Ετοιμάζεσαι να αγοράσεις laptop για την επιστροφή στο σχολείο; Να τι να προσέξεις

1 έτος πριν

Το laptop συγκαταλέγεται -δικαίως- πια στα απαραίτητα εφόδια για τον μαθητή. Ένας φορητός υπολογιστής άλλωστε θα προσφέρει στο παιδί τη δυνατότητα να εξερευνήσει τον κόσμο του διαδικτύου, να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να ολοκληρώσει τις εργασίες του επιτυχώς, εξοικειώνοντάς το παράλληλα με μία συσκευή που θα χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση στην ενήλικη ζωή του. Το σχολικό laptop όμως είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία που απαιτεί από γονιό και μαθητή αρκετή προσοχή. Πάμε να δούμε ορισμένα tips που θα σε βοηθήσουν να πάρεις τη σωστή απόφαση ενώ αν είσαι φοιτητής, θα σου προτείναμε να ρίξεις μια ματιά πρώτα εδώ.

Αντοχή στον χρόνο

Τετράδια, γραφική ύλη, τσάντα: όλα αυτά αλλάζουν κάθε χρόνο. Το laptop όμως θα ακολουθεί τον μαθητή έτος με το έτος. Ως εκ τούτου θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι θα είναι εξίσου λειτουργικό και αποτελεσματικό και μερικά χρόνια αργότερα. Δώσε έμφαση στη RAM και τον SSD και δε θα χάσεις.

Διαστάσεις & βάρος

Σε κανέναν δεν αρέσει να έχει μαζί του ένα ογκώδες και βαρύ laptop. Η μαθητική τσάντα εξ άλλου είναι έτσι κι αλλιώς βαριά, οπότε ο φορητός υπολογιστής έρχεται να προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα (βιβλία, τετράδια κλπ). Η συμβουλή μας; Επίλεξε ένα laptop όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ και μικροκαμωμένο.

2-σε-1

Σε συνέχεια των παραπάνω, μία επιλογή που έχει ενδιαφέρον, είναι αυτή των υβριδικών συστημάτων. Τα λεγόμενα 2-σε-1 διαθέτουν οθόνη αφής που είτε αποσπάται από το πληκτρολόγιο, είτε περιστρέφεται κατά 360 μοίρες, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ευελιξία αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως tablets.

Φροντίδα ματιών

Η έκθεση του παιδιού στη βλαβερή μπλε ακτινοβολία μίας οθόνης όμως, μπορεί να δημιουργήσει με τον καιρό πρόβλημα στα μάτια του (ειδικά αν σκεφτείς πόσες ώρες περνά μπροστά από κάθε λογής οθόνης μέσα στη μέρα του αυτό). Το ιδανικό θα ήταν η οθόνη του laptop του να είναι ματ ή αντι-ανακλαστική. Αν έρχεται με κάποια πιστοποίηση ακόμα καλύτερα.

Διάρκεια μπαταρίας

Το τελευταίο που θες, είναι το παιδί να έχει να κουβαλήσει μαζί του φορτιστές και καλώδια επειδή το laptop του δεν μπορεί να βγάλει πέντε-έξι ώρες. Πριν επιλέξεις σύστημα, δες προσεκτικά τη διάρκεια της μπαταρίας του (και τι λένε γι’ αυτή χρήστες και reviews) και βεβαιώσου ότι η αυτονομία του είναι η πρέπουσα.

Με αφορμή την επιστροφή στα θρανία, έχουμε να σου προτείνουμε μια σειρά από φορητούς υπολογιστές που ταιριάζουν σε κάθε ανάγκη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις εδώ.