο τελευταίος που βλέπουμε να προσφέρεται στο πρόγραμμα και κάποιο παιχνίδι για το Xbox 360. Αυτό πάντως δεν είναι άλλο από το Portal 2, το οποίο συνάντησε τεράστια επιτυχία όταν κυκλοφόρησε και θα είναι διαθέσιμο για κατέβασμα το διάστημα 16 με 30 Σεπτεμβρίου.

Για το πιο σύγχρονο Xbox, αρχικά έχουμε το God will Fall όπου μάχεσαι ενάντια στις ίδιες τις θεότητες σε αυτό το βίαιο έπος δράσης και περιπέτειας. Στο σενάριο του παιχνιδιού, οι θεοί κυριαρχούν στον κόσμο εδώ και χιλιετίες κυβερνώντας με μια σκληρή σιδερένια γροθιά που απαιτεί απεριόριστη πίστη. Εσύ και οι Κέλτες πολεμιστές σου είστε η τελευταία ευκαιρία για την ανθρωπότητα. Πιάσε το σπαθί σου, δοκίμασε το δόρυ σου και ακόνισε το τσεκούρι σου για να πολεμήσεις τρομερά θηρία και υποτακτικά που κατοικούν στα κολασμένα εδάφη του κάθε θεού. Οι αποφάσεις σου μπορούν να σε κάνουν θρύλο ή….σκόνη.

Επόμενο στη λίστα το Double Kick Heroes όπου καλείσαι να ταξιδέψεις στους μετα-αποκαλυπτικούς αυτοκινητόδρομους πολεμώντας ζόμπι και πολιτοφυλακές με την καλοφτιαγμένη Cadillac σου - την Gundillac. Πρόκειται για ένα άγριο παιχνίδι  που συνδυάζει ένα shoot 'em up με ένα παιχνίδι ρυθμού στο οποίο κυριαρχεί η heavy metal.

Τέλος στο Thrillville το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να τελειώσει ποτέ όταν μπορείς να χτίσεις το πάρκο αναψυχής σου. Στο παιχνίδι μπορείς να κάνεις τα πάντα, από το σχεδιασμό τρενάκι του λούνα παρκ μέχρι καρτ, να παίξεις μίνι γκολφ στις δικές σου πίστες και να συμμετάσχεις με φίλους σε παιχνίδια πάρτι. Θα πρέπει να ελέγχεις τους επισκέπτες για να βεβαιωθείς ότι αγαπούν το θεματικό σου πάρκο όσο και εσύ και κάνε προσαρμογές για να τους κρατήσεις ευχαριστημένους.