CES 2023: Οι ανακοινώσεις της HISENSE

1 έτος πριν
HISENSE

Από τις παρουσίες που ξεχώρισαν στη φετινή CES ήταν σίγουρα αυτή της HISENSE, με την εταιρεία να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις με τη νέα σειρά τηλεοράσεων ULEX X που παρουσίασε στο Λας Βέγκας και όχι μόνο.

Σε σύγκριση με τα περσινά μοντέλα-ναυαρχίδες, οι 2023 είναι αισθητά καλύτερες και όλα αυτά οφείλονται στο νέο οπίσθιο φωτισμό Mini LED X και στην ιδιόκτητη τεχνολογία Hi-View Engine X που καθοδηγείται από έναν νευρωνικό επεξεργαστή στα 16-bit. Αυτό παρέχει εντυπωσιακές δυνατότητες αναβάθμισης χρησιμοποιώντας σύμφωνα με τη HISENSE, 65.536 επίπεδα φωτεινότητας.

Στις νέες τηλεοράσεις της HISENSE υπάρχει επίσης η νέα Dynamic X Display, η οποία προσφέρει πέντε φορές λιγότερες αντανακλάσεις και περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο μοναδικά χρώματα.

Όπως διαπιστώσαμε από κοντά, η εικόνα δεν ήταν μόνο ευκρινής και φωτεινή, αλλά τα επίπεδα μαύρου ήταν αξιοσημείωτα σε σημείο που θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν την OLED τεχνολογία κάτι σίγουρα εντυπωσιακό.

Εξίσου ενδιαφέροντα νέα για τους φίλους της εταιρείας είναι ότι η Mini LED τεχνολογία έρχεται στις σειρές U7 και U8 των τηλεοράσεων ULED, οι οποίες αποτελούν το πιο δημοφιλές τμήμα των προτάσεων της HISENSE. Εκτός από βελτιωμένα χρώματα και φωτεινότητα, τα συγκεκριμένα μοντέλα προσθέτουν Dolby Vision, Dolby Atmos και ρυθμό ανανέωσης 144Hz που είναι ιδανικός για παιχνίδια και αθλητικές μεταδόσεις.

Στον εκθεσιακό χώρο της HISENSE συναντήσαμε ακόμα την τηλεόραση 8K ULED 110 ιντσών που εντυπωσίασε με το σύνολο των επιδόσεών της και όχι απλά με το τεράστιο μέγεθός της. Για την ώρα πάντως δεν υπάρχουν σχέδια για την κυκλοφορία αυτού του μοντέλου στην αγορά, με την εταιρεία να εστιάζει απλά στις ικανότητες που διαθέτει για μεγαλύτερες τηλεοράσεις με τη μεγαλύτερη ανάλυση της αγοράς.

Η HISENSE παρουσίασε ακόμα στη CES 2023 έξι νέους βιντεοπροβολείς Laser TV/Laser Cinema UST, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων λεπτομερειών teaser ενός επερχόμενου μοντέλου που ονομάζεται 120LX, το οποίο παρουσιάζεται ως η πρώτη τηλεόραση Laser 8K στον κόσμο.

Οι τηλεοράσεις λέιζερ είναι ουσιαστικά βιντεοπροβολείς εξαιρετικά μικρής εμβέλειας με πηγή φωτός λέιζερ που μπορεί να προβάλει τεράστιες εικόνες από απόσταση μόλις λίγων εκατοστών από τον τοίχο ή την οθόνη.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το νέο μοντέλο-ναυαρχίδα είναι ελάχιστες, αλλά γνωρίζουμε για την ώρα ότι το 120LX θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική της πηγής φωτός λέιζερ TriChroma RGB της εταιρείας, η οποία κατανέμει ένα ξεχωριστό λέιζερ σε κάθε χρώμα και διαθέτει μικροκαθρέφτες διπλής περιοχής για αυξημένη φωτεινότητα. Η ποιότητα της εικόνας που είδαμε στο διαθέσιμο demo ήταν πέρα ως πέρα εντυπωσιακό.

Εκτός από τη διαχείριση εικόνων ανάλυσης 7.680 x 4.320, θα είναι σε θέση να προβάλει οπτικό υλικό 120 διαγώνιων ιντσών με έως και 400 nits ενώ θα υπάρχει υποστήριξη για το 107% της χρωματικής γκάμας BT.2020, καθώς και υποστήριξη Dolby Vision και HDR10. Ακόμα ο προβολέας είναι πιστοποιημένος με το πρότυπο IMAX Enhanced και θα ενσωματώνει ηχεία Harman Kardon με τεχνολογία Dolby Atmos και Virtual:X.