Άγιος Βαλεντίνος: Τι θα χρειαστείς για το τέλειο πρωινό, δείπνο με το άλλο σου μισό

2 μήνες πριν
young couple laughing having dinner

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η γιορτή των ερωτευμένων, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, αποτελεί μία ­-ακόμα- αφορμή για δώρα. Αυτό όμως που θα απογειώσει αυτή τη μέρα και θα μείνει αξέχαστη και στους δυο σας, έχει να κάνει και με τις όμορφες εκπλήξεις στα μικρά, καθημερινά πράγματα. Άλλωστε κάτι που θα εκτιμήσει σίγουρα ο/η σύντροφός σου, περισσότερο από καθετί υλικό, είναι μία κίνηση. Ξύπνα τον/την, ας πούμε, το πρωί με το αγαπημένο του/της ρόφημα και χάρισέ του/της μια πανέμορφη μέρα. Ετοίμασε ένα υπέροχο δείπνο και εντύπωσέ τον/την (ναι, ακόμα κι αν δεν πετύχεις την τέλεια μπεσαμέλ, δεν πειράζει). Η αξία μίας τέτοιας κίνησης είναι ανυπολόγιστη, γι’ αυτό και αποτελεί το πιο ρομαντικό δώρο εν όψει Αγίου Βαλεντίνου. Για να τα καταφέρεις όμως, θα χρειαστείς και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Μην ανησυχείς: ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι εδώ και το ‘χει!

Για το αγαπημένο του/της πρωινό

Σκέφτεσαι κάτι πιο όμορφο από πρωινό στο κρεβάτι; Ο συνδυασμός ενός θρεπτικού γεύματος συνοδεία χυμού ή/και καφέ και της άνεσης του κρεβατιού, είναι ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσει τέλεια η μέρα -και να είσαι σίγουρος/η πως όσο γεμάτο κι αν είναι το πρόγραμμά σας, τίποτα δεν θα βρεθεί να σας χαλάσει τη διάθεση. Τι θα χρειαστείς όμως για να τα καταφέρεις;

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Ένα καλό πρωινό περιλαμβάνει τοστ. Το περιεχόμενό του εξαρτάται από εσένα και τα γούστα του ανθρώπου σου -εσύ τα ξέρεις καλύτερα. Από κάτι απλό, όπως π.χ. τον συνδυασμό γαλοπούλας (ή ζαμπόν) και τυριού, μέχρι κάτι πιο εξεζητημένο όπως φερ’ ειπείν σολομό και τυρί κρέμα, το τοστ οφείλει να σερβίρεται ψημένο. Για πιο gourmet επιλογές, χρησιμοποίησε μια τοστιέρα ή γκριλιέρα και δώσε στις φέτες του ψωμιού εκείνη τη χρυσή απόχρωση που τις κάνει ακαταμάχητες για βάση σε οτιδήποτε και αν φτιάξεις. Bonus tip: φρόντισε το μοντέλο που θα επιλέξεις, να έρχεται με χρονοδιακόπτη και δικλείδες ασφαλείας, ώστε να ετοιμάσεις άφοβα το υπόλοιπο πρωινό ενώ θα ετοιμάζονται τα τοστ.

Στοιχείο ιδανικού πρωινού #2: χυμός ή smoothie. Είναι εκ των βασικών συστατικών ενός καλού και θρεπτικού πρωινού. Δεν υπάρχει άλλωστε τίποτα πιο τονωτικό για τον οργανισμό από το να ξεκινά η μέρα με ένα boost βιταμινών. Με ένα μπλέντερ λοιπόν θα μπορέσεις να δημιουργήσεις χυμούς και smoothies με ελάχιστη ή και καθόλου προσπάθεια, ανάλογα με την πρόταση που θα διαλέξεις. Βεβαιώσου μόνο πως πλένεται εύκολα γιατί είναι κρίμα να το βρει στον νεροχύτη το άλλο σου μισό με το που σηκωθεί από το κρεβάτι.

