CES 2023: Η PANASONIC ανακοίνωσε την κορυφαία MZ2000 OLED TV

1 έτος πριν
Panasonic MZ2000 OLED TV

Με την κυκλοφορία της MZ2000 OLED TV, η εταιρεία PANASONIC φιλοδοξεί το 2023 να προσφέρει την «καλύτερη και πιο φωτεινή εικόνα της».

Η νέα ναυαρχίδα MZ2000 OLED TV παρουσιάστηκε επίσημα στη φετινή έκθεση CES που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας, στην πολιτεία Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών και βεβαίως δεν χάσαμε την ευκαιρία να την δούμε από κοντά και να… μαγευτούμε από την εικόνα της. Η MZ2000 βασίζεται σε ένα προσαρμοσμένο (custom) πάνελ που η εταιρεία αποκαλεί «Master OLED Ultimate», ενσωματώνει τον επεξεργαστή HCX Pro AI της PANASONIC και επωφελείται από μία νέα τεχνολογία πολυεπίπεδης διαχείρισης της θερμότητας που αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς της ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία Micro Lens Array (MLA) - ένα στρώμα μικροσκοπικών φακών που εστιάζουν καλύτερα το φως από τα εικονοστοιχεία OLED του πάνελ για την επίτευξη ακόμα πιο φωτεινής εικόνας.

Η PANASONIC λέει ότι οι παραπάνω τεχνολογίες έχουν βελτιώσει τόσο τη μέγιστη φωτεινότητα (peak brightness) όσο και τη μέση φωτεινότητα σε σύγκριση με τα περσινά μοντέλα τεχνολογίας OLED έως και κατά 150%. Η εταιρεία, υποστηρίζει ότι την ώρα που η μέγιστη φωτεινότητα των περσινών μοντέλων OLED έφτανε τα 1.000 nits, η φωτεινότητα της MZ2000 του 2023 φτάνει τα 1.456 nits περίπου, κάτι αναμφισβήτητα εντυπωσιακό. Χάρη σε αυτές τις «επιδόσεις», η PANASONIC MZ2000 OLED TV επιτυγχάνει την καλύτερη εικόνα HDR της εταιρείας έως σήμερα, ενώ δεν απουσιάζει και η υποστήριξη HDR10+ Adaptive και HLG και Dolby Vision IQ. Η τηλεόραση επίσης εφοδιάζεται με έναν αναβαθμισμένο αισθητήρα θερμοκρασίας χρώματος περιβάλλοντος που μπορεί να ανιχνεύσει καλύτερα τις συνθήκες φωτισμού σε ένα δωμάτιο ώστε η αντίθεση και το χρώμα να μπορούν να ρυθμιστούν αυτόματα και καταλλήλως.

Οι κορυφαίες τηλεοράσεις της PANASONIC εδώ και καιρό εφοδιάζονται με εξαιρετικά ποιοτικά συστήματα ήχου, που πολλές φορές αποδεικνύονται ικανότερα και ισχυρότερα από εκείνα που φέρουν τα ανταγωνιστικά προϊόντα και το σύστημα ήχου της MZ2000 OLED TV δεν αποτελεί εξαίρεση. Το σύστημα ήχου που έχει επιμεληθεί από τους μηχανικούς της Technics υποστηρίζει Dolby Atmos και αποτελείται από πολλαπλά ηχεία, που είναι στραμμένα μπροστά, στα πλάγια και στο άνω τμήμα της τηλεόρασης. Η συστοιχία των μπροστινών ηχείων, η οποία εκτείνεται σε όλο το μήκος της τηλεόρασης πίσω από μία υφασμάτινη επιφάνεια έχει αναθεωρηθεί για ευρύτερο soundstage, με τρεις λειτουργίες που σου επιτρέπουν να επιλέξεις αν ο ήχος θα κατευθύνεται σε ένα σημείο (Pinpoint Mode), σε μία ευρύτερη περιοχή του χώρου (Area Mode) ή θα έχει αυξημένη ένταση σε ένα συγκεκριμένο σημείο (Spot Mode).

Ο αλγόριθμος ενίσχυσης μπάσων έχει επίσης αναθεωρηθεί και αναβαθμιστεί για ακόμα καλύτερη απόδοση. Η τηλεόραση βεβαίως αναμένεται να συναρπάσει και τους gamers, οι οποίοι και φυσικά θα επωφεληθούν από την αυξημένη φωτεινότητα αλλά και από το αναβαθμισμένο και βαθμονομημένο με εξαιρετική ακρίβεια True Game Mode. Υπάρχει επίσης βελτιωμένο tone mapping για ακριβέστερο HDR καθώς και αποκλειστικές λειτουργίες ήχου για παιχνίδια. Φυσικά, υποστηρίζονται VRR (Variable Refresh Rate) και ALLM (Auto Low Latency Mode) συμπεριλαμβανομένων των G-Sync και Freesync. 

Η τηλεόραση PANASONIC MZ2000 τεχνολογίας OLED θα είναι διαθέσιμη σε μεγέθη των 55 ιντσών και 65 ιντσών με άγνωστη επί του παρόντος τιμή.