7+1 προχωρημένα tips για τη Black Friday

1 έτος πριν
mac

Η περίοδος που οι καταναλωτές ανά τον κόσμο περιμένουν πώς και πώς όλο τον χρόνο πλησιάζει. Τι κι αν βρίσκεται στα τέλη του Νοεμβρίου; Με προσφορές σαν κι αυτές που σε περιμένουν στον ΓΕΡΜΑΝΟ, φέτος τη Black Friday ετοίμασε την κάρτα σου! Η περίοδος της Black Friday (ναι, αρχικά ξεκίνησε ως μέρα όμως προκειμένου να διευκολυνθούν άπαντες στην εποχή του online shopping, οι προσφορές της πια είθισται να τρέχουν σε μία περίοδο λίγων ημερών) όμως δεν είναι παίξε-γέλασε. Σε πολλές περιπτώσεις το στοκ που διατίθεται είναι περιορισμένο, οι σούπερ τιμές συνοδεύονται από ψιλά γράμματα ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν το κατά πόσο οι προσφορές είναι όντως προσφορές.

Μην αγχώνεσαι όμως. Σε συνέχεια του οδηγού που σου ετοιμάσαμε πέρυσι όπου σε συμβουλέψαμε μεταξύ άλλων να γραφτείς σε newsletter, να κάνεις μια αναλυτική λίστα, να ελέγξεις από πριν τις τιμές και να δεις τους όρους πληρωμής, επανερχόμαστε με ορισμένα ψαγμένα tips. Σ' αυτά περιλαμβάνονται προτάσεις και συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τη φετινή Black Friday, κάνοντας πετυχημένες και καλά μελετημένες αγορές. Πάμε να δούμε όσα -ακόμα- οφείλεις να γνωρίζεις.

Εξέτασε την περίπτωση της παραλαβής από κατάστημα

Την περίοδο της Black Friday, μαζί μ’ εσένα, τις αγορές τους θα κάνουν και αμέτρητοι άλλοι καταναλωτές, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα οι εταιρείες courier να «γονατίσουν» από τον όγκο των παραγγελιών. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα έχει αντίκτυπο στον χρόνο που θα χρειαστεί το προϊόν που έχεις επιλέξει για να φτάσει στα χέρια σου. Για να μην περιμένεις άδικα, δες αν μπορείς να κάνεις μεν online την παραγγελία σου, αλλά να την παραλάβεις ο ίδιος από το κατάστημα της επιλογής σου (ξέρεις π.χ για την υπηρεσία  G Click & Collect του ΓΕΡΜΑΝΟΥ;). Με τον τρόπο αυτό θα γλιτώσεις πολύτιμο χρόνο συν πιθανά έξοδα αποστολής.

Δίκτυο καταστημάτων

Τα παραπάνω βέβαια σημαίνουν ότι θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη βάση στο δίκτυο καταστημάτων της αλυσίδας από την οποία πρόκειται να κάνεις τις αγορές σου. Δε θες σε καμία περίπτωση να κάνεις ολόκληρο… ταξίδι για να πάρεις αυτά που εντόπισες τη Black Friday. Σε τελική ανάλυση μπορεί να γλιτώσεις τα μεταφορικά έξοδα αλλά θα τα πληρώσεις και με το παραπάνω σε βενζίνη! Πριν πατήσεις το πλήκτρο της αγοράς λοιπόν, βεβαιώσου ότι το κατάστημα που έχεις επιλέξει διαθέτει παρουσία κοντά σου. Για να μην ψάχνεις άδικα, να σε ενημερώσουμε ότι με 263 σημεία σε όλη την Ελλάδα, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων τεχνολογίας.

Μην αφήσεις την παραγγελία από τα μάτια σου

Πολλοί καταναλωτές είναι αγχώδεις: δεν ησυχάζουν αν δεν πάρουν το προϊόν στα χέρια τους. Αν είσαι κι εσύ ένας απ’ αυτούς, μη σκοτίζεσαι: σε νιώθουμε απόλυτα και έχουμε τη λύση για να μετριάσουμε την αγωνία σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις τις αγορές σου από ένα κατάστημα που φροντίζει να σε κρατά ενήμερο σε κάθε φάση της παραγγελίας σου, προκειμένου να έχεις πλήρη εικόνα της εξέλιξής της -όπως ακριβώς στον ΓΕΡΜΑΝΟ. Απόλαυσε μία stress-free εμπειρία shopping λοιπόν γνωρίζοντας πού βρίσκονται τα προϊόντα σου.

