2η μέρα IFA 2024: Το ταξίδι συνεχίζεται με HONOR, GOOGLE, ECOFLOW, BELKIN και ασύρματες smart κουζίνες

1 εβδομάδα πριν
ifa 2024 logo entrance

Σε εξέλιξη είναι η IFA 2024, και φυσικά ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ και το G Blog συνεχίζουν τις βόλτες τους στους εκθεσιακούς χώρους των εταιρειών και σήμερα.

Πρώτη στάση, ο εκθεσιακός χώρος της HONOR, η οποία παρουσίασε μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα, εντυπωσιάζοντας με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τον κομψό σχεδιασμό τους.

HONOR

Το νέο HONOR Magic V3, το λεπτότερο αναδιπλούμενο smartphone στον κόσμο με πάχος μόλις 9,2 χιλιοστά όταν είναι κλειστό, κέντρισε το ενδιαφέρον. Διαθέτει μια εξωτερική οθόνη 6,43 ιντσών ενώ η εσωτερική αναδιπλούμενη οθόνη στις 7,92 ίντσες εντυπωσιάζει. Η εσωτερική οθόνη, που ονομάζεται Super Armored Inner screen, υπόσχεται αντοχή για έως και 500.000 κύκλους ανοίγματος και κλεισίματος. Και οι δύο οθόνες ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες όπως το PWM dimming 4320Hz και το circadian night display για μειωμένη καταπόνηση των ματιών.

Στον τομέα της φωτογραφίας, το Magic V3 εξοπλίζεται με ένα σύστημα καμερών "AI Falcon", που περιλαμβάνει μια κύρια κάμερα 50MP, έναν περισκοπικό φακό 50MP για τηλεφωτογραφίες και μια υπερευρυγώνια κάμερα 40MP. Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τη λήψη γρήγορων στιγμιότυπων και ενισχύει τις λήψεις πορτραίτων, ενώ επιτρέπει και την επεξεργασία εικόνων, όπως την αφαίρεση αντικειμένων από μια φωτογραφία.

Παράλληλα με το Magic V3, η HONOR παρουσίασε το MagicBook Art 14, ένα εντυπωσιακά λεπτό laptop με πάχος μόλις 10 χιλιοστά και βάρος 1 κιλό. Το laptop διαθέτει οθόνη 14,6 ιντσών με αναλογία οθόνης προς σώμα 97%, προσφέροντας μια σχεδόν bezel-less εμπειρία. Αντί για ενσωματωμένη webcam, το MagicBook Art 14 έρχεται με μια μαγνητική κάμερα που μπορεί να τοποθετηθεί στο πάνω μέρος της οθόνης όταν χρειάζεται, προσφέροντας ευελιξία στη χρήση.

Το MagicPad 2, το νέο Android tablet της HONOR, εντυπωσίασε με την AMOLED οθόνη 12,3 ιντσών και ρυθμό ανανέωσης 144Hz. Στο εσωτερικό διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3, ενώ το tablet διαθέτει ένα σύστημα οκτώ ηχείων με πιστοποίηση IMAX για κορυφαία εμπειρία ήχου. Η μπαταρία 10.050mAh υπόσχεται εξαιρετική αυτονομία, ενώ το βάρος των 550 γραμμαρίων το καθιστά εύκολο στη μεταφορά.

GOOGLE

Παράλληλα μπορέσαμε να δούμε από κοντά τα νέα προϊόντα της GOOGLE στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν η νέα σειρά Pixel 9 smartphones, η οποία εντυπωσίασε με τον ανανεωμένο σχεδιασμό της.

Το Pixel 9 ξεχωρίζει με την αντικατάσταση της χαρακτηριστικής μπάρας όπου φιλοξενούνται όλες οι κάμερες στο πίσω μέρος, από μια οβάλ προεξοχή, ενώ το σώμα της συσκευής είναι περίπου 2,5 χιλιοστά λεπτότερο από τον προκάτοχό του. Η οθόνη έχει μεγαλώσει στις 6,3 ίντσες και πλέον προστατεύεται από Corning Gorilla Glass Victus 2. Ο υπερευρυγώνιος φακός έχει αναβαθμιστεί στα 48 MP, ενώ η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει πλέον αυτόματη εστίαση για καλύτερες selfies.

Το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL εντυπωσιάζουν εξίσου με τις προδιαγραφές τους. Το Pro μοιράζεται το ίδιο μέγεθος οθόνης με το απλό Pixel 9, ενώ το Pro XL διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη 6,8 ιντσών και μπαταρία 5.060 mAh. Και τα δύο Pro μοντέλα διαθέτουν 16GB RAM και έναν επιπλέον τηλεφακό 48MP.

Το Pixel 9 Pro Fold, ο διάδοχος του πρώτου αναδιπλούμενου τηλεφώνου της GOOGLE έρχεται με ανανεωμένο σχεδιασμό και  εσωτερική οθόνη 8 ιντσών, τη μεγαλύτερη στην κατηγορία. Η εξωτερική οθόνη έχει επίσης μεγαλώσει στις 6,3 ίντσες. Σύμφωνα με τη GOOGLE, η εσωτερική οθόνη είναι 80% φωτεινότερη από το προηγούμενο μοντέλο, φτάνοντας τα 2.700 nits. Με πάχος μόλις 10,2 χιλιοστά όταν είναι κλειστό, το Pixel 9 Pro Fold είναι ένα από τα λεπτότερα αναδιπλούμενα smartphones στην αγορά.

Όλα τα νέα μοντέλα Pixel ενσωματώνουν τον επεξεργαστή Tensor G4 και διαθέτουν εκτεταμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων νέων λειτουργιών φωτογραφίας και βελτιωμένου ψηφιακού βοηθού.

Η GOOGLE είχε και ανακοινώσεις για την κατηγορία των wearables. Το Pixel Watch 3 έρχεται σε δύο μεγέθη, 41mm και 45mm, με μεγαλύτερες και φωτεινότερες οθόνες ενώ στις νέες λειτουργίες περιλαμβάνεται η βελτιωμένη παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού και νέες δυνατότητες ασφαλείας.

Τέλος, τα Pixel Buds Pro 2 προσφέρουν βελτιωμένη ακύρωση θορύβου, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και υποστήριξη για χωρικό ήχο με παρακολούθηση κεφαλιού όταν συνδέονται με συμβατές συσκευές Pixel.

HISENSE

Στο περίπτερο της HISENSE, η ομάδα του ΓΕΡΜΑΝΟΥ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις νέες προτάσεις της εταιρείας στον τομέα των προβολέων για gaming. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν ο Laser Cinema PX3-PRO, ο πρώτος προβολέας ultra short throw με πιστοποίηση "Designed for Xbox".

Ο PX3-PRO εντυπωσιάζει με τη δυνατότητα προβολής εικόνας 4K σε μέγεθος από 80 έως 150 ίντσες, προσφέροντας μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία gaming. Με πιστοποιήσεις Dolby Vision και IMAX Enhanced, ο προβολέας υπόσχεται εικόνα κινηματογραφικής ποιότητας. Ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης έως 240Hz (HSR240) εξασφαλίζει ομαλή απόδοση, ιδανική για παιχνίδια δράσης.

Η HISENSE παρουσίασε επίσης το C2 Ultra, ένα έξυπνο μίνι προβολέα laser 4K που έλαβε πρόσφατα πιστοποίηση Xbox. Προσφέρει ευελιξία στο μέγεθος προβολής, από 65 έως 300 ίντσες, με υψηλή φωτεινότητα και αντίθεση που εξασφαλίζουν εντυπωσιακές εικόνες ακόμη και σε φωτεινά περιβάλλοντα.

Και οι δύο προβολείς ενσωματώνου προηγμένες τεχνολογίες όπως το MEMC και το Auto Low Latency Mode, που βελτιώνουν την εμπειρία gaming μειώνοντας την καθυστέρηση και εξομαλύνοντας την κίνηση. Μας άρεσε επίσης η δυνατότητα split-screen του C2 Ultra, που επιτρέπει σε πολλαπλούς παίκτες να απολαμβάνουν ταυτόχρονα τα αγαπημένα τους παιχνίδια σε μια τεράστια οθόνη.

ECOFLOW

Tο Power Hat της ECOFLOW ξεχωρίζει στην IFA 2024 ως ένα από τα πιο πρωτότυπα wearable gadgets της χρονιάς. Το έξυπνο αυτό καπέλο ενσωματώνει οκτώ ηλιακά πάνελ, προσφέροντας μια μοναδική λύση φορητής ενέργειας (powerbank) για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Στην ουσία το Power Hat της ECOFLOW αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της εξέλιξης στον τομέα της φορετής (wearalble) τεχνολογίας. Με βάρος μόλις 370 γραμμάρια και δυνατότητα αναδίπλωσης, το καπέλο προσφέρει κάλυψη 360 μοιρών, συλλέγοντας ηλιακή ενέργεια από κάθε γωνία. Οι θύρες USB-A και USB-C επιτρέπουν την ταυτόχρονη φόρτιση δύο συσκευών, με την ECOFLOW να υποστηρίζει ότι μπορεί να φορτίσει πλήρως ένα smartphone 4000mAh σε 3 έως 4 ώρες. Επιπλέον, η αδιάβροχη και ανθεκτική στη σκόνη κατασκευή του το καθιστά ιδανικό για δραστηριότητες όπως το ψάρεμα και η πεζοπορία.

WPC - Πρότυπο Ki

Στο μέτωπο της οικιακής τεχνολογίας, η Wireless Power Consortium (WPC) παρουσίασε το Ki, ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο ασύρματης μεταφοράς ενέργειας για κουζίνες. Το Ki υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο που σχεδιάζουμε και χρησιμοποιούμε τις κουζίνες μας, εξαλείφοντας τα καλώδια ρεύματος και προσθέτοντας ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών και του πομπού ισχύος Ki.

Τα οφέλη μιας ασύρματης κουζίνας με δυνατότητα Ki περιλαμβάνουν αυξημένη ευκολία, βελτιωμένη ασφάλεια, καλύτερη αξιοποίηση του χώρου και μετατροπή καθημερινών συσκευών σε έξυπνες συσκευές. Η απουσία καλωδίων ρεύματος όχι μόνο μειώνει την ακαταστασία, αλλά και τον κίνδυνο ατυχημάτων, ιδιαίτερα με παιδιά.

BELKIN

Τέλος, η BELKIN, γνωστή για τα αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων, παρουσίασε μια σειρά νέων ασύρματων φορτιστών συμβατών με το πρότυπο Qi2. Ο BoostCharge Magnetic Foldable Charger είναι ένας συμπαγής και φιλικός προς τα ταξίδια φορτιστής που προσφέρει γρήγορη ασύρματη φόρτιση 15W για iPhone και άλλες συμβατές με Qi2 συσκευές. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις - μία για φόρτιση μόνο τηλεφώνων και ένα μοντέλο 2-σε-1 που φορτίζει επίσης ακουστικά.

Ο BoostCharge 3-in-1 Magnetic Foldable Charger επεκτείνει τις δυνατότητες φόρτισης σε iPhone, Apple Watch και AirPods, ενώ το BoostCharge Pro Magnetic Wireless Travel pad προσφέρει επιλογές 2-σε-1 και 3-σε-1 για ασύρματη φόρτιση 15W σε συσκευές με δυνατότητα Qi2.

Stay tuned για όλες τις εξελίξεις με την 3η μέρα της έκθεσης IFA 2024!