Τα καλύτερα VFM smartphones σε τιμές που… κάνουν βουτιές στον ΓΕΡΜΑΝΟ

9 μήνες πριν
guy with smartphoneon sunset

Το καλοκαίρι βρίσκεται στο αποκορύφωμά του και όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, η εποχή που διανύουμε είναι η ιδανική για την αγορά νέου smartphone λόγω διακοπών. Σκέψου πως αφ’ ενός θα έχεις όσο χρόνο χρειάζεσαι για να εξοικειωθείς με τη νέα σου συσκευή και να μάθεις τα μυστικά της και αφ’ ετέρου οι καλοκαιρινές αποδράσεις σε παραλίες και εξοχές θα σου δώσουν αμέτρητες αφορμές για εντυπωσιακά ενσταντανέ και βίντεο.

Στον οδηγό αυτό εστιάζουμε στα vfm smartphones, στα μοντέλα δηλαδή που προσφέρουν μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ χαρακτηριστικών και οικονομικής προσιτότητας, παρέχοντας στους χρήστες συσκευές υψηλής ποιότητας σε λογική τιμή.

Είτε αναζητάς ένα smartphone για τη δουλειά είτε για παιχνίδι, σίγουρα στο ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρεις μια αξιόλογη πρόταση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου. Για να δούμε όμως ποιες ξεχωρίσαμε για εσένα.

XIAOMI Redmi Note 12S

Ποτέ άλλοτε μία value-for-money συσκευή δε διέθετε τόσα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά όπως το Redmi Note 12S της XIAOMI. Θες την τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος με την κύρια να είναι ανάλυσης 108 MP; Τη μπαταρία με τη γιγαντιαία αυτονομία και την υποστήριξη ταχείας φόρτισης 33 W; Ή μήπως τον οκταπύρηνο επεξεργαστή με τα 8 GB RAM; Κι όμως, τίποτε απ’ όλα αυτά δεν αρκεί για να επισκιάσει την υπέροχη οθόνη AMOLED Full HD+ των 6,43 ιντσών που θα σου χαρίσει τις πλέον επικές εμπειρίες θέασης και ψυχαγωγίας, όποιο κι αν είναι το αγαπημένο σου περιεχόμενο, υποστηρίζοντας παράλληλα και ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz.

Εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Redmi Note 12S διακρίνεται για την πολύ όμορφη του εμφάνιση, η οποία ξεχωρίζει για το μόλις 8.09 χιλιοστά πάχος, ενώ η μεταφορά της συσκευής αλλά και το κράτημα στο ένα χέρι για πολύ ώρα γίνεται παιχνιδάκι εξαιτίας του βάρους των 176 γραμμαρίων.

Στο κεντρικό σύστημα καμερών, βρίσκουμε ακόμα μια υπερευρυγώνια κάμερα στα 8MP αλλά και μια macro κάμερα στα 2MP για εντυπωσιακές μακροφωτογραφήσεις. Τέλος για τα πορτραίτα σου θα στηριχτείς στη selfie κάμερα των 16MP η οποία βρίσκεται πίσω από μια μικρή οπή.

MOTOROLA E13

Μία budget πρόταση που θα σε καλύψει απόλυτα, όποια κι αν είναι τα «θέλω» σου χωρίς να επιβαρύνει στο ελάχιστο την τσέπη σου, το MOTOROLA E13 αποτελεί μία αξιοπρεπέστατη entry-level συσκευή. Διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή και 2 GB RAM, συνδυασμός που του επιτρέπει να τρέχει με άνεση εφαρμογές και παιχνίδια. Από τα δυνατά του σημεία βέβαια ξεχωρίζουν η οθόνη HD+ των 6,5 ιντσών, χάρη στην οποία θα streamάρεις βίντεο σε σούπερ ποιότητα. Η κύρια κάμερα των 13 MP σε βοηθάει να απαθανατίσεις κάθε σου βουτιά στη θάλασσα ενώ υποστηρίζει την τεχνολογία PDAF για γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση. Για τις selfies σου θα στηριχτείς σε μια κάμερα των 5MP, με το λογισμικό της MOTOROLA να αναλαμβάνει να βελτιώσει το τελικό αποτέλεσμα σε χρόνο ρεκόρ.

Η αναπαραγωγή multimedia είναι μια ξεχωριστή εμπειρία εξαιτίας της υποστήριξης Dolby Atmos για ακρόαση πέρα από τα καθιερωμένα. Το MOTOROLA E13 τρέχει Android 13 και διαθέτει αποθηκευτικό χώρο στα 64GB τον οποίο μπορείς να επεκτείνεις ακόμα και στο 1TB με μια αντίστοιχη microSD κάρτα.

Η αυτονομία της συσκευής είναι μεγάλη εξαιτίας της μπαταρίας των 5.000mAh, κάτι που αντιστοιχεί σε 36 ώρες τυπικής χρήσης προκειμένου το smartphone σου να είναι πάντα ετοιμοπόλεμο!

POCO X5 5G

Το είδαμε για πρώτη φορά στη MWC 2023 και μας εντυπωσίασε!

Με χαρακτηριστικά που θα ταίριαζαν σε συσκευή υψηλότερης και ακριβότερης κατηγορίας, το POCO X5 5G ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία των value-for-money smartphones. Η οθόνη AMOLED των 6,67 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz και απόκριση αφής 240Hz, υποστηρίζει contrast ratio 4,500,000:1 που εγγυάται μια ομαλή, πραγματική εμπειρία παιχνιδιού. Επιπλέον το DCI-P3 wide color gamut προσφέρει ολοζώντανες εικόνες.

Η κύρια κάμερα των 48 MP θα τραβήξει μοναδικές φωτογραφίες και βίντεο ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Συνοδεύεται από μια υπερευρυγώνια κάμερα στα 8MP καθώς και από ένα macro αισθητήρα στα 2ΜP που σου επιτρέπει να φέρεις πολύ κοντά το αντικείμενο της λήψης ενώ η θύρα 3,5 χιλ. θα σου επιτρέψει να συνδέσεις τα ακουστικά της αρεσκείας σου. Μία ακόμη κάμερα θα βρεις στο εμπρόσθιο μέρος, αυτή τη φορά στα 13MP, η οποία προορίζεται για selfies και βιντεοκλήσεις.

Την ίδια στιγμή η μεγάλη μπαταρία των 5.000mAh εγγυάται πως θα εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες της συσκευής χωρίς το μυαλό σου να είναι στη φόρτιση, αφού υποστηρίζει ταχεία φόρτιση στα 33W και με το σχετικό φορτιστή να βρίσκεται μέσα στη συσκευασία. Το POCO X5 5G είναι σε θέση μεταξύ άλλων να συνδέεται με δίκτυα 5ης γενιάς, όπως φανερώνει άλλωστε και η ονομασία του.

MOTOROLA G72

Η μαγεία στη ζωή είναι στη λεπτομέρεια και εκεί ακριβώς εστιάζει το MOTOROLA G72. Με μία premium οθόνη pOLED στις 6,67" και με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, είναι αυτή που χαρίζει άκρως ρεαλιστικές εικόνες τις οποίες μάλιστα πλαισιώνει πολυδιάστατος ήχος Dolby Atmos. Ο συνδυασμός των δύο είναι τέλειος για ‘σένα που σου αρέσει να καταναλώνεις βίντεο σαν να μην υπάρχει αύριο!

Στο εσωτερικό το G72 ενσωματώνει το MediaTek Helio G99 chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 8GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Το ίδιο chipset υποστηρίζει συνδέσεις με 5G δίκτυα για να έχεις τις καλύτερες ταχύτητες download και upload ανά πάσα στιγμή.

Παράλληλα η θηριώδης μπαταρία των 5000 mAh είναι ό,τι πρέπει αφού προσφέρει ακόμα και πάνω από δύο ημέρες αυτονομίας, απόρροια της έξυπνης διαχείρισης πόρων του MediaTek Helio G99. Όσο για την κάμερα, με αισθητήρα 108 MP και τεχνολογία 9-σε-1 pixels, δε θα έχεις το παραμικρό παράπονο.

Στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρεις όλα τα παραπάνω μοντέλα και όχι μόνο, σε απίθανες τιμές, ενώ από τις 10 έως και τις 16 Ιουλίου μπορείς να κάνεις ακόμα καλύτερο deal αφού έχεις όφελος 10% €πιστροφή για αγορές συνολικής αξίας €299 και άνω, με κάρτες Eurobank που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.