CES 2023: LG OLED FLEX, από κυρτή, επίπεδη και τ' αντίστροφο

1 έτος πριν
LG OLED FLEX

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα που είχαμε την ευκαιρία να δούμε αυτές τις μέρες στη CES 2023 του Λας Βέγκας ήταν η οθόνη LG OLED Flex. Πρόκειται για μία πρόταση 42 ιντσών που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, ούσα μεν μεγάλου μεγέθους για τα δεδομένα της κατηγορίας των οθονών (παρ’ ότι ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές λανσάρουν εσχάτως τέτοιες υπερμεγέθεις λύσεις) αλλά με ένα σημαντικό, καινοτόμο χαρακτηριστικό: τη δυνατότητα να μετατρέπεται από επίπεδη σε κυρτή κατά βούληση!

Η LG OLED Flex υποστηρίζει 20 διαφορετικά επίπεδα κυρτότητας, ξεκινώντας από πλήρως επίπεδη και φτάνοντας σε καμπυλότητα 900R, προκειμένου ο χρήστης να πετύχει την εμπειρία που επιθυμεί. Η όλη προσαρμογή μάλιστα γίνεται ασύρματα, μέσω του συνοδευτικού τηλεχειριστηρίου. Θα αναρωτιέσαι βέβαια αν αυτά έχουν αντίκτυπο στις επιδόσεις της οθόνης. Κανένα απολύτως! Η LG OLED Flex προσφέρει χρόνο απόκρισης της τάξης των 0,1 ms, τη στιγμή που η τεχνολογία SAR μειώνει τις αντανακλάσεις από τον περιβάλλοντα φωτισμό, αντικείμενα και ανθρώπους κατά 25% συγκριτικά με τις προηγούμενες γενιές για παιχνίδι χωρίς περισπασμούς.

Η ποιότητα εικόνας της είναι από άλλο πλανήτη. Τα αυτοφωτιζόμενα pixels της προσφέρουν βαθιά μαύρα και λαμπερά λευκά, αποδίδοντας κάθε εικόνα με σπουδαία πιστότητα και άκρατο ρεαλισμό. Την ίδια στιγμή η πιστοποίηση της TUV Rheinland για χαμηλές εκπομπές επιβλαβούς μπλε ακτινοβολίας εγγυάται πως θα συνεχίσεις να απολαμβάνεις παιχνίδια ή ό,τι περιεχόμενο θέλεις, χωρίς να θέτεις σε κίνδυνο τα μάτια σου. Η ποιότητα κατασκευής της συγκαταλέγεται αδιαμφισβήτητα στα δυνατά της σημεία: η βάση της είναι εξαιρετικά στιβαρή ενώ προσαρμόζεται σε ύψος έως και 140 χιλ. και περιστρέφεται έως και κατά 10 μοίρες προς τα εμπρός και 5 μοίρες προς τα πίσω.

Εννοείται πως θα έχεις, τέλος, τη δυνατότητα να προσαρμόσεις την εικόνα και κατ’ επέκταση την εμπειρία θέασης στα «θέλω» σου. Μπορείς κατ’ αρχάς να παίξεις με το μέγεθος της εικόνας, επιλέγοντας μεταξύ 27, 32 και 42 ιντσών (ανάλογα με το τι ταιριάζει καλύτερα στο εκάστοτε video game) και βέβαια να ρυθμίσεις και την παραμικρή λεπτομέρεια μέσω του Game Optimiser γιατί στο τέλος, αυτή είναι που κάνει τη διαφορά!

Συντονίσου στο G Blog για να μάθεις περισσότερα νέα από την CES 2023!