Η SAMSUNG επεκτείνει την γκάμα των τηλεοράσεων MicroLED, QD-OLED και Neo QLED το 2023

1 έτος πριν
Samsung MicroLED

Η SAMSUNG επεκτείνει την γκάμα των τηλεοράσεων MicroLED, QD-OLED και Neo QLED το 2023.

Στο εκπληκτικό περίπτερο της SAMSUNG στην έκθεση CES 2023 είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε όλα τα νέα μοντέλα της συμπεριλαμβανομένης της μοναδικής σειράς MicroLED που αποτελείται από μοντέλα χωρίς ορατό πλαίσιο για την ενίσχυση της «εμβύθισης».

Η εταιρεία πρόκειται να λανσάρει για πρώτη φορά μία σειρά τηλεοράσεων MicroLED με επτά νέα μοντέλα, φιλοδοξώντας να την φέρει περισσότερο κοντά στην κατηγορία «mainstream» παρά την πολυτελή κατασκευή και την εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία.

Η νέα σειρά τηλεοράσεων MicroLED θα αποτελείται από μοντέλα με 50, 63, 76, 89, 101, 114 και 140 ίντσες και επομένως μπορεί να καλύψει διάφορα επίπεδα τιμής και απαιτήσεων. Αν και η εταιρεία δεν μοιράστηκε πολλές λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες τους, το μοντέλο των 76 ιντσών προσφέρει λεπτομέρεια μαύρου 20-bit για την πλέον «έντονη» αντίθεση και χρωματική απόδοση, προσαρμοζόμενο ρυθμό ανανέωσης έως 240 Hz καθώς και χρόνο απόκρισης έως 2ms.

Με τη σειρά QD-OLED, η SAMSUNG φιλοδοξεί να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Οι νέες τηλεοράσεις OLED της LG για το 2023 προσφέρουν έως και 70% υψηλότερη φωτεινότητα σε σύγκριση με το παρελθόν φτάνοντας σύμφωνα με πληροφορίες τα 1.800 nits ή και περισσότερα και η SAMSUNG, χάρη σε ένα νέο τύπο πάνελ που ανέπτυξε η θυγατρική της, Samsung Display, που αξιοποιεί ένα νέο υλικό OLED με την ονομασία «HyperEfficient EL» αλλά και χάρη στην τεχνολογία IntelliSense AI, επιτυγχάνει peak brightness που αγγίζει τα 2.000 nits, ακριβέστερα χρώματα καθώς και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Οι νέες τηλεοράσεις QD-OLED θα διατεθούν σε διαστάσεις 49, 55, 65 και 77 ιντσών. Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά από τα χαρακτηριστικά τους, εντούτοις θα υποστηρίζεται HDR10+ και θα κάνουν χρήση του λειτουργικού συστήματος Tizen OS. Να αναφέρουμε επίσης ότι η νέα σειρά QD-OLED διαθέτει τεχνολογία Quantum Dot για ακόμα καλύτερη ποιότητα εικόνας και ενσωματώνει τον νέο προηγμένο επεξεργαστή Neural Quantum. Ο υποστηριζόμενος ρυθμός ανανέωσης φτάνει τα 144 Hz και φυσικά στον εξοπλισμό της συμπεριλαμβάνονται όλες οι έξυπνες λειτουργίες της SAMSUNG όπως το Samsung Gaming Hub. Οι νέες τηλεοράσεις QD-OLED της SAMSUNG διαθέτουν επίσης πιστοποίηση AMD FreeSync Premium Pro.

Τέλος, η SAMSUNG ανακοίνωσε και τη νέα σειρά τηλεοράσεων Neo QLED για το 2023, που περιλαμβάνει μοντέλα ανάλυσης 8K αλλά και 4K. Όλα τα μοντέλα εφοδιάζονται με τον προηγμένο επεξεργαστή Neural Quantum που υποστηρίζει τις νέες Quantum Mini LED-lit τηλεοράσεις με επεξεργασία 14 bit και AI, επιτρέποντας λειτουργίες όπως οι Shape Adaptive Light Control και Real Depth Enhancer Pro που βελτιώνουν δραματικά την ποιότητα της εικόνας.

Η σειρά Neo QLED της SAMSUNG για το 2023 επίσης φέρουν τον αποκλειστικό αλγόριθμο Auto HDR Remastering, ο οποίος αξιοποιώντας τεχνολογία βαθιάς εκμάθησης AI αναλύει και εφαρμόζει εφέ HDR (υψηλού δυναμικού εύρους) σε τυπικού δυναμικού εύρους περιεχόμενο (SDR) σε πραγματικό χρόνο και σε κάθε σκηνή καθιστώντας οποιοδήποτε περιεχόμενο ακόμα πιο συναρπαστικό, φωτεινό και ζωντανό. Επιπλέον, τόσο η σειρά QN900C με πάνελ 8K όσο και η σειρά QN935C με πάνελ 4K ενσωματώνουν το SmartThings Zigbee & Matter Thread One-Chip Module και επομένως μπορούν να αναλάβουν ρόλο «κέντρου διαχείρισης» για όλες τις έξυπνες συσκευές στο σπίτι. 

Δες όλα τα νέα από την κορυφαία CES 2023 στο G Blog!