CES 2023: Οι νέες τηλεοράσεις OLED από την LG, μαγνήτισαν τα βλέμματα

1 έτος πριν
LG OLED G3

Πέρυσι, η LG παρουσίασε τις σειρές τηλεοράσεων OLED G2 και C2, με σημαντικά οφέλη κυρίως στην φωτεινότητα της εικόνας, ένα σημείο όπου παραδοσιακά πάσχουν οι τηλεοράσεις OLED. Στη φετινή έκθεση CES, επιχείρησε κάτι παρόμοιο παρουσιάζοντας τις LG OLED G3, LG OLED C3 και LG OLED Z3 8K, τρία νέα μοντέλα που «χτίζουν» επάνω στους προκατόχους τους εστιάζοντας ξανά σε τέτοιου είδους οφέλη για τους χρήστες.

Και τα τρία μοντέλα μοιράζονται τον νέο επεξεργαστή A9 Gen6, που διαχειρίζεται καλύτερα τους τόνους στην εικόνα, την ανακατασκευή για περιεχόμενο χαμηλότερης ευκρίνειας και γενικότερα, την λεπτομέρεια στο οπτικό κομμάτι. Παρόμοιες βελτιώσεις θα υπάρξουν και στο κομμάτι του ήχου, ενσωματώνοντας ψηφιακό surround 9.1.2 μέσω τριών φυσικών ηχείων, κάνοντας χρήση ΑΙ για καλύτερη απόδοση στον ήχο.

Στο κομμάτι των χαρακτηριστικών, γνωρίζουμε πως θα ενσωματώνονται θύρες HDMI 2.1a με τεχνολογίες Source-Based Tone Mapping και Quick Media Switching-VRR. Η τελευταία είναι ίσως η πιο ενδιαφέρουσα, αφού η εταιρεία αναφέρει πως χάρη σε αυτή, θα εξαφανίζονται τα μαύρα καρέ που υπάρχουν όταν γίνεται αλλαγή πηγής. Παρόλα αυτά, το στιγμιαίο μαύρισμα που υπάρχει κατά την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του HDR, θα συνεχίσει να υπάρχει.

Οι τηλεοράσεις θα ενσωματώνουν επίσης AMD FreeSync και NVIDIA G-Sync, κάνοντάς τις ιδανικές για gaming και ειδικά για τις νεότερες κονσόλες ή gaming PCs.

Σχετικά με τα πάνελ, περιμένουμε συνολικά βελτιώσεις που αφορούν στην επεξεργασία της εικόνας μέσω AI κι όχι κάποια τεχνική βελτίωση. Ωστόσο, αναφέρεται πως η σειρά LG OLED G3 είναι «κατά 70% φωτεινότερη», δίχως να παραθέτει τον ακριβή αριθμό nits τουλάχιστον ακόμη.

Επιπλέον, το webOS ανανεώνεται, επίσης, ώστε να προτείνει καλύτερο περιεχόμενο βάσει των συνηθειών του χρήστη ενώ αυτόματα θα συγκεντρώνει περιεχόμενο και εφαρμογές με κοινή βάση σε “Quick Cards” (π.χ. Αθλητικά).

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε κάτι σχετικά με νέα μοντέλα στην πιο προσιτή σειρά LG OLED B, όμως αναμένεται να δούμε νέο μοντέλο εντός της χρονιάς.

Τέλος, δεν υπάρχει ακόμη αναλυτική λίστα των χαρακτηριστικών όμως αναμένουμε πως σύντομα θα γνωρίζουμε περισσότερα και ακόμη σημαντικότερο: θα μάθουμε και την τιμή των μοντέλων.