Αν πάλι είσαι μιας πιο...γλυκιάς φιλοσοφίας, ένα δυνατό συστατικό ενός ρομαντικού πρωινού είναι η κρέπα ή η βάφλα. Ναι, κομματάκι ασυνήθιστες αλλά θα κάνουν τη διαφορά, πίστεψέ μας. Δεν χρειάζεται να μπλέξεις με τηγάνια. Πλέον ευτυχώς για ‘σένα με την κατάλληλη κρεπιέρα ή βαφλιέρα θα την ετοιμάσεις στη στιγμή.

Τέλος, το πιο απαραίτητο -για πολύ κόσμο- στοιχείο: ο καφές ή το ρόφημα. Δεν νοείται πρωινό χωρίς τον αγαπημένο καφέ, τσάι, σοκολάτα ή ό,τι άλλο αρέσει στον/στην αγαπημένο/η σου. Εδώ τη λύση θα αναλάβει να δώσει η κατάλληλη καφετιέρα ή μηχανή ροφημάτων που θα αναλάβει να ετοιμάσει ό,τι της ζητήσεις σε χρόνο μηδέν. Αν πας για καφετιέρα, προτίμησε αυτόματη λύση για γευστικό καφέ χωρίς εσύ να χρειαστεί να κάνεις το παραμικρό -θα έχεις άλλωστε τόσα άλλα να φροντίσεις, οπότε άσε τον καφέ να… γίνει μόνος του!

Για ένα ρομαντικό δείπνο

Είναι απόγευμα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Το άλλο σου μισό γυρνά έπειτα από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά. Μπαίνει στο σπίτι και… μένει άγαλμα. Στο τραπέζι περιμένει ένα θεσπέσιο γεύμα που ετοίμασες με τα χεράκια σου. Η διάθεσή του/της αλλάζει μεμιάς: η θέα του τραπεζιού τον/την κάνει να ξεχάσει οτιδήποτε κι αν έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της μέρας. Πώς θα γίνει κάτι τέτοιο όμως;

Οι φριτέζες αέρος έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο μαγείρεμα. Πλέον μπορείς να μαγειρεύεις πιο υγειινά, πιο γρήγορα, πιο ξεκούραστα. Αν λοιπόν ψάχνεις για "συμμάχους" αυτή τη μέρα, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στην περίπτωση του air fryer. Χρησιμοποιώντας ελάχιστο λάδι, θα ετοιμάσεις γευστικά πιάταμε λιγότερα λιπαρά σε λιγότερο χρόνο. Εμείς σου προτείνουμε το Smart Air Fryer Pro της XIAOMI. Διαθέτει λειτουργία θερμαινόμενης κυκλοφορίας αέρα 360 μοιρών για ομοιόμορφο ψήσιμο και οθόνη OLED για άνετο έλεγχο και διάφανο παράθυρο για να έχεις πλήρη εικόνα της κατάστασης του φαγητού. Έρχεται και με συνοδευτικό app και υποστήριξη φωνητικού ελέγχου για απόλυτη ευελιξία. Η δε χωρητικότητα των τεσσάρων λίτρων φτάνει και περισσεύει.

Ένα τέλειο δείπνο όμως περιλαμβάνει και τα απαραίτητα συνοδευτικά. Ξεκινάει με ένα δροσιστικό κοκτέιλ και σε αυτό θα σε βοηθήσει σημαντικά ένας παγοθραύστης. Εσύ δεν έχεις παρά να ρίξεις τον πάγο μέσα του κι εκείνος θα αναλάβει να κάνει όλα τα υπόλοιπα. Τσέκαρε τον παγοθραύστη της ARIETE Party Time 76/00 με αποσπώμενο κάδο και σύστημα ασφάλειας για θρυμματισμένο πάγο στη στιγμή. Για φινάλε η προετοιμασία ενός επιδορπίου είναι must. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να φτιάξεις κάτι εξεζητημένο αν δεν θέλεις. Ένας συνδυασμός φρούτων με λιωμένη σοκολάτα είναι πάντα μια ευχάριστη επιλογή. Το μόνο που χρειάζεσαι για να διατηρήσεις τη λιωμένη σοκολάτα ζεστή είναι ένα συντριβάνι σοκολάτας. Δοκίμασε το Party Time 2962 της ARIETE που δεν απαιτεί βούτυρο ή λάδι, χωράει μέχρι και μισό κιλό λιωμένης σοκολάτας και πλένεται πανεύκολα για να μη μετανιώσεις την επιλογή σου το επόμενο πρωί. Bonus: το κομψό ρετρό design του που θα δώσει έναν όμορφο τόνο.

