2η εβδομάδα Φεβρουαρίου: Όλες οι ειδήσεις που ξεχώρισαν

2 μήνες πριν
fantastic four cast

Ανακοίνωση cast για τους Fantastic Four, τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για iMessage και Bing, δύο τέρατα της μεγάλης οθόνης που φοβούνται και μια ενδιαφέρουσα φήμη για την επερχόμενη έκθεση MWC 2024 ήταν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις την εβδομάδα που μας πέρασε. Πάμε να τις δούμε πιο αναλυτικά!

iMessage και Bing "γλίτωσαν" το DMA

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην εντάξει τέσσερις υπηρεσίες των APPLE και MICROSOFT στον κατάλογο των υπηρεσιών που εμπίπτουν στην πανευρωπαϊκή νομοθεσία προστασίας του ψηφιακού ανταγωνισμού, γνωστή ως Νόμος Ψηφιακών Αγορών (DMA). Αυτό σημαίνει ότι η APPLE δεν θα αναγκαστεί να κάνει το iMessage συμβατό με ανταγωνιστικές εφαρμογές όπως το WhatsApp, και η MICROSOFT δεν θα αντιμετωπίσει αυστηρότερους όρους για την μηχανή αναζήτησης Bing. Η απόφαση δεν επεκτείνει τον αρχικό κατάλογο των 22 πλατφορμών που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Παρά το γεγονός ότι και οι δύο εταιρείες είχαν καταταχθεί ως "gatekeepers" στο πλαίσιο του DMA για άλλες υπηρεσίες τους, οι εν λόγω υπηρεσίες δεν κρίθηκαν αρκετά δημοφιλείς ώστε να υπαχθούν στις ίδιες ρυθμίσεις. Η νομοθεσία της ΕΕ ορίζει ότι μια υπηρεσία πρέπει να έχει πάνω από 45 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως για να θεωρηθεί κυρίαρχη στην αγορά. Η APPLE και η MICROSOFT υποστήριξαν ότι οι υπηρεσίες που αφορούσε η έρευνα δεν έφταναν αυτό το όριο, με την APPLE να προσθέτει ότι οι επαγγελματίες χρήστες του iMessage χρησιμοποιούν ένα διακριτό προϊόν.

Η Επιτροπή είχε προβλέψει ένα πεντάμηνο διάστημα για να αξιολογήσει τα επιχειρήματα των δύο εταιρειών, και οι αποφάσεις ελήφθησαν την 12η Φεβρουαρίου. Η APPLE χαιρέτησε την απόφαση, τονίζοντας τη δημοφιλία του iMessage και την ευκολία μεταβίβασης μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η απόφαση αυτή τίθεται άμεσα σε ισχύ, αλλά η Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρήσει τη θέση της εάν παρατηρηθούν σημαντικές μεταβολές στην αγορά. Παράλληλα, οι εταιρείες με κυρίαρχη θέση στην αγορά πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι υπηρεσίες που υπάγονται στο DMA θα συμμορφώνονται με το νομοθετικό πλαίσιο έως τις 7 Μαρτίου. Η Κομισιόν θα είναι αρμόδια για την επιβολή του DMA, με τυχόν παραβάσεις να μεταφράζονται σε πρόστιμα έως και το 10% του παγκόσμιου ετήσιου τζίρου μιας εταιρείας ή 20% για επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις.

Αυτοί είναι οι νέοι Fantastic Four των Marvel Studios

Οι λεπτομέρειες παραμένουν ασαφείς σχετικά με το πώς η Marvel σχεδιάζει να εισάγει την εμβληματική ομάδα υπερηρώων Fantastic Four στο κινηματογραφικό της σύμπαν. Όμως το στούντιο έχει πλέον οριστικοποιήσει το casting για το πότε θα κάνουν τελικά το ντεμπούτο τους οι χαρακτήρες.  

Ο Pedro Pascal έχει επιβεβαιωθεί ως Reed Richards ή αλλιώς Mr. Fantastic, ο ηγέτης της ομάδας που συνήθως απεικονίζεται με ελαστικές υπερδυνάμεις. Ο Pascal αναλαμβάνει τον ρόλο που είχε παίξει προηγουμένως ο John Krasinski σε έναν δευτερεύοντα ρόλο στο Doctor Strange in the Multiverse of Madness.  

Η επιλογή του Pascal αποτελεί τη βάση των νέων αστέρων των Fantastic Four που ανακοίνωσε η Marvel. Η Vanessa Kirby θα υποδυθεί τη σύζυγο του Reed, Sue Storm, γνωστή και ως Invisible Woman με τις ικανότητες stealth και force field. Εν τω μεταξύ, οι Joseph Quinn και Ebon Moss-Bachrach έχουν επιλεγεί ως ο αδελφός της Sue, Johnny Storm, ο Ανθρώπινος Πυρσός που διαθέτει δυνάμεις φωτιάς, και ο Ben Grimm, το Thing με το χαρακτηριστικό πορτοκαλί βραχώδες εξωτερικό του.

Η είδηση για το κάστινγκ διέρρευσε πριν από μέρες μέσω μιας διαγραμμένης πλέον ανάρτησης στο Instagram από τον σκηνοθέτη του Fantastic Four, Matt Shakman. Παρ' όλα αυτά, έλαβε επίσημη επιβεβαίωση πριν λίγες μέρες μαζί με την αλλαγή στην ημερομηνία κυκλοφορίας, μιας άλλης ταινίας υπερηρώων της Marvel, των Thunderbolts.

