Πώς μπορείς να εκμεταλλευτείς το παλιό Android device σου

1 έτος πριν
Android device

Για κάθε καινούριο smartphone ή tablet που αγοράζει κανείς, υπάρχει ένα παλιό που αυτομάτως καταχωνιάζεται σε κάποιο συρτάρι. Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε δικαιολογήσει την κίνηση αυτή λέγοντας «έλα μωρέ, για ώρα ανάγκης, μην τυχόν και χρειαστεί», με την περί ούσας ο λόγος συσκευή να παραμένει στην ίδια θέση για χρόνια. Η «ώρα ανάγκης» δεν έρχεται ποτέ και το gadget με το οποίο μια φορά κι έναν καιρό ήμασταν «αυτοκόλλητοι», παραμένει στην εφεδρεία. Κι όμως, οι παλιές συσκευές Android μπορούν ακόμα να σου φανούν χρήσιμες! Έλα να σου δώσουμε μερικές ιδέες για το πώς ακριβώς θα τις εκμεταλλευτείς.

Τηλεχειριστήριο

Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δώσεις πνοή σε μια παλιά συσκευή Android. Εγκατάστησε τις απαραίτητες εφαρμογές streaming, σύνδεσέ την με το Chromecast σου και εκμεταλλεύσου την τεχνολογία υπερύθρων -ή το app του κατασκευαστή- για να αλλάζεις κανάλια στην τηλεόρασή σου.

Ψηφιακή κορνίζα

Πολλοί συνηθίζουν να διακοσμούν τα γραφεία τους με κορνίζες. Ε, κάνε κι εσύ το ίδιο, απλά με περισσότερες, με πολλές περισσότερες φωτογραφίες! Χρησιμοποίησε το Google Photos, δημιούργησε το άλμπουμ σου και με τη λειτουργία slideshow βαλ’το να παίζει σε λούπα.

Ημερολόγιο

Δε σ’ αρέσει η προοπτική των φωτογραφιών; Μία πρακτική ιδέα, θα ήταν να αναθέσεις στο παλιό σου gadget καθήκοντα ημερολογίου. Εφαρμογές όπως το Calendar της GOOGLE και πολλές άλλες θα σου προσφέρουν cloud λειτουργίες ώστε το πρόγραμμά σου να ‘ναι πλήρως ενημερωμένο.

Κάμερα ασφαλείας

Ποιος ο λόγος να επενδύσεις σε μία κάμερα ασφαλείας όταν το παλιό σου κινητό μπορεί να παίξει ακριβώς αυτόν τον ρόλο; Στο Play Store θα βρεις ουκ ολίγες εφαρμογές που θα σου επιτρέψουν να το μετατρέψεις σε μία IP webcam η οποία θα σου επιτρέψει να έχεις εικόνα του χώρου σου 24/7.

Εργαλείο τηλεδιασκέψεων

Αν αρέσκεσαι να κάνεις δουλειά ενώ βρίσκεσαι σε meetings και τηλεδιασκέψεις, μπορείς κάλλιστα να… ξαλαφρώσεις τον υπολογιστή σου. Εγκατάστησε όλες τις σχετικές εφαρμογές (Zoom, Skype, Teams κλπ) στο παλιό smartphone/tablet σου κι όταν έρθει η ώρα, κάνε «join» από εκεί.

Παράθυρο στον κόσμο

Για ‘σένα που σ’ αρέσει να καθαρίζεις το μυαλό σου κοιτώντας όμορφες και γαλήνιες εικόνες, η παλιά συσκευή Android σου έχει τη λύση. Εγκατάστησέ της μία από τις πολλές εφαρμογές live webcams που κυκλοφορούν (EarthCam Webcams π.χ.) και δες τι γίνεται στον κόσμο ζωντανά.

G Buy Back

Δε σ’ αρέσει τίποτα από τα παραπάνω; Κανένα πρόβλημα. Το ξέρεις ότι η παλιά συσκευή Android σου μπορεί να… χρηματοδοτήσει κάτι άλλο; Πώς; Χάρη στην υπηρεσία G Buy Back που σου προσφέρει αποκλειστικά ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Φέρε την παλιά σου συσκευή σε ένα κατάστημα του δικτύου, μάθε την αξία στην οποία μπορείς να την ανταλλάξεις και πάρε φθηνότερα το προϊόν που θες!

Ανακύκλωση

Σε τελική ανάλυση έχεις πάντα την επιλογή να κάνεις μία καλή πράξη προστατεύοντας το περιβάλλον, δίνοντας την παλιά συσκευή σου για ανακύκλωση. Αν το παλιό σου smartphone δεν είναι λειτουργικό, μπορείς να το ανακυκλώσεις σε ένα από τα καταστήματά μας, βάζοντας έτσι το δικό σου λιθαράκι στη σωτηρία του πλανήτη μας.