Θέλεις εφαρμογές GOOGLE στο HUAWEI smartphone σου; Δες εδώ πώς να τις προσθέσεις!

1 έτος πριν
GSpace logo

Αν πίστευες πως τα HUAWEI smartphones και tablets δεν μπορούν να έχουν εφαρμογές και υπηρεσίες της GOOGLE, τότε σκέψου ξανά! Μπορούν να υπάρξουν και να λειτουργούν όπως ακριβώς θα περίμενες και μάλιστα, θα σου δείξουμε τον τρόπο να εγκαταστήσεις τις εν λόγω εφαρμογές παρακάτω.

Τα βήματα είναι εξαιρετικά απλά και ολοκληρώνονται μέχρι να πεις… GOOGLE! Η HUAWEI έχει κάνει τη διαδικασία όσο πιο απλή γίνεται και δεν απαιτούνται εξεζητημένες τεχνικές γνώσεις, παρά μόνο μερικά «κλικ» προτού όλα είναι πανέτοιμα για χρήση στη συσκευή σου.

Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω τη διαδικασία;

Όσο απλά κι αν ακούγονται, τα καταγράφουμε για να βεβαιωθείς πως δεν ξεχνάς κάτι. Αρχικά χρειάζεσαι, ένα HUAWEI smartphone ή tablet, πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω της συσκευής αυτής κι έναν δωρεάν λογαριασμό HUAWEI ID για πρόσβαση στο AppGallery.

Το τελευταίο κατά πάσα πιθανότητα είναι ένα βήμα που ήδη έχεις ολοκληρώσει, κατά την πρώτη ενεργοποίηση της συσκευής σου. Αν, για οποιοδήποτε λόγο, δεν διαθέτεις ένα HUAWEI ID τότε μέσω της συσκευής μπορείς να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό, αφού απαιτεί μονάχα ένα e-mail.

Αφού βεβαιωθείς πως έχεις συγκεντρώσει όλα τα παραπάνω, περνάμε στο επόμενο -και πολύ βασικό- βήμα.

Εγκατάσταση της εφαρμογής GSpace

Εδώ είναι όλο το «ζουμί» της υπόθεσης. Το GSpace είναι μια δωρεάν εφαρμογή, η οποία σου δίνει πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές της GOOGLE κι άλλων εταιρειών. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε, από το GOOGLE Maps έως τα GOOGLE Sheets, GOOGLE Translate και YouTube μεταξύ άλλων.

Εφόσον έχεις δημιουργήσει λογαριασμό HUAWEI ID, τότε πρέπει να εισέλθεις στο AppGallery της συσκευής σου και να αναζητήσεις την εφαρμογή “GSpace”. Προσφέρεται εντελώς δωρεάν και το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να την εγκαταστήσεις στη συσκευή σου.

Θα σου ζητηθεί να δώσεις άδεια στην εφαρμογή για να έχει πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες, όπως το μικρόφωνο ή λεπτομέρειες τοποθεσίας. Συνήθως, οι χρήστες δίνουν πλήρη πρόσβαση σε όσα ζητάει καθώς η ποικιλία εφαρμογών που εγκαθιστούν στην πορεία κάνουν χρήση λίγο-πολύ όλων των λειτουργιών. Βέβαια, μπορείς να δώσεις μονάχα τα δικαιώματα που θέλεις εσύ, αν γνωρίζεις ότι οι εφαρμογές που σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις δεν θα χρειαστούν κάτι επιπλέον. Φυσικά, μπορείς και σε δεύτερο χρόνο να δώσεις ή να αφαιρέσεις δικαιώματα από την εφαρμογή.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, μπορείς να ανοίξεις την εφαρμογή GSpace. Θα αντικρύσεις διάφορες εφαρμογές σε διάταξη πλέγματος και μπορείς εύκολα να αναζητήσεις αυτές που σε ενδιαφέρουν και με μερικά μόνο «κλικ» να τις εγκαταστήσεις στη συσκευή σου.

