Νέες τηλεοράσεις, ακόμα και QD-OLED από την TCL στην έκθεση CES 2023

1 έτος πριν
TCL QD-OLED

Η TCL όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, παρουσίασε όλες τις νέες τηλεοράσεις της στην έκθεση CES. Ανάμεσα στις σημαντικές ανακοινώσεις για όλα τα νέα προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο έτος 2023, ήταν και η πρώτη σειρά τηλεοράσεων QD-OLED της εταιρείας. Φυσικά, από το ολοκαίνουριο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο δεν απουσίαζαν και οι σειρές τηλεοράσεων τεχνολογίας Mini-LED και QLED.

Δυστυχώς, η εταιρεία δεν έδωσε και πολλές πληροφορίες στη δημοσιότητα για τη νέα σειρά τηλεοράσεων QD-OLED της (εκτός βεβαίως από όσα υπονοεί η… τεχνολογία του πάνελ) ωστόσο μάθαμε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα διατεθεί προς το τέλος της φετινής χρονιάς. Όπως θα γνωρίζεις, η συγκεκριμένη τεχνολογία συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία των τεχνολογιών QLED και OLED, εν ολίγης τα εξαιρετικά ζωντανά χρώματα και τα τέλεια μαύρα αντίστοιχα ωστόσο ανυπομονούμε να δούμε τι νέο θα έχει σκαρφιστεί η εταιρεία για να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό. Εκτός από τη σειρά τηλεοράσεων QD-OLED, η εταιρεία ανακοίνωσε και τα μοντέλα QLED για το 2023. Φέτος αναμένεται να διατεθούν οι σειρές QM8, Q7 και Q6 QLED με την πρώτη να αποτελεί τη ναυαρχίδα προσφέροντας «Ultra» οπίσθιο φωτισμό Mini LED με έως και 2300+ τοπικές ζώνες φωτισμού, ενσωματωμένο subwoofer, τηλεχειριστήριο με υποστήριξη φωνητικών εντολών και λειτουργικό σύστημα Google TV.

Η Q6 QLED αποτελεί την νέα εισαγωγική σειρά της εταιρείας, ωστόσο έρχεται με πολλά καλούδια, ακόμα και για τους gamers, καθώς προσφέρει υποστήριξη VRR (Variable Refresh Rate) και ALLM (Auto Low Latency Mode) καθώς και local dimming με το πάνελ να υποστηρίζει ρυθμούς ανανέωσης έως και 120 Hz.

H σειρά QM8 θα είναι διαθέσιμη σε μεγέθη 65”, 75”, 85” και 98” ενώ η σειρά Q7 θα είναι διαθέσιμη σε μεγέθη 55”, 65” και 75” και η σειρά Q6 σε μεγέθη 50” και 55”. Όπως αναφέραμε, δεν γνωρίζουμε και πολλές άλλες λεπτομέρειες για τη νέα σειρά QD-OLED ωστόσο ξέρουμε ότι τέτοιου είδους πάνελ είναι διαθέσιμα στις 55”, 65” και 77” και επομένως περιμένουμε να διατεθεί σε τουλάχιστον δύο μεγέθη.