Μακριά & Συνδεδεμένοι: Πώς θα είσαι στο γραφείο χωρίς να είσαι στο γραφείο

9 μήνες πριν
digital nomad working at pool

Τα τελευταία χρόνια, το work from home ή, για να το γενικεύσουμε ελαφρώς, η απομακρυσμένη εργασία, έχει γίνει δεύτερη φύση για πολλούς. Οι εποχές που έπρεπε να δηλώνουμε παρόντες φυσικά στον τόπο εργασίας, έχουν -ευτυχώς- παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οι digital nomads δεν είναι πια κάτι πρωτάκουστο αλλά η κατηγορία που κερδίζει έδαφος με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Το entrepreneurship άλλωστε δεν έχει έδρα: το γραφείο έδωσε τη θέση του στο σπίτι και το οικιακό γραφείο με τη σειρά του αντικαταστάθηκε από το καφέ, το πάρκο, την παραλία, τη βιβλιοθήκη, το αεροπλάνο. Η παραγωγικότητα δεν οριοθετείται από τον χώρο και ως εκ τούτου, ο σύγχρονος χρήστης αναζητά την ελευθερία κινήσεων και την ευελιξία. Όπου κι αν βρίσκεσαι λοιπόν, τίποτα δε σε εμποδίζει να παραμείνεις συνδεδεμένος, έχοντας φυσικά φροντίσει να εξοπλιστείς καταλλήλως.

Έλα να κάνουμε μια γρήγορη βόλτα στα ράφια των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το germanos.gr και να δούμε τα σημαντικότερα για ‘σένα προϊόντα αλλά και τους λόγους για τους οποίους θα τα χρειαστείς.

Laptops

Ποιος είπε ότι πρέπει να… ρίξεις άγκυρα στο σπίτι ή το γραφείο για να παραμείνεις παραγωγικός; Υπάλληλοι γραφείου, στελέχη, entrepreneurs και λοιποί επαγγελματίες μπορούν να συνεχίσουν να δημιουργούν ανεξαρτήτως τοποθεσίας, απολαμβάνοντας τα προνόμια της απομακρυσμένης  εργασίας. Τα laptops άλλωστε έχουν πλέον εφάμιλλα χαρακτηριστικά με τα desktops. Δώσε βάση στον επεξεργαστή ώστε να τρέξεις απρόσκοπτα ακόμα και τα πιο απαιτητικά προγράμματα, τη RAM για άνετο multitasking, τον SSD για συνδυασμό χωρητικότητας και ταχύτητας και, τέλος, την κάρτα γραφικών για απαιτητικές σε γραφικά εφαρμογές και gaming σε κάθε ευκαιρία!

Περιφερειακά laptops

Το laptop σου μπορεί να είναι παρόν σε ό,τι το χρειαστείς, όμως κι εσύ θα πρέπει να διασφαλίσεις από πλευράς σου πως θα έχει την προστασία που χρειάζεται απέναντι στους κινδύνους της καθημερινότητας. Πλαισίωσέ το λοιπόν με την κατάλληλη τσάντα μεταφοράς και παρ’ το μαζί σου παντού με απόλυτη ασφάλεια. Μην ξεχάσεις φυσικά να επενδύσεις και σε ένα καλό και λειτουργικό mouse, διότι καλό το touchpad όμως τίποτα δε συγκρίνεται από πλευράς παραγωγικότητας με ένα άρτιο ποντίκι που θα σου επιτρέψει να εργαστείς ακριβώς όπως θα έκανες και με το desktop σου!

Tablets & αξεσουάρ

Τα tablets αποτελούν μία από εκείνες τις κατηγορίες που τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιήσει άλματα εξέλιξης. Ένα tablet εν έτει 2023 έχει χαρακτηριστικά που υπό προϋποθέσεις θα ζήλευε μέχρι και… laptop! Με πανίσχυρους επεξεργαστές πολλαπλών πυρήνων, σπουδαίες ποσότητες μνήμης RAM, σούπερ μπαταρίες για αυτονομία άνευ προηγουμένου και οθόνες που βαδίζουν επάξια στα χνάρια εκείνων των smartphones, τα tablets είναι εξαιρετικές επιλογές πια, τόσο για ψυχαγωγία, όσο και για εργασία. Κάνε τη δουλειά σου εύκολα και γρήγορα, με μία συσκευή που χωρά παντού και δεν στερείται δυνατοτήτων. Μπορείς μάλιστα να ααυξήσεις την παραγωγικότητά σου με τα κατάλληλα αξεσουάρ όπως θήκη, pen κ.α. ενώ αν πάρεις και το σωστό πληκτρολόγιο, θα «μεταμορφώσεις» το tablet σου σε laptop με ένα «κλικ»!

Αποθηκευτικά μέσα

Home is where the hard disk is. Έτσι έλεγε ένα -όχι και τόσο- παλιό γνωμικό το οποίο όμως δεν ισχύει πια! Με την κατάλληλη εξωτερική συσκευή αποθήκευσης, βλέπεις, τα αγαπημένα σου αρχεία, οι φωτογραφίες, τα βίντεο, η μουσική, τα backups και τα λοιπά αρχεία σου, θα σε ακολουθήσουν όπου κι αν βρεθείς! Επίλεξε μεταξύ USB sticks και μονάδων δίσκου, βρες τη χωρητικότητα που ταιριάζει στις ανάγκες -και την τσέπη- σου και πάρε μαζί σου τα πολυτιμότερά σου δεδομένα. Σε κουλ χρώματα και συμπαγή designs, τα φορητά αποθηκευτικά μέσα πάνε παντού και με όλα! 

