CES 2023: Το Vive XR Elite είναι το νέο σύστημα μικτής πραγματικότητας της HTC

1 έτος πριν
HTC Vive XR Elite

Η ταϊβανέζικη εταιρεία τεχνολογίας HTC παρουσίασε το νέο της headset μικτής πραγματικότητας Vive XR Elite στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών CES 2023, χαρακτηρίζοντάς το ως "πύλη" προς το metaverse.

Το Vive XR Elite θα λειτουργήσει ως «η ιδανική φυσική πύλη για το σύμπαν των εμπειριών που προσφέρει το Viverse, η δική μας εκδοχή του metaverse», δήλωσε η Cher Wang, συνιδρύτρια και πρόεδρος της HTC, σε μια δήλωση που συνόδευσε την ανακοίνωση.                                                                                                                                 

Η συσκευή, με τιμή 1.099 δολάρια, λειτουργεί ως headset εικονικής πραγματικότητας με ευρεία 110 FOV (οπτική γωνία), ανάλυση 4K, ρυθμό ανανέωσης 90Hz, καθώς και κατευθυντικό ήχο, τέσσερις κάμερες ευρείας FOV και αισθητήρα βάθους για χωρική ακρίβεια 6DoF (έξι βαθμοί ελευθερίας).

Όπως και το σετ κεφαλής Quest Pro της ανταγωνιστικής εταιρείας Meta, το Vive XR Elite μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως σετ κεφαλής μικτής πραγματικότητας και περιλαμβάνει μια πλήρως έγχρωμη κάμερα RGB passthrough και παρακολούθηση χεριών.

Το σετ κεφαλής συνοδεύεται από δύο χειριστήρια με λειτουργίες παρακολούθησης χεριών και χωρητικής ανίχνευσης