CES 2023: Τι είδαμε στις κεντρικές παρουσιάσεις των SAMSUNG, LG, TCL και άλλων εταιρειών

1 έτος πριν
CES 2023 stage

Η CES 2023 ανεβάζει ταχύτητα! Λίγο πριν ανοίξουν οι πύλες της έκθεσης, πολλές εταιρείες επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τις παρουσιάσεις τους, αναφερόμενες στα προϊόντα που θα δούμε από κοντά στους εκθεσιακούς χώρους τους.

LG

Την αρχή έκανε η LG, ο ένας από τους δύο νοτιοκορεατικούς γίγαντες της τεχνολογίας, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στο πρόγραμμα βιωσιμότητας της εταιρείας και την εξέλιξή του τον τελευταίο χρόνο. Στη συνέχεια μας ενημέρωσε ότι πέρασαν ήδη 10 χρόνια από την ημέρα που η εταιρεία κυκλοφόρησε την πρώτη της OLED τηλεόραση στην αγορά, μια κίνηση που άλλαξε για πάντα τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Τι το καλύτερο να το γιορτάσει η LG με μία ακόμα σημαντική κυκλοφορία για την κατηγορία, την τηλεόραση 97” Signature OLED M. Το συγκεκριμένο -άκρως εντυπωσιακό- μοντέλο ξεχωρίζει για τον «ασύρματο» χαρακτήρα του αφού η LG έχει τοποθετήσει κύρια εξαρτήματα σε μια ξεχωριστή μονάδα, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε απόσταση έως και 10 μέτρων, μεταδίδοντας εικόνα και ήχο στο panel, ασύρματα. Η LG μας έδειξε ακόμα και την πρόοδο που έχει κάνει στις διάφανες OLED τηλεοράσεις, οι οποίες προορίζονται κυρίως για επαγγελματικούς σκοπούς.

Ρίξαμε και μια πρώτη ματιά στις νέες gaming οθόνες της εταιρείας, οι οποίες εντυπωσιάζουν με τις τεχνικές τους προδιαγραφές αλλά και τον ξεχωριστό form factor αφού ένα μοντέλο, το LG OLED FLEX, μπορεί να μεταμορφώνεται από κυρτό σε επίπεδο με το πάτημα ενός κουμπιού.

HISENSE

Ο γνωστός κατασκευαστής τηλεοράσεων, διαθέτει έντονη παρουσία στην έκθεση κάθε χρόνο και σίγουρα η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση.

Εστιάζουμε στα αποκαλυπτήρια της τεχνολογίας ULED X, ένα ορόσημο στην τεχνολογία τηλεοράσεων LCD για τη Hisense. Η ULED X σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει την «καλύτερη ποιότητα εικόνας σε κάθε καρέ» και μια ρεαλιστική εμπειρία θέασης με κορυφαίες τεχνολογίες, όπως Mini-LED X, 5000+ Local Dimming Zones, 2500 nits μέγιστη φωτεινότητα και Dynamic X-Display.

PANASONIC

Άρωμα Hollywood είχε η παρουσίαση της PANASONIC στα πλαίσια της CES 2023 αφού ο κεντρικός παρουσιαστής της δεν ήταν άλλος από τον ηθοποιό Carl Penn που οι περισσότεροι τον γνωρίζουν από τις ταινίες Harold & Kumar. Ο Penn αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες της εταιρείας για ένα καλύτερο μέλλον σε ότι αφορά τη βιωσιμότητα.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε και μάθαμε είναι ότι εδώ στην πολιτεία της Νεβάδα, η PANASONIC διατηρεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στον κόσμο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα η εταιρεία ετοιμάζει και ένα δεύτερο εξίσου τεράστιο εργοστάσιο, αυτή τη φορά στο Κάνσας, προετοιμαζόμενη όσο το δυνατόν καλύτερα για ένα απαιτητικό μέλλον στην ηλεκτροκίνηση. Με βάση στοιχεία της εταιρείας, μέχρι το 2030 στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πλειοψηφία των αυτοκινήτων που θα πωλούνται θα είναι ηλεκτρικά. Φυσικά δεν έλειψαν νέα από το κομμάτι των τηλεοράσεων, τις οποίες ανυπομωνούμε να δούμε στο booth της.

SONY

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η παρουσίαση της SONY, με την Ιαπωνική εταιρεία να δίνει έμφαση στις δυνατότητες που δίνει στους δημιουργούς, από τον απλό ερασιτέχνη μέχρι τον επαγγελματία. Στο πλαίσιο αυτό, οι κεντρικοί συντελεστές της επερχόμενης ταινίας Gran Turismo, αναφέρθηκαν στις ξεχωριστές κάμερες της εταιρείας που κάνουν τα αδύνατα, δυνατά.