Ωστόσο, μάλλον θα είναι πολύ ευκολότερο να εγκαταστήσεις την… μητέρα όλων των εφαρμογών πρώτα. Φυσικά, ο λόγος είναι για το Play Store της GOOGLE, όπου θα βρεις αμέτρητες εφαρμογές για κάθε πιθανό θέμα. Γιατί να εγκαταστήσεις μία-μία τις εφαρμογές που θα βρεις στο GSpace, αντί να εγκαταστήσεις το Play Store και να… χαθείς μέσα στο πλήθος των apps;

Με τον γνωστό κι εύκολο τρόπο που σίγουρα θα θυμάσαι από οποιαδήποτε άλλη συσκευή Android, στο Play Store η διαδικασία εγκατάστασης μιας εφαρμογής είναι εξίσου εύκολη με αυτή του AppGallery. Χρειάζεσαι έναν αντίστοιχο δωρεάν λογαριασμό GOOGLE κι ύστερα, ψάχνεις κι εγκαθιστάς όποιες εφαρμογές θελήσεις. Το μίγμα περιλαμβάνει τόσο δωρεάν εφαρμογές όσο κι επί πληρωμή.

Έτσι, μπορείς να μετατρέψεις το HUAWEI smartphone ή tablet σου σε σπίτι για εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές, χωρίς περιορισμούς στη λειτουργία τους. Για παράδειγμα, το GOOGLE Maps θα λειτουργεί απροβλημάτιστα παρότι εγκαταστάθηκε μέσω «μεσάζοντα» και το ίδιο ισχύει για όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές, αφού τα GOOGLE Mobile Services «τρέχουν» μέσω του GSpace.

Το γιατί συμβαίνει αυτό, είναι κάπως πολύπλοκο, αλλά ας μείνουμε στο αποτέλεσμα: ουσιαστικά, με λίγες κινήσεις που κρατούν ελάχιστα λεπτά, ανοίγεις την πόρτα σε αμέτρητες δυνατότητες για τη συσκευή σου.

Είναι ασφαλής η διαδικασία;

Φυσικά! Εφόσον το GSpace φιλοξενείται στο επίσημο κατάστημα εφαρμογών της HUAWEI, έχει περάσει από εκτενείς ελέγχους αξιοπιστίας και ασφάλειας προτού διατεθεί στους χρήστες. Αυτοί οι έλεγχοι, μάλιστα, δεν σταματούν τη στιγμή που θα δημοσιευθεί στο AppGallery, αλλά συνεχίζουν να γίνονται σε τακτική βάση για να καλύπτονται και τυχόν αλλαγές.

Για παράδειγμα, η εφαρμογή του GSpace μπορεί να λάβει μια αναβάθμιση. Προτού οι χρήστες μπορέσουν να την κατεβάσουν και να ενημερώσουν την εφαρμογή στη συσκευή τους, θα έχει προηγηθεί νέος έλεγχος. Απρόσκοπτα, εννοείται, χωρίς να ζητείται κάτι από τον χρήστη.

Κι αν θέλω να κάνω μετάβαση σε HUAWEI από άλλη συσκευή;

Τότε, θα σου προτείναμε να ρίξεις μια ματιά στη δωρεάν εφαρμογή Phone Clone. Κατέβασέ τη στο κινητό ή tablet της HUAWEI που ήδη έχεις στην κατοχή σου και άλλη μια φορά στη νέα συσκευή. Η μεταφορά όλων σου των δεδομένων θα γίνει ταχύτατα και με ασφάλεια, για να βρεις ένα πιστό αντίγραφο της παλιάς σου συσκευής στη νέα, με μηδενικό κόπο.

Μήπως κάνεις τη μετάβαση από συσκευή άλλης μάρκας προς μια συσκευή HUAWEI; Μην ανησυχείς – το Phone Clone θα σε καλύψει και πάλι! Είτε έχεις μια συσκευή με Android είτε μία με iOS, ισχύουν όσα αναφέρονται και παραπάνω, οπότε η διαδικασία προβλέπεται εξαιρετικά απλή, γρήγορη και ασφαλής.

*Πλέον η HUAWEI έχει φέρει την εφαρμογή GBox για να μπορείς να χρησιμοποιείς ακόμα πιο εύκολα εφαρμογές και υπηρεσίες Google.