Κυνήγησε τις άτοκες δόσεις

Την περίοδο της Black Friday οι προσφορές και τα deals έχουν την τιμητική τους, όμως αυτό δε σημαίνει ότι κάτι που έχεις βάλει στο μάτι δε θα συνεχίσει να απαιτεί ένα σεβαστό ποσό για να γίνει δικό σου (ιδίως αν μιλάμε για τελευταίας τεχνολογίας τηλεοράσεις, laptops και smartphones). Επειδή στην περίπτωση αυτή σίγουρα θα θες να φερθείς ευγενικά στο πορτοφόλι σου, ψάξε τις άτοκες δόσεις. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις την ευχέρεια να εξοφλήσεις το ποσό σε βάθος χρόνου και μάλιστα χωρίς να επιβαρυνθείς με τόκους. Στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα κάνεις τις αγορές σου πληρώνοντας έως και σε 48 άτοκες δόσεις.

Κι αν δεν έχεις κάρτα αλλά θες δόσεις;

Οι δόσεις, άτοκες ή έντοκες, θα σε βοηθήσουν να επενδύσεις σε ακριβά προϊόντα χωρίς να «ματώσει» η κάρτα σου. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δε διαθέτεις πιστωτική κάρτα; Η λύση εδώ είναι να βρεις τη δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών σε δόσεις μεν, χωρίς πιστωτική κάρτα δε. Πάντως εξόφληση έως και σε 36 δόσεις και με το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς όπως στην υπηρεσία G Pay Your Way του ΓΕΡΜΑΝΟΥ δε θα βρεις πουθενά.

Πώληση υπάρχουσας συσκευής

Κάτι που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τις έτσι κι αλλιώς χαμηλότερες τιμές της Black Friday, είναι να πουλήσεις κάποια παλιά συσκευή που να διαθέτεις ήδη. Αν φερ’ ειπείν σκοπεύεις να επενδύσεις σε ένα νέο smartphone, γιατί να μην… ξεφορτωθείς το υπάρχον σου, έτσι ώστε να εξοικονομήσεις χρήματα που θα χρησιμοποιήσεις για το καινούριο; Για να μη μπλέκεις με πλατφόρμες αγοραπωλησιών, στον ΓΕΡΜΑΝΟ μπορείς να δώσεις αξία στην παλιά σου συσκευή με την υπηρεσία G Buy Back. Έτσι και έκπτωση θα κερδίσεις και χρόνο θα γλιτώσεις.

Ασφάλεια Συσκευής

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και η ασφάλεια της συσκευής είναι κάτι που πρέπει να έχεις υπόψη σου αφού θα σε γλυτώσει από πολλά προβλήματα ω μη γένοιτο! Με την υπηρεσία G Insurance έχεις μια σειρά από ασφαλιστικές καλύψεις που καλύπτουν τη θραύση από τυχαία πτώση, έως την επαφή με το νερό, την πυρκαγιά αλλά και μια σειρά από κακόβουλες ενέργειες.

Μην ξεχνάς τα προγράμματα επιβράβευσης πόντων

Για το τέλος, το πρόγραμμα επιβράβευσης που προσφέρει ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι ένα από τα καλύτερα της αγοράς, κερδίζοντας πόντους με τις αγορές σου κάνοντας χρήση της εφαρμογής G App. Κάνε την έρευνά σου και γίνε μέλος εξ αρχής όπου σου προσφέρεται αυτή η δυνατότητα. Γιατί να μην πάρεις όλα όσα σου προσφέρονται, βάζοντας τις βάσεις για να διεκδικήσεις στο μέλλον εκπτώσεις, προσφορές, δώρα και ποιος ξέρει τι άλλο; Σε τελική ανάλυση, δε θα σου κοστίσει το παραμικρό και ίσα-ίσα που θα σε επιβραβεύσει κιόλας!