Το trailer του GTA VI σπάει κάθε ρεκόρ θέασης στο YouTube σε 24 ώρες

4 μήνες πριν
GTA VI logo

Μέσα σε 24 ώρες από την ανάρτηση του στο επίσημο κανάλι της Rockstar Games στο YouTube, το πρώτο trailer του πολυαναμενόμενου 6ου τίτλου του πασίγνωστου franchise Grand Theft Auto έσπασε κάθε ρεκόρ θέασης -εξαιρουμένων των μουσικών βίντεο- με αποτέλεσμα να καταχωρηθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. 

Αν και διάρκειας μόλις 90 δευτερολέπτων, το trailer του Grand Theft Auto 6 συγκέντρωσε περισσότερες από 90 εκατομμύρια προβολές μόλις σε μία ημέρα μετά την ανάρτηση του στο YouTube, αντικατοπτρίζοντας ουσιαστικά την επιρροή του τίτλου και το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει. Τώρα επίσης, κατέχει και το ρεκόρ του «most-liked» trailer που δημιουργήθηκε για βιντεοπαιχνίδι στο YouTube με περισσότερα από 8,9 εκατομμύρια χρήστες να δίνουν το «thumbs up» στη δημιουργία της Rockstar Games την πρώτη ημέρα, κάτι που δείχνει ότι οι περισσότερες θεάσεις ήταν οργανικές παρά ad-based.

Το επίτευγμα πάντως παραμένει εντυπωσιακό ακόμα και αν συμπεριλάβουμε και τα μουσικά βίντεο. Μόνο δύο τέτοιου τύπου αναρτήσεις συγκέντρωσαν περισσότερες προβολές από το trailer του GTA 6 κατά τη διάρκεια των πρώτων 24 ωρών από την ανάρτηση τους.

Και τα δύο μουσικά βίντεο προέρχονται από το Νοτιοκορεάτικο συγκρότημα BTS με τα βίντεοκλιπ για τα τραγούδια «Butter» και «Dynamite» να έχουν 108 εκατομμύρια και 101 εκατομμύρια προβολές. Όσον αφορά σε άλλα trailers παιχνιδιών, δεν έχουμε και ιδιαίτερα ακριβείς πληροφορίες για τα νούμερα των πρώτων 24 ωρών από την ανάρτηση τους στο YouTube και επομένως θα πρέπει να εμπιστευτούμε το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ότι η νέα δημιουργία της Rockstar Games τα έχει ξεπεράσει. Παρακάτω μπορείς να δεις τις προβολές των trailer ορισμένων από τους δημοφιλέστερους νέους τίτλους:

Να αναφέρουμε, ότι το πρώτο trailer του Grand Theft Auto V, ενδεχομένως του μοναδικού τίτλου που συγκρίνεται σε δημοφιλία με τον διάδοχό του, έχει σημειώσει 103 εκατομμύρια προβολές, και αυτές μία δεκαετία μετά την παρουσίαση του.