Η LG αποδεικνύει με την OLED M ότι η δημιουργία μιας ασύρματης τηλεόρασης είναι δυνατή

1 έτος πριν
LG OLED M

Η LG έχει μια σειρά σημαντικών ανακοινώσεων γύρω από τις τηλεοράσεις που θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά, όμως η εντυπωσιακότερη είναι χωρίς αμφιβολία η OLED M. Βέβαια η συγκεκριμένη τηλεόραση ανήκει στη σειρά Signature και αποτελεί περισσότερο μια παρουσίαση της ασύρματης τεχνολογίας που υποστηρίζει, χωρίς να είναι σίγουρα αν θα βρει τελικά το δρόμο για την αγορά.

Έτσι η LG OLED M των εντυπωσιακών 97 ιντσών είναι η πρώτη που υποστηρίζει ασύρματη μετάδοση βίντεο και ήχου μέσω του προτύπου Zero Connect της εταιρείας. Το μόνο που έχει να κάνει ο κάτοχος (λέμε τώρα) είναι να συνδέσει τις συσκευές του όπως μια παιχνιδοκονσόλα στη μεγάλη εξωτερική μονάδα η οποία περιλαμβάνει και όλα τα ηλεκτρονικά της τηλεόρασης. Αυτή στη συνέχεια αναλαμβάνει να μεταδώσει ασύρματα την εικόνα και τον ήχο στο πάνελ των 97 ιντσών, φτάνει η απόσταστη να μην ξεπερνά τα 10 μέτρα. Η LG μας είπε ότι αν η εμβέλεια είναι εντός ορίων, η κεντρική μονάδα της OLED M μεταδίδει την εικόνα χωρίς παραμορφώσεις σε ανάλυση 4K και με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, κάτι σίγουρα εντυπωσιακό. Παρόλο που η προσέγγιση δεν είναι εντελώς ασύρματη, σου επιτρέπει να κρύψεις τις συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων και τις κονσόλες παιχνιδιών σου εκτός οπτικού πεδίου, κάτι που αποτελεί και το πλεονέκτημα του μοντέλου.

Ακόμα η LG ισχυρίζεται ότι ο αλγόριθμός της ελαχιστοποιεί τυχόν προβλήματα από ανθρώπους και κατοικίδια που κινούνται μέσα στο δωμάτιο, και αυτό φάνηκε να ισχύει στη σύντομη εμπειρία μας στη CES όπου υπάρχει αρκετός κόσμος αλλά και ασύρματες συσκευές. Ακόμα μπορείς να περιστρέψεις την κεραία προς την τηλεόραση και να χρησιμοποιήσεις φωνητικές εντολές για τη διαχείρισή της, οπότε δεν θα πρέπει να ανησυχείς πολύ για την τοποθέτηση.

Όπως και με άλλες ανακοινώσεις τηλεοράσεων της LG για τη CES, δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με την τιμή ή τη διαθεσιμότητα της OLED M. Δεδομένου του μεγέθους και της ασύρματης τεχνολογίας βίντεο, ωστόσο, θα περιμέναμε το κόστος να είναι σχετικά μεγάλο, κάτι που άλλωστε χαρακτηρίζει τα μοντέλα της σειράς Signature.