Συσκευές ήχου

Ο ήχος είναι εξίσου σημαντικός, όπως κι αν χρησιμοποιείς το tablet, το laptop ή το smartphone σου. Παίζεις τα πιο πρόσφατα video games; Τζαμάρεις με την αγαπημένη σου μουσική; Παριστάνεις πως σε ενδιαφέρουν όσα λέγονται σε εκείνο το call που δεν βλέπεις την ώρα να τελειώσει; Όπως και να ‘χει, χρειάζεται να ακούς και θα το κάνεις με τα κατάλληλα ακουστικά, ηχεία ή headset. Εξασφάλισε τον καλύτερο δυνατό ήχο με την πιο εύκολη διαδικασία ζεύξης και σύνδεσης, επίλεξε μεταξύ ενσύρματων και ασύρματων λύσεων και βάλε την ένταση στο max για να την ακούσεις στερεοφωνικά -ή surround!

Printing

Τι κι αν διανύουμε την εποχή της βασιλείας των ψηφιακών μέσων; Υπάρχει ακόμα μέλλον για το χαρτί και μάλιστα κάμποσο! Έστω κι αν δεν το χρησιμοποιείς όσο στο παρελθόν. Γι’ αυτό θα πρέπει να μάθεις να εκτυπώνεις έξυπνα, επιτυγχάνοντας την καλύτερη δυνατή σχέση τιμής/σελίδα, συνδυάζοντας την όλη εμπειρία χρήσης με επιπρόσθετες δυνατότητες όπως π.χ. αυτές της σάρωσης και της αντιγραφής. Ένας τελευταίας γενιάς εκτυπωτής ή πολυμηχάνημα θα σου επιτρέψει να εκτυπώσεις σε τέλεια ποιότητα έγγραφα, σημειώσεις, φωτογραφίες και παρουσιάσεις, κάνοντας τη ζωή σου ευκολότερη.

Mobile internet

Μια φορά κι έναν καιρό, από τους υπολογιστές μας έφευγαν κάμποσα καλώδια, ένα εκ των οποίων ήταν εκείνο που μας έδινε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το mobile internet εκείνες τις εποχές ήταν όνειρο θερινής νυκτός. Φυσικά το παραπάνω κόνσεπτ σήμερα μοιάζει -και είναι- αρχαίο. Ευτυχώς για όλους μας, η πρόσβαση στο διαδίκτυο γίνεται πια απ’ όπου κι αν βρισκόμαστε και μάλιστα με κορυφαίες ταχύτητες και ελάχιστο lag/latency. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια κάρτα SIM για data και ένα ασύρματο router/pocket WiFi. Κάνε τα κουμάντα σου, γνώρισε τα πλεονεκτήματα που φέρνουν στο τραπέζι οι pocket Wi-Fi συσκευές και μείνε συνδεδεμένος/η όπου και αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις.

Power stations & powerbanks

Και πάνω που τελειώνεις την παρουσίαση που παιδεύεις τόσες ώρες, εκείνο το μαραθώνιο call, την παρτίδα Fortnite που είπες να παίξεις με τους κολλητούς ή το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς, τσουπ, η ειδοποίηση για τη σχεδόν άδεια μπαταρία της συσκευής σου, έρχεται να σε γεμίσει άγχος. No stress! Με το κατάλληλο power station ή powerbank, θα έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι, έτσι ώστε να ταξιδεύεις χωρίς κανέναν περιορισμό με τις συσκευές σου πάντοτε φορτισμένες! Βρες τη χωρητικότητα και το μέγεθος που ταιριάζει στις ανάγκες και την τσέπη σου και μην ξεμείνεις ποτέ ξανά από μπαταρία.

UPS

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η αγαπημένη σου συσκευή βρίσκεται μεν στην πρίζα αλλά το ρεύμα… κάνει τα δικά του; Μία απότομη αυξομείωση στην τάση του, είναι αρκετά πιθανό να προκαλέσει ποικίλης φύσεως προβλήματα, τόσο στον φορτιστή/καλωδίωση, όσο και στην ίδια τη συσκευή. Η λύση είναι μία, αυτό που πολλοί δυστυχώς «σνομπάρουν» γιατί «έλα μωρέ, σιγά μην τύχει σε ‘μένα η στραβή»: το UPS. Για να αποφύγεις τις δυσάρεστες -και δαπανηρές- εκπλήξεις λοιπόν, επένδυσε σε ένα καλό UPS με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που θα αναλάβει να θωρακίσει κι εσένα και τις ακριβές σου -στην κυριολεξία- συσκευές από κάθε λογής κίνδυνο που δεν είναι στο χέρι σου.

Κι όπου κι αν βρεθείς…

…ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα είναι δίπλα σου! Δουλεύεις out of home; Μόλις τελείωσες τη δουλειά και είναι ώρα για gaming ή ταινίες; Τίποτα δε σε εμποδίζει να έρθεις στο κοντινότερο κατάστημα του δικτύου μας (δεν έχει σημασία πού είσαι -όλο και κάπου θα υπάρχει ένα δίπλα σου) και να παραλάβεις τις παραγγελίες σου μέσω germanos.gr χάρη στην υπηρεσία G Click & Collect ή να συμβουλευτείς τους εξειδικευμένους συμβούλους τεχνολογίας μας!