Το WWDC 2023 της APPLE θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου

1 έτος πριν
WWDC 2023

Η APPLE θα διοργανώσει το WWDC, το 34ο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της στην έδρα της στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου έως την Παρασκευή 9 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει με "μια ειδική ολοήμερη εκδήλωση", που θα περιλαμβάνει την καθιερωμένη κεντρική παρουσίαση και τις ομιλίες της πλατφόρμας State of the Union. Η επίσημη ανακοίνωση της APPLE υποδηλώνει ότι, όπως και πέρυσι, κάποιες ή όλες από αυτές θα παρουσιαστούν σε μορφή μαγνητοσκοπημένου βίντεο και όχι ως ζωντανή παρουσίαση επί σκηνής.

Μετά την πρώτη ημέρα, η APPLE πιθανότατα θα φιλοξενήσει διάφορα πάνελ σχετικά με το πώς οι προγραμματιστές μπορούν να συνεργαστούν με τις εργαλειοθήκες προγραμματιστών και τα API της εταιρείας για την υποστήριξη νέων και παλαιών χαρακτηριστικών στις διάφορες πλατφόρμες της APPLE.

Τα μέλη του προγράμματος developers της APPLE που θέλουν να παρευρεθούν δια ζώσης θα πρέπει να πάρουν μέρος σε μια κλήρωση (αφού δηλώσουν το ενδιαφέρον τους) για να δουν αν θα επιλεγούν, καθώς η εκδήλωση δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους ενδιαφερόμενους για να καλύψει τη ζήτηση. Με το δεδομένο αυτό, ολόκληρο το συνέδριο συμπεριλαμβανομένων των σεμιναρίων από τους μηχανικούς της APPLE θα είναι επίσης διαθέσιμο διαδικτυακά για τους developers εντελώς δωρεάν.

Με βάση την παράδοση, η κεντρική ομιλία στη WWDC κάθε χρόνο αφορά τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνουν οι επόμενες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων των διαφόρων πλατφορμών της APPLE. Στην προκειμένη περίπτωση αυτές θα είναι τα iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17, watchOS 10 και macOS 14. Μερικές φορές η APPLE ανακοινώνει και νέο hardware ή υπηρεσίες για καταναλωτές στο WWDC όπως ίσχυσε πέρσι με την παρουσίαση του MacBook Air 13”.

Με βάση αυτό, πολλές αναφορές από αξιόπιστες πηγές τους τελευταίους μήνες αναφέρουν ότι η APPLE θα δώσει μια πρώτη ματιά στα πολυαναμενόμενο headset μικτής πραγματικότητας και στο σχετικό λογισμικό που θα επιτρέπει την ανάπτυξη εφαρμογών σ’ αυτό. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, η σχετική ανακοίνωση θα αποτελέσει μεγάλο μέρος της κεντρικής παρουσίασης και στην ουσία θα είναι η νέα επόμενη μεγάλη δημιουργία της APPLE οκτώ χρόνια μετά το APPLE Watch.

Το headset πάντως πιθανότατα δεν θα κυκλοφορήσει άμεσα αλλά αργότερα μέσα στη χρονιά, με την APPLE να δίνει στους developers το χρόνο να αναπτύξουν τις εφαρμογές τους για τη νέα πλατφόρμα, προκειμένου αυτές να λανσαριστούν μαζί με τη συσκευή.