Φυσικά το gaming είναι στο επίκεντρο της SONY, με την εταιρεία να μας ενημερώνει ότι το PS5 ξεπέρασε τα 30 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ τον επόμενο μήνα έρχεται το πολυναμενόμενο PS VR2, το νέο σύστημα εικονικής πραγματικότητας για την κορυφαία παιχνιδοκονσόλα της εταιρείας. Μάλιστα κατά το λανσάρισμα, το PS VR2 θα διαθέτει 30 τίτλους, μεταξύ των οποίων και το Gran Turismo. Μας άρεσε ακόμα το νέο controller της εταιρείας για το PS5 το οποίο απευθύνεται σε gamers που έχουν δυσκολίες στην κίνηση των χεριών τους.

Τέλος η SONY αναφέρθηκε με τη βοήθεια της Honda στα μελλοντικά σχέδια των δύο εταιρειών γύρω από την ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζοντας για ακόμη μια φορά ένα νέο πρωτότυπο, το AFEELA. Με όμορφο design, η SONY έγινε πιο συγκεκριμένη αναφέροντας ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάζει μαζί με τη Honda, θα κυκλοφορήσει στους δρόμους στα τέλη του 2025.

SAMSUNG

Η βιωσιμότητα και οι προσπάθειες της εταιρείας γύρω από την μείωση του μη ανακυκλώσιμου πλαστικού στις συσκευασίες αλλά και στα ίδια της τα προϊόντα, αποτέλεσαν ένα μεγάλο μέρος της παρουσίασης της SAMSUNG. Η εταιρεία αναφέρθηκε αναλυτικά στις μεγάλες προσπάθειες που κάνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτό ενώ υποσχέθηκε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Σε επίπεδο προϊόντων, η εταιρεία εστίασε στο έξυπνο σπίτι και την εξοικονόμηση ενέργειας ενώ παρουσίασε ένα νέο hub σε μορφή ασύρματου φορτιστή, με την ονομασία SmartThings Station. Έκπληξη αποτέλεσε η συνεργασία των SAMSUNG – PHILIPS που κάνει δυνατή τη λειτουργία των έξυπνων λαμπτήρων Hue της δεύτερης στις έξυπνες τηλεοράσεις της κορεατικής εταιρείας.

Για τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας όπως και τις τηλεοράσεις της, η SAMSUNG μάς προσκαλεί στον εκθεσιακό της χώρο κάτι που φυσικά θα κάνουμε, μεταφέροντάς σου τις σημαντικότερες ανακοινώσεις.

TCL

Η TCL έρχεται και φέτος στη CES 2023 με πλήθος προϊόντων από διαφορετικές κατηγορίες. Ξεχωρίσαμε αρχικά τα τρία πρώτα μοντέλα της σειράς smartphone TCL 40 τα οποία θα κυκλοφορήσουν σύντομα.

Ακόμα η εταιρεία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέες σειρές τηλεοράσεων αφήνοντας πίσω την παλιά ονομασία. Η Q Series που αφορά πιο ακριβά μοντέλα καθώς και τη S Series με τις οικονομικές προτάσεις της εταιρείας. Κρατάμε την υπόσχεση της εταιρείας ότι μέσα στη χρονιά θα κυκλοφορήσει την πρώτη της QD-OLED τηλεόραση, χωρίς να δίνει για την ώρα περισσότερες πληροφορίες.

Σε πρωτότυπη μορφή θα δούμε από κοντά και τα RayNeo X2, την πρόταση της εταιρείας στα έξυπνα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας τα οποία είναι τα πρώτα που ενσωματώνουν έγχρωμες Micro-LED οθόνες.

AMD

Η πάντα αγαπητή στο κοινό CEO της AMD, Dr. Lisa Su, είχε μία από τις καλύτερες παρουσιάσεις της ημέρας με πολλές ανακοινώσεις αλλά και ενδιαφέροντες καλεσμένους. Αρχικά η AMD ανακοίνωσε τη νέα σειρά mobile επεξεργαστών με την ονομασία 7040, οι οποίοι έχουν για πρώτη φορά AI Engine που κάνει τη διαφορά σύμφωνα με την εταιρεία. Στα benchmarks που μας έδειξε η εταιρεία, η διαφορά στη δοκιμή του Blender benchmark έναντι του ανταγωνισμού είναι μεγάλη.

Το AI και ο τρόπος με τον οποίο η AMD επιθυμεί να το εκμεταλλευτεί στους επεξεργαστές της ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης της Su με τον «δικό» μας Panos Panay, των επικεφαλής των Windows. Μάλιστα ο Panay δήλωσε ότι η επόμενη έκδοση των Windows θα στηρίζεται στο AI και το Cloud ανοίγοντας νέους δρόμους.

Τέλος η AMD ανακοίνωσε και δύο desktop επεξεργαστές, τους Ryzen 7 7800X3D και Ryzen 7 7950X3D, με επιδόσεις που τους κατατάσσουν σύμφωνα με την εταιρεία στην κορυφή ως «τους καλύτερους επεξεργαστές για gaming».