Bloomberg: Το iOS 17 θα μετατρέψει τα κλειδωμένα iPhone σε οθόνες έξυπνου σπιτιού

11 μήνες πριν
iPhone screen

Η APPLE σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα νέο χαρακτηριστικό που θα μετατρέπει τα κλειδωμένα iPhone σε έξυπνες οικιακές οθόνες με το iOS 17, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Mark Gurman του Bloomberg. Η διεπαφή φέρεται να εμφανίζει πληροφορίες όπως ραντεβού ημερολογίου, τον καιρό και ειδοποιήσεις στο στυλ μιας οθόνης έξυπνου σπιτιού όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο και τοποθετημένο οριζόντια.

Ο Gurman σημειώνει ότι η διεπαφή θα λειτουργεί παρόμοια με τις έξυπνες οικιακές συσκευές της Google και της Amazon. Η ιδέα πίσω από την αναφερόμενη λειτουργία είναι να γίνουν τα iPhone πιο χρήσιμα όταν δεν χρησιμοποιούνται και βρίσκονται πάνω σε ένα γραφείο ή κομοδίνο. Η λειτουργία θα χρησιμοποιεί ένα σκούρο φόντο με φωτεινό κείμενο για να είναι ευκολότερη η ανάγνωση από απόσταση.

Η έξυπνη οικιακή οθόνη θα βασιστεί στα widgets της οθόνης κλειδώματος της APPLE, τα οποία ξεκίνησαν πέρυσι ως μέρος του iOS 16 και επιτρέπουν στους χρήστες να βλέπουν μικρά κομμάτια πληροφοριών, όπως τον καιρός και ειδήσεις, κάτω από την ώρα, στην οθόνη κλειδώματος.

Ο Gurman αναφέρει ότι η APPLE εργάζεται για να φέρει αυτό το χαρακτηριστικό έξυπνης οθόνης και στο iPad, όμως διευκρινίζει ότι η εταιρεία δεν φέρνει χαρακτηριστικά στο iPad τόσο γρήγορα όσο κάνει με το iPhone. Αυτό ισχύει και για τα widgets της οθόνης κλειδώματος του iPhone τα οποία δεν είναι ακόμη διαθέσιμα στο iPad.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η APPLE σχεδιάζει να εισαγάγει σημαντικές αλλαγές στην εφαρμογή Wallet του iPhone με το iOS 17 και θα προσθέσει βελτιώσεις στις υπηρεσίες εντοπισμού θέσης. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν την προσθήκη μιας ειδικής εφαρμογής ημερολογίου που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να καταγράφουν τις σκέψεις τους. Επιπλέον, η APPLE λέγεται ότι εργάζεται πάνω σε ενημερώσεις για το SharePlay, της λειτουργίας δηλαδή που επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες και μουσική συγχρονισμένα με φίλους και συγγενείς, ενώ βρίσκονται μαζί σε μια κλήση FaceTime.

Το AirPlay, η τεχνολογία η οποία σου επιτρέπει να μεταδίδεις ή να μοιράζεσαι περιεχόμενο από συσκευές του οικοσυστήματος της APPLE στην APPLE TV ή σε συμβατή smart TV, πρόκειται επίσης να λάβει κάποιες ενημερώσεις. Ο Gurman γράφει ότι ο τεχνολογικός γίγαντας βρίσκεται σε συζητήσεις με ξενοδοχεία για να διευκολύνει τους χρήστες να μεταδίδουν βίντεο και ήχο σε συσκευές που δεν τους ανήκουν.

Μένει να δούμε αν θα μάθουμε κάτι νεότερο στο WWDC 2023 της APPLE..