Τι ξεχωρίσαμε από το Summer Game Fest 2022

1 έτος πριν
Summer Game Fest 2022

Μπορεί οι λάτρεις του gaming να περνούν το φετινό τους καλοκαίρι ενθυμούμενοι τα μεγαλεία της E3, ωστόσο ο Geoff Keighley και το Summer Game Fest του έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να καλύψουν κατά τι το κενό της άλλοτε κραταιής έκθεσης video games. Το σόου του Keighley λοιπόν διήρκεσε περίπου δύο ώρες και η αλήθεια είναι ότι μας έδωσε μπόλικη τροφή για σκέψη και κουβέντα αφού τα όσα είδαμε κατά τη διάρκειά του δεν ήταν και λίγα. Όσο για το τι ξεχωρίσαμε;

Οι φίλοι του Alien ετοιμάζονται να υποδεχθούν ένα νέο παιχνίδι στο πλαίσιο του franchise. Ο λόγος για το Aliens: Dark Descent το οποίο έρχεται σε κονσόλες και PC το 2023 και από τα όσα λίγα είδαμε γι’ αυτό, δείχνει να έχει πιάσει πλήρως το feeling της σειράς. Παραμένοντας στο είδος των horror sci-fi, παρακολουθήσαμε και ένα νέο τρέιλερ με gameplay από το επερχόμενο Callisto Protocol. Το περιεχόμενο του βίντεο μάλιστα είναι από κονσόλες νέας γενιάς και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας θύμισε φουλ Dead Space, κάτι απόλυτα λογικό αν αναλογιστείς ότι αρκετοί εκ των δημιουργών του είχαν δουλέψει στο τελευταίο. Παρόμοια vibes μας έδωσε και το Fort Solis.

Η CAPCOM μας έδωσε μια γεύση από Street Fighter 6 με τον Guile ενώ αρκετά ενδιαφέρον βρήκαμε και το roguelike FPS σε έναν σκοτεινό κόσμο φαντασίας, Witchfire της THE ASTRONAUTS. Το Stormgate, ένα free-to-play RTS από πρώην εργαζομένους της BLIZZARD μπήκε κι αυτό στα μπλοκάκια μας, αν και το μόνο που είδαμε ήταν ένα εντυπωσιακό μεν CGI τρέιλερ που όμως δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση το παιχνίδι. Για το The Last of Us Part I τα διάβασες ήδη ενώ το Goat Simulator 3 δείχνει απλά απερίγραπτο και πριν προλάβεις να αναρωτηθείς, όχι, δεν υπήρξε ποτέ Goat Simulator 2!

Το Cuphead ετοιμάζεται να υποδεχθεί νέο DLC. Ο λόγος για το The Delicious Last Course το οποίο θα διατεθεί στις 30 Ιουνίου. Νέο περιεχόμενο όμως θα αποκτήσει οσονούπω και το Warframe, με το The Duviri Paradox να παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια του Summer Game Fest. Το MARVEL’S Midnight Suns θυμίζει αρκετά XCOM και έρχεται να εκμεταλλευτεί πλήρως το «γκελ» του brand name της MARVEL -κυκλοφορεί στις 7 Οκτωβρίου. Το νέο τρέιλερ του Nightingale ήταν αρκούντως πειστικό ενώ σε καλό δρόμο δείχνει να βαδίζει η σειρά Saints Row με την πρεμιέρα του The Boss Factory.

Αρκετά ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις είχαμε όμως και από μικρότερα στούντιο. Το Layers of Fears της BLOOBER TEAM θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των αλά Silent Hill horror games, κυκλοφορώντας το 2023. Το rhythm shooter (!) Metal Hellsinger δείχνει πολλά υποσχόμενο με την κυκλοφορία του να οριστικοποιείται για τις 15 Σεπτεμβρίου. Στην κατηγορία των JRPG είχαμε τα Soul Hackers 2 από την ATLUS και One Piece Odyssey. Οι λάτρεις των 90s θα χαρούν στο άκουσμα του Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge που κυκλοφορεί άμεσα ενώ οι δημιουργοί του Genshin Impact, HOYOVERSE, παρουσίασαν δύο νέους τίτλους -τα Honkai: Star Rail και Zenless Zone Zero.