Partyboxes: Πώς θα κάνεις τα πάρτι σου αξέχαστα!

10 μήνες πριν
people dance with partybox

Τα πάντα σε ένα πάρτι αρχίζουν και τελειώνουν στον ήχο. Όπως και να το κάνουμε, δεν νοείται πάρτι χωρίς τα ντεσιμπέλ να… χτυπούν κόκκινο και η μουσική να δίνει ρυθμό ασταμάτητα, παίζοντας το ένα hit μετά το άλλο. Οι καιροί ωστόσο έχουν αλλάξει και αυτό που κάποτε φάνταζε «άθλος» καθώς απαιτούσε κονσόλες και πολύπλοκα ηχοσυστήματα, πλέον είναι εφικτό χάρη στα partyboxes. Ηχεία δημιουργημένα με γνώμονα τις ανάγκες ενός πάρτι, τα συγκεκριμένα δίνουν έμφαση σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, φτιάχνοντας ατμόσφαιρα και επιτρέποντάς σε κάθε παρευρισκόμενο να γίνει DJ με μία κίνηση!

Εντυπωσιάστηκες; Έλα να δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν διαλέξεις partybox μέσα από την τεράστια γκάμα που θα βρεις στον ΓΕΡΜΑΝΟ, έτσι ώστε το επόμενο πάρτι σου να μείνει αξέχαστο σε όλους!

Ένταση – Τεχνολογία

Η πρώτη σου ερώτηση πιθανολογούμε πως θα έχει να κάνει με την ισχύ του ηχείου που θα επιλέξεις: στα πόσα W (watt ντε!) πρέπει να είναι; Αυτό που κοιτάς είναι το λεγόμενο RMS (root mean square ή μέση τετραγωνική ρίζα), τον μέσο όρο δηλαδή ισχύος (μην το μπερδέψεις με το peak που αφορά τη μέγιστη, στιγμιαία ισχύ). Όσο πιο μεγάλος ο αριθμός αυτός, τόσο πιο δυνατά θα παίζει το ηχείο. Ένας απλός κανόνας που μπορείς να έχεις υπ’ όψιν σου, είναι πως χρειάζεσαι ένα W για κάθε τετραγωνικό μέτρο του χώρου σου (δύο αν είσαι σε εξωτερικούς χώρους).

Τα πολλά W ωστόσο δεν σημαίνουν απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα ήχου. Αυτή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αντίσταση και την πιστότητα ενός ηχείου (τη λεγόμενη ολική αρμονική παραμόρφωση), τους οδηγούς που ενσωματώνει αυτό, το είδος του tweeter, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί και τη στιβαρότητα σε ό,τι αφορά τη συναρμολόγηση. Δώσε βάση στην ποιότητα κατασκευής του ηχείου και τις τεχνολογίες που ενσωματώνει. Φρόντισε να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερους οδηγούς και επίλεξε κατά προτίμηση πρόταση από κατασκευαστή που εμπιστεύεσαι.

Συνδεσιμότητα

Τα partyboxes διακρίνονται για τις εύκολες ασύρματες συνδέσεις τους χάρη στην τεχνολογία Bluetooth. Ως προς αυτό, η συμβουλή μας είναι να αναζητήσεις τη νεότερη δυνατή έκδοση (Bluetooth 5.0 ή νεότερο) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Τα περισσότερα δε, έρχονται με θύρες USB και 3,5 χιλ. ενώ υποστηρίζουν και μικρόφωνο για καραόκε. Το μυστικό πάντως κρύβεται στη σύνδεση πολλαπλών ηχείων μεταξύ τους. Διότι τι είναι καλύτερο από ένα partybox; Καλά μάντεψες: δύο ή και τρία partyboxes! Αν διαθέτεις λοιπόν μεγάλο χώρο (πάρε για παράδειγμα έναν κήπο ή μία αυλή), μπορείς να συνδέσεις περισσότερα από ένα συμβατά ηχεία μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ασύρματο ηχοσύστημα που και… νεκρούς ανασταίνει! Και εννοείται πως τέτοια ηχεία μπορούν να λειτουργήσουν και ως multiroom, όταν επανέλθεις σε ρυθμούς καθημερινότητας.

Φορητότητα

Ένα partybox θα πρέπει να είναι σε θέση να σε ακολουθήσει όπου κι αν αποφασίσεις να παρτάρεις με την παρέα σου. Στο βουνό, στην εξοχή, στην παραλία, στο χωριό, στο νησί, στο εξοχικό, με μία λέξη παντού. Το τελευταίο που θες λοιπόν είναι να σου κάνει τη ζωή δύσκολη κατά τη μεταφορά. Προτίμησε συσκευή που ενσωματώνει σχεδιαστικές καινοτομίες όπως λαβή μεταφοράς, ρόδες και προσεγμένο κέντρο βάρους. Μπορεί να μοιάζουν στα χαρτιά λεπτομέρειες, όμως να είσαι σίγουρος πως όταν έρθει η ώρα, θα σε γλιτώσουν από τεράστια ταλαιπωρία. Πάντως οι κατασκευαστές στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να μπορείς να βρεις αρκετά ισχυρές λύσεις με πραγματικά συμπαγές design.

Φωτισμός

Εδώ, που λες, δώσε βάση. Διότι αρκετοί πιστεύουν ότι ο φωτισμός δεν είναι δα και απαραίτητος σε ένα partybox. Σε τελική ανάλυση η μουσική δεν είναι αυτή που μετράει; Πράγματι, όμως μην ξεχνάς ότι ο στόχος του partybox είναι να φτιάξει ατμόσφαιρα, κάτι που επιτυγχάνει πρωτίστως με τη μουσική και δευτερευόντως με τον φωτισμό. Ο τελευταίος, ανάλογα και με το μοντέλο που θα διαλέξεις, μπορεί να είναι πραγματικά εντυπωσιακός, έχοντας τη δυνατότητα να μεταμορφώσει εσωτερικούς χώρους και να δώσει αέρα ντίσκο σε εξωτερικούς. Άφησέ τον να συγχρονιστεί με τη μουσική για έξτρα ρυθμό ή παίξε με τα διάφορα διαθέσιμα εφέ, έτσι ώστε κι εσύ κι οι καλεσμένοι σου να το «ζήσετε» μέχρι τελικής πτώσης!

Αυτονομία

Ένα ακόμα γνώρισμα των partyboxes είναι η λειτουργία με μπαταρία. Πάνω απ’ όλα, βλέπεις, πρόκειται για ηχεία που δίνουν έμφαση στη φορητότητα. Τα partyboxes λοιπόν διαθέτουν επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Το καλό είναι ότι θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχει παροχή ρεύματος όπως π.χ. σε εξωτερικούς χώρους (κήπους, παραλίες κλπ). Το κακό είναι ότι κάποια στιγμή η μπαταρία τους θα εξαντληθεί. Για να μην… ξενερώσετε πάνω που έχει ανάψει το κέφι λοιπόν, θα πρέπει να φροντίσεις δύο πράγματα: το ηχείο που θα επιλέξεις, πρώτον, να έχει επαρκή αυτονομία (οτιδήποτε άνω των έξι ωρών είναι αποδεκτό) και δεύτερον, να υποστηρίζει ιδανικά ταχεία φόρτιση, έτσι ώστε ακόμα κι αν η μπαταρία του αδειάσει, να μπορείς να την ξαναγεμίσεις σε ελάχιστο χρόνο. Αν μάλιστα πάρεις και ένα δεύτερο, τότε θα μπορείς ακόμα και να εναλλάσσεσαι μεταξύ τους!

Ποιότητα κατασκευής

Θυμάσαι τι λέγαμε για την ποιότητα του ήχου πιο πάνω; Ένας από τους παράγοντες που την καθορίζουν είναι και η ποιότητα κατασκευής του ηχείου. Έλα στον ΓΕΡΜΑΝΟ για να δεις από κοντά τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς, να τις επεξεργαστείς και να βεβαιωθείς για τη στιβαρότητά τους. Όσο καλύτερη είναι η συναρμολόγηση ενός ηχείου, τόσο μειώνονται οι παραμορφώσεις στον ήχο. Τα δε ποιοτικά υλικά εξασφαλίζουν αυξημένη αντοχή στον χρόνο και τη χρήση. Εφ’ όσον δε, πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις σε εξωτερικούς χώρους, βεβαιώσου ότι διαθέτει την απαραίτητη αδιαβροχοποίηση βάσει κλίμακας IP. Θυμήσου: ο πρώτος αριθμός αφορά τα στερεά και ο δεύτερος τα υγρά!

Smart λειτουργίες

Για το τέλος κάτι… nice to have. Ένα partybox θα σε καλύψει απόλυτα στα πάρτι και τις μαζώξεις σου, όμως το ιδανικό θα ήταν να συνεχίσει να το κάνει και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Σκέψου λοιπόν πώς αλλιώς μπορείς να το εκμεταλλευτείς στο σπίτι, το γραφείο και γενικώς στην καθημερινότητά σου. Έχεις τη δυνατότητα π.χ. να το συνδέσεις στην τηλεόραση για να απολαμβάνεις σειρές και ταινίες ή στο smartphone/tablet προκειμένου να streamάρεις τα αγαπημένα σου μουσικά κομμάτια; Αν μπορεί να παίξει τον ρόλο του smart speaker, τότε θα μπορούσες να διαχειριστείς μέσω αυτού (και των Google Assistant/Amazon Alexa) το έξυπνο σπίτι σου; Σκέψου εναλλακτικά και δεν θα χάσεις!

Για όλα τα παραπάνω, οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ μπορούν να σε βοηθήσουν ώστε να κάνεις την καλύτερη επιλογή.