Για όλη την οικογένεια

Ποιος είπε ότι οι γονείς δεν μπορούν να γιορτάσουν την συγκεκριμένη μέρα; Ναι, μπορεί να μην ανήκει εξολοκλήρου αποκλειστικά στους δυο σας αλλά είναι μια ιδανική αφορμή να ετοιμάσετε ένα γεύμα αγάπης για όλη την οικογένεια. Ξέρουμε ότι ο χρόνος σου τη συγκεκριμένη μέρα θα είναι περιορισμένος. Γι’ αυτό θα χρειαστείς όση περισσότερη βοήθεια μπορείς να έχεις. Και, πίστεψέ μας, δεν υπάρχει καλύτερος συνεργάτης/βοηθός εδώ από μία κουζινομηχανή. Όποια συνταγή κι αν αποφασίσεις να εκτελέσεις, η κουζινομηχανή θα είναι εκεί για να εκτελέσει κάθε σου εντολή, από το ζύμωμα και τον τεμαχισμό κρεάτων και λαχανικών, μέχρι τη δημιουργία φρέσκων ζυμαρικών και το χτύπημα των αυγών. Βεβαιώσου ότι έρχεται με τα κατάλληλα αξεσουάρ για να κάνεις πράξη το όραμά σου και εξοικειώσου όσο περισσότερο γίνεται με τον τρόπο ελέγχου της -προσφέρει τόσες λειτουργίες που είναι λογικό κάπου να πελαγώσεις. Ψυχραιμία: ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Για τις πιο «σοφτ» απαιτήσεις ανάδευσης πάντως, έχεις την επιλογή του ραβδομπλέντερ. Πολύ πιο εύχρηστο, ευέλικτο και οικονομικά προσιτό απ’ ό,τι μία κουζινομηχανή, ένα ραβδομπλέντερ είναι ό,τι πρέπει για την πολτοποίηση κάθε υλικού έτσι ώστε τα φαγητά σου να έχουν πλήρως ομοιογενή υφή (π.χ. σούπες βελουτέ). Επεξεργάσου λαχανικά, φτιάξε σάλτσες και dressings και γενικώς δημιούργησε ελεύθερα με μία συσκευή φτιαγμένη για να ικανοποιεί κάθε σου «θέλω». Αν πάλι η μέρα σηκώνει...ψήσιμο, μπορείς να βασιστείς σε μία ηλεκτρική ψηστιέρα ή γκριλιέρα. Μη βιαστείς να τις σνομπάρεις: αμφότερες θα εξελιχθούν σε εξαιρετικά χρήσιμα εργαλεία που θα σου δώσουν τη δυνατότητα να ψήσεις κρεατικά, ψαρικά και λαχανικά σε χρόνο dt και με ελάχιστη προσπάθεια.

Το τέλειο δώρο για την τέλεια μέρα

Εννοείται φυσικά ότι αν θες να συνοδεύσεις την πράξη σου και από κάτι απτό, όπως π.χ. ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα κόσμημα, ένα gadget ή εν πάση περιπτώσει ό,τι πιστεύεις ότι θα αρέσει περισσότερο στον άνθρωπό σου, ελεύθερα. Η κίνηση όμως είναι εκείνη που θα κλέψει την παράσταση. Γι' αυτό προετοιμάσου: πήγαινε νωρίς σουπερμάρκετ και κάνε τα ψώνια σου, εξοπλίσου κατάλληλα από τώρα και αφιέρωσε χρόνο για να μάθεις όλες τις λειτουργίες της συσκευής σου εγκαίρως. Ευκαιρία να αποκαλύψεις στο άλλο σου μισό μια κρυφή πτυχή του εαυτού σου ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου: αυτή του εξαιρετικού chef!