Λεπτομέρειες σχετικά με τη γενικότερη πλοκή της νέας ταινίας των Fantastic Four παραμένουν άγνωστες, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού κακού που θα αντιμετωπίσουν οι ήρωες. Τα γυρίσματα πάντως αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα για την πολυαναμενόμενη ταινία που πλέον αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους στις 25 Ιουλίου 2025 ως μέρος της Φάσης 6 της Marvel.

Η Marvel φαίνεται έτοιμη να βάλει τη δική της μοναδική πινελιά στους συγκεκριμένους χαρακτήρες  αφού οι δύο προηγούμενες ταινίες των Fantastic Four που είχαν γυριστεί από τη Sony, απογοήτευσαν τόσο τους οπαδούς όσο και τους κριτικούς. Το στούντιο φαίνεται να εκμεταλλεύεται την επιτυχημένη συνταγή του να χρησιμοποιεί ανερχόμενα, διάσημα ταλέντα όπως ο Πασκάλ και όχι συμβατικά αστέρια της Α-list.

Το "Fantastic Four" υπόσχεται να προσφέρει επική δράση μεγάλης κλίμακας, παρουσιάζοντας τις δυνάμεις της ομάδας, σε συνδυασμό με το χιούμορ σήμα κατατεθέν που ξεχωρίζει τις ταινίες της Marvel. Αναμένεται παράλληλα να θέσει τις βάσεις για τους μεταλλαγμένους της Marvel που θα κάνουν την εμφάνισή τους στο MCU στο μέλλον. Το ερώτημα πάντως παραμένει για το πώς θα ενσωματωθούν αυτοί οι εμβληματικοί χαρακτήρες στον περίπλοκο κόσμο του MCU.

Όταν ο Godzilla και ο King Kong φοβούνται..

Η υπόθεση της νέας ταινίας "Godzilla x Kong: The New Empire" είναι ότι εμφανίζεται μια απειλή τόσο τρομακτική που φοβίζει ακόμα και τα θρυλικά τέρατα Godzilla και King Kong, αναγκάζοντας τους πρώην αντιπάλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να υπερασπιστούν τη Γη.

Συνεχίζοντας μετά τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας, οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει μια δοκιμαστική συνεργασία με τον Kong και τον Godzilla. Συγκεκριμένα, έχουν πλέον πρόσβαση στο υπόγειο σπίτι του Κονγκ και ουσιαστικά τον έχουν μετατρέψει σε όπλο υπό τον έλεγχό τους. Το τελευταίο τρέιλερ καταδεικνύει αυτή την ανησυχητική εξέλιξη. 

Το τρέιλερ υπόσχεται μια διασκεδαστική ταινία, με τα μέλη του καστ της προηγούμενης ταινίας να επιστρέφουν για να επαναλάβουν τους ρόλους τους. Ο σκηνοθέτης Adam Wingard φαίνεται φιλόδοξος στην εισαγωγή νέων περιβαλλόντων, πλασμάτων και στοιχείων πλοκής που δεν έχουμε ξαναδεί.

Σύμφωνα με το στούντιο, η ταινία θα εξερευνήσει περαιτέρω την προέλευση και την ιστορία του Godzilla και του Kong, ξετυλίγοντας μυστήρια σχετικά με το Skull Island και τις συνδέσεις τους με την ανθρωπότητα. Με βάση και το νέο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε, τα εφέ αναμένεται να είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει ποτέ σε αντίστοιχη ταινία, και η δράση σε μεγαλύτερες δόσεις από τις προηγούμενες ταινίες των δύο «αντι-ηρώων».

Φήμες για laptop με διαφανή οθόνη στη MWC 2024;

Ο γνωστός leaker, Evan Blass, αποκάλυψε τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του επερχόμενου φορητού υπολογιστή της LENOVO με διαφανή οθόνη. Με βάση τη φωτογραφία που δημοσίευσε ο Bliss στο λογαριασμό του στο X (πρώην Twitter), βλέπουμε δύο συσκευές σε ένα γραφείο, με τη μία να επιτρέπει στον χρήστη να δει μέσα από την οθόνη.

Οι διαφανείς οθόνες έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν ως concept, όμως μόλις τώρα φαίνεται πως ωριμάζει η τεχνολογία τους, με παραδείγματα από διαφανείς τηλεοράσεις και οθόνες τρένων. Το ερώτημα είναι η πρακτικότητα μιας τέτοιας οθόνης σε φορητό. Στις τηλεοράσεις πάντως όπως είδαμε και από κοντά τον περασμένο μήνα στη CES 2024, η τεχνολογία είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο χρόνο, με την LG να κάνει την αρχή με το μοντέλο Signature OLED T.

Το concept πάντως της LENOVO υποδηλώνει την παρουσία οθόνης αφής, επίπεδο πληκτρολόγιο και Windows 11. Δεν είναι σίγουρο η εταιρεία έχει στόχο να κυκλοφορήσει το laptop αυτό στην αγορά, καθώς στο παρελθόν concept προϊόντα της εταιρείας δεν έφτασαν στην αγορά όπως το laptop με rollable οθόνη που είδαμε πέρσι στη MWC. Πάντως, η παρουσίασή του συγκεκριμένου laptop προορίζεται για το επερχόμενο συνέδριο MWC 2024 που θα διεξαχθεί από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου.

Stay tuned για όλες τις εξελίξεις γύρω από την τεχνολογία!