Τι μας παρουσίασε η XIAOMI στον εκθεσιακό της χώρο στη MWC 2023

1 έτος πριν

Στο περίπτερο της XIAOMI στην μεγαλύτερη έκθεση για την κινητή τηλεφωνία στον κόσμο εντοπίσαμε όλες τις νέες συσκευές, συμπεριλαμβανομένης της νέας σειράς XIAOMI 13, των νέων POCO X5 και X5 Pro και το Redmi 12C.

Οι τρεις συσκευές της σειράς XIAOMI 13 έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά -κυρίως τα XIAOMI 13 και 13 Pro- ωστόσο έρχονται και με σημαντικές διαφορές. Και οι τρεις συσκευές της σειράς XIAOMI 13 διαθέτουν όμορφη και κομψή σχεδίαση και έχουν πολυτελή κατασκευή και άψογο φινίρισμα. Ξεκινώντας από την «Lite» έκδοση, από άποψη διαστάσεων βρίσκεται -όπως συνηθίζεται τελευταία- ανάμεσα στις άλλες δύο συσκευές, ωστόσο τα χαρακτηριστικά της, κάτι που αντικατοπτρίζεται και από τη τιμή της, ανήκουν στην «πολυτελή-μεσαία κατηγορία». Ξεκινώντας από τον επεξεργαστή, το XIAOMI 13 Lite βασίζεται στον Snapdragon 7 Gen 1 ενώ τα XIAOMI 13 και XIAOMI 13 Pro βασίζονται στον κορυφαίο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm.

XIAOMI 13 Series

Η τεχνολογίας OLED οθόνη του XIAOMI 13 Lite έχει διαγώνιο 6,55”, ανάλυση FHD+ (2.400 x 1.080 pixels) και υποστηρίζει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και φωτεινότητα 1.200 nits. Τεχνολογίας OLED, αν και πιο προηγμένης, είναι και η οθόνη του XIAOMI 13, η οποία είναι όμοιας ανάλυσης (FHD+) αλλά 6,36 ιντσών, καθιστώντας τη συσκευή βολικότερη στο κράτημα, τουλάχιστον αυτή την εντύπωση σχηματίσαμε στην πρώτη επαφή μας με τις συσκευές. Η οθόνη του XIAOMI 13 επίσης υποστηρίζει HDR10+, HLG10+ και Dolby Vision ενώ στην ακρίβεια της χρωματικής απόδοσης συμβάλει και ένας αισθητήρας θερμοκρασίας χρώματος, χαρακτηριστικό που παρέχεται και στη περίπτωση του XIAOMI 13 Pro, το οποίο διαθέτει ακόμα πιο προηγμένη οθόνη. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία οθόνη τεχνολογίας LTPO OLED με διαγώνιο 6,73” ανάλυσης 3.200 x 1.440 pixels. Σε όλες τις περιπτώσεις, η τεχνολογία OLED έδωσε τη δυνατότητα στη XIAOMI να προσαρμόσει αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων στις οθόνες, κάτι που βεβαίως λειτουργεί θετικά όσον αφορά την εργονομία.

Στον τομέα της κάμερας, η εταιρεία έχει κάνει τεράστια βήματα προς τα εμπρός, αξιοποιώντας και την τεχνογνωσία της θρυλικής εταιρείας LEICA, το εμβληματικό λογότυπο της οποίας βρίσκεται στις δύο από τις τρεις συσκευές (XIAOMI 13 και 13 Pro). Η κύρια κάμερα, και στις τρεις συσκευές, βασίζεται σε αισθητήρα 50 MP, ωστόσο περιλαμβάνει διαφορετικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες, με το XIAOMI 13 Pro να επιδεικνύει την υψηλότερη απόδοση, ειδικά στη περίπτωση των λήψεων με ελάχιστο ή περιορισμένο φως. Πιο συγκεκριμένα, το XIAOMI 13 Lite διαθέτει κύρια κάμερα 50 MP (αισθητήρας από τη Sony) με wide φακό f:/1.8, η οποία συνοδεύεται από μία κάμερα 20 MP με υπερευρυγώνιο (ultrawide) φακό f:/2.2 και μία κάμερα 2 MP με φακό macro f:/2.4. Το XIAOMI 13 διαθέτει επίσης τριπλή κάμερα, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα σενάρια χρήσης. Η κύρια κάμερα βασίζεται σε αισθητήρα 50 MP και σε  φακό 23mm/ f/1,8 (γίνεται χρήση τεχνολογίας σταθεροποίησης Hyper OIS) και συνοδεύεται από μία κάμερα 10 MP με OIS και σύστημα τηλεφακού (f:/2.0) που προσφέρει 3x ζουμ καθώς και από μία κάμερα 12 MP με υπερευρυγώνιο σύστημα φακού (f:/2.2). Την κορυφαία διάταξη κάμερας διαθέτει βεβαίως το XIAOMI 13 Pro, καθώς και οι τρεις κάμερες βασίζονται σε αισθητήρες 50 MP. Ο αισθητήρας μίας ίντσας (1”, Sony IMX989) για εκπληκτική λεπτομέρεια και ευκρίνεια ακόμα και στις νυχτερινές λήψεις και ο φακός f/1.9 με τη τεχνολογία Hyper OIS αποτελούν τα βασικά στοιχεία της κύριας κάμερας του. Η δεύτερη κάμερα περιλαμβάνει τηλεφακό (f/2.0) με υποστήριξη μεγάλου ζουμ και μπορεί να εστιάσει με ακρίβεια ακόμα και από απόσταση 10 εκατοστών. Η τρίτη κάμερα διαθέτει υπερευρυγώνιο φακό (14mm, f/2,2) και είναι ιδανική για τοπία και ομαδικές φωτογραφίες. Σε όλες τις περιπτώσεις, η εμπρόσθια κάμερα είναι ανάλυσης 32 MP.

Όσον αφορά στην μπαταρία, το XIAOMI 13 Lite διαθέτει μπαταρία 4.500 mAh με γρήγορη ενσύρματη φόρτιση 67 W. Όμοιας χωρητικότητας μπαταρία και ταχύτητα φόρτισης διαθέτει και το XIAOMI 13, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση υποστηρίζονται επιπλέον ασύρματη φόρτιση 50 W και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 10 W. Το XIAOMI 13 Pro πηγαίνει την ενσύρματη ταχεία φόρτιση στο επόμενο επίπεδο καθώς υποστηρίζει 120 W. Επίσης υποστηρίζει τις ίδιες προδιαγραφές όσον αφορά την ασύρματη φόρτιση και την αντίστροφη ασύρματη φόρτιση με το XIAOMI 13.

Όσον αφορά τη μνήμη και τη χωρητικότητα, το XIAOMI 13 Lite θα διατεθεί με 8GB RAM και 128/256GB αποθηκευτικού χώρου και τα XIAOMI 13 και XIAOMI 13 Pro με 8GB και 12GB RAM αντίστοιχα και 256GB/512GB αποθηκευτικού χώρου. Να αναφέρουμε ότι όλες οι νέες συσκευές της XIAOMI είναι τεχνολογίας 5G.

XIAOMI Buds 4 Pro

Μαζί με τη νέα σειρά XIAOMI 13, η XIAOMI παρουσίασε και τα ασύρματα ακουστικά Buds 4 Pro, τα οποία συνοδεύονται από μία πρωτότυπη σε σχεδιασμό… σχεδόν διαστημική θήκη φόρτισης και φέρουν στο προσκήνιο για ακόμη μία φορά τη συνεργασία της εταιρείας με τη Sony (οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά στον τομέα των αισθητήρων καμερών για κινητά τηλέφωνα). Πιο συγκεκριμένα τα ακουστικά χρησιμοποιούν τεχνολογία LDAC ανεπτυγμένη από τη Sony, για μεταφορά δεδομένων σε ταχύτητες μέχρι και 990 Kbps, bit depth στα 32-bit και Hi-Res Audio Wireless για μία εκπληκτική εμπειρία ακρόασης χωρίς συμβιβασμούς. Επίσης υποστηρίζουν τεχνολογία Noise Cancelation (ακύρωση θορύβου) μέχρι 48dB καθώς και Dimensional Audio με head tracking.

Χάρη στη συγκεκριμένη τεχνολογία, τα ακουστικά μπορούν να ανιχνεύσουν τις κινήσεις του κεφαλιού του εκάστοτε χρήστη και να προχωρήσει στις κατάλληλες ρυθμίσεις ώστε κάθε ηχητική λεπτομέρεια να βρίσκεται ακριβώς εκεί που πρέπει για μία εξαιρετική εμπειρία ακρόασης μουσικής και μία εμπειρία surround που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι λάτρεις των ταινιών. Τα ακουστικά της XIAOMI προσφέρουν αυτονομία έως και 8 ωρών, ωστόσο με τη χρήση της θήκης, η εμπειρία ακρόασης μπορεί να επεκταθεί στις 38 ώρες.

Η φόρτιση της θήκης μπορεί να γίνει ενσύρματα και ασύρματα ενώ τα ακουστικά μπορούν να συνδεθούν σε περισσότερες από μία συσκευές ταυτόχρονα χάρη στη λειτουργία Dual-Device Connectivity. Τα μαλακά καλύμματα, διαθέσιμα σε τρία μεγέθη εγγυώνται την άνετη και σταθερή προσαρμογή των ακουστικών ενώ το σύστημα «Intelligent Fit Monitoring» επιτρέπει σε κάθε χρήστη να βρει το σχήμα που τους βολεύει για απόλυτη σταθερότητα και απόλαυση. Τα XIAOMI Buds 4 Pro θα κυκλοφορήσουν σε Star Gold και Space Black.

XIAOMI Watch S1 Pro

Η XIAOMI παρουσίασε επίσης το νέο XIAOMI Watch S1 Pro, ένα νέο smartwatch που συνδυάζει τη κλασσική στρογγυλή σχεδίαση με τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες. Το XIAOMI Watch S1 Pro είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικής ποιότητας υλικά, μεταξύ των οποίων είναι το ανοξείδωτο ατσάλι στην κάσα 46mm, τα κεραμικά υλικά στο πίσω μέρος με τους αισθητήρες, το κρύσταλλο ζαφείρι για την προστασία του καντράν (ή καλύτερα της οθόνης) και το δέρμα στο λουράκι (αν και υπάρχει και έκδοση με λουράκι από καουτσούκ). Το έξυπνο ρολόϊ διαθέτει επίσης ένα πλήκτρο και μία περιστρεφόμενη κορώνα λειτουργιών/διαχείρισης καθώς και μικρόφωνο και ηχείο για την πραγματοποίηση/λήψη ειδοποιήσεων και κλήσεων. Η οθόνη του έχει διάμετρο 1,47” (με δυνατότητα αλλαγής έως και 100 προσόψεων) και υποστηρίζει ανάλυση 480 x 480 pixels και φωτεινότητα έως 600 nits.

Tο XIAOMI Watch S1 Pro ενσωματώνει ισχυρό επεξεργαστή και φέρει δυνατότητες Bluetooth 5.2, GPS και WiFi ενώ συνδέεται με συσκευές Android και iOS. Εφόσον συνδεθεί με XIAOMI smartphone γίνεται χρήση της λειτουργίας pop-up pairing. Διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 500 mAh για αυτονομία έως και 14 ημερών (με μία δεκάλεπτη φόρτιση παρέχει δύο ημέρες αυτονομίας) ενώ καταγράφει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για περισσότερες από 100 αθλητικές δραστηριότητες (συμπεριλαμβανομένων 10 ειδικών προγραμμάτων για δρομείς που σχετίζονται με την οικοδόμηση αντοχής, κάψιμο λίπους κ.ά.). Η συσκευή καταγράφει επίσης όλα τα στοιχεία σχετικά με την άσκηση και την υγεία όπως θερμίδες, ένταση άσκησης, παρακολούθηση ύπνου, καρδιακών παλμών, κορεσμού οξυγόνου στο αίμα (SpO2) παρέχοντας στον χρήση μία ολοκληρωμένη εικόνα για την πρόοδο της καθημερινής άσκησης και την κατάσταση της υγείας του.

XIAOMI Electric Scooter 4 Ultra

Η XIAOMI είναι γνωστό ότι κατασκευάζει ορισμένα από τα καλύτερα ηλεκτρικά σκούτερ στην αγορά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της στα πλαίσια του Mobile World Congress παρουσίασε το πλέον σύγχρονο σκούτερ της, το XIAOMI Electric Scooter 4 Ultra. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό σκούτερ της εταιρείας με διπλό σύστημα ανάρτησης που παρέχει αυξημένη ασφάλεια και σταθερότητα, καλύτερη πρόσφυση και κράτημα και κυρίως εξαιρετική άνεση, ακόμα και σε ανώμαλες και δύσκολες επιφάνειες. Χάρη στη νέα διπλή ανάρτηση, το σκούτερ πλέον διαθέτει αυξημένο ύψος για ακόμα καλύτερη ορατότητα και σταθερότητα.

Εξοπλίζεται με αδιάτρητα, αυτοσφραγιζόμενα λάστιχα DuraGel με διάμετρο 10 ιντσών που υπόσχονται ασφαλέστερες, σταθερότερες και ομαλότερες διαδρομές. Χάρη στον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 940 W, μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες έως 25 χλμ./ώρα και να κινηθεί με άνεση σε ανηφόρες με κλίση έως και 25°. Η μπαταρία του παρέχει αυτονομία έως και 70 χιλιομέτρων. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του είναι επίσης η νέα λειτουργία S+ που προσφέρει αυξημένη επιτάχυνση για περισσότερο γρήγορες διαδρομές και μπορεί να αντέξει αναβάτες έως και 120 κιλών. Ο σκελετός του είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο ενώ διαθέτει πιστοποίηση IP55 για αντοχή στη σκόνη και στο νερό (βροχή κ.λπ.).

POCO

Στο περίπτερο της XIAOMI, υπήρχαν και συσκευές από το sub-brand της Κινέζικης εταιρείας «POCO», ανάμεσα στις οποίες ήταν και οι POCO X5 5G και POCO X5 PRO 5G που διατέθηκαν πρόσφατα και στη χώρα μας. Οι δύο συσκευές μοιράζονται αρκετά κοινά χαρακτηριστικά, όπως o σχεδιασμός και η αισθητική, αλλά και η διαγώνιος της οθόνης ή η χωρητικότητα της μπαταρίας. Υπάρχουν βεβαίως και σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Πρόκειται για εξαιρετικά βολικές στο κράτημα και ιδιαίτερα λεπτές συσκευές (7,9mm στην περίπτωση της έκδοσης «Pro»), οι οποίες είναι και ιδιαίτερα ποιοτικές από άποψη υλικών και φινιρίσματος. To POCO X5 Pro 5G διαθέτει 10-bit οθόνη Flow AMOLED 6.67" με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, Dolby Vision και υποστήριξη του χρωματοχώρου DCI-P3 σε ποσοστό 100% ενώ βασίζεται στην πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 778 5G.

Το «οικονομικότερο» POCO X5 5G έρχεται με επεξεργαστή Snapdragon 695 και όμοιας ανάλυσης (2.400 x 1.080 pixels) και διαγωνίου οθόνη 6,67” AMOLED που υποστηρίζει επίσης ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Και οι δύο συσκευές διαθέτουν μπαταρία 5.000 mAh υποστηρίζοντας γρήγορη φόρτιση 67 W και 33 W για τα POCO X5 Pro και POCO X5 αντίστοιχα. Η διάταξη των καμερών στο πίσω τμήμα των συσκευών είναι παρόμοια, με εξαίρεση την κύρια κάμερα και την υπερευρυγώνια. Στην περίπτωση της απλής έκδοσης έχουμε κύρια κάμερα 48 MP (f/1.9) με δυνατότητα λήψης βίντεο 1080p, υπερευρυγώνια 8 MP (f/2.2, FoV 118°) και κάμερα macro στα 2 MP (f/2.4). Το POCO X5 Pro 5G διαθέτει κύρια κάμερα 108 MP (f/1.9) με δυνατότητα λήψης βίντεο 4K, υπερευρυγώνια 8 MP (f/2.2, FoV 120°) και κάμερα macro στα 2 MP (f/2.4). Η εμπρόσθια κάμερα στην περίπτωση της «απλής έκδοσης» βασίζεται σε αισθητήρα 13 MP (f:/2.45) ενώ στην περίπτωση της έκδοσης «Pro» έχουμε μία κάμερα 16 MP με φακό με ελαφρώς φωτεινότερο διάφραγμα.

Redmi 12C

Το Redmi 12C αποτελεί ένα smartphone με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά συγκριτικά με το κόστος του. Είναι όμορφο και αρκετά εντυπωσιακό από άποψη μεγέθους, χωρίς ωστόσο να προκαλεί θέματα στο κράτημα ή στην αίσθηση στο χέρι. Η συσκευή παρουσιάστηκε επίσημα στην Κινέζικη αγορά στα τέλη Δεκέμβρη, ωστόσο πρόκειται σύντομα να κάνει εντυπωσιακή είσοδο στην Ευρωπαϊκή αγορά. Το Redmi 12C διαθέτει οθόνη IPS LCD 6,71” με ανάλυση HD+ (1.650 x 720 pixels) και επεξεργαστή MediaTek Helio G85, o οποίος προσφέρει αξιόπιστη απόδοση για καθημερινές εφαρμογές και παιχνίδια, και συνοδεύεται από 4GB ή 6GB RAM και 64GB ή 128GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί με κάρτα microSDXC.

Η συσκευή διαθέτει διπλή κάμερα στο πίσω μέρος, που αποτελείται από έναν κύριο αισθητήρα 50 MP και έναν αισθητήρα βάθους που βοηθά σημαντικά στις λήψεις πορτραίτων. Υπάρχει επίσης μια εμπρόσθια κάμερα 5MP για selfies ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητα 5.000mAh (φόρτιση 10W). Το τηλέφωνο τρέχει το MIUI 13, το οποίο είναι βασισμένο στο Android 12 και διαθέτει συνδεσιμότητα Wi-Fi, Bluetooth 5.1 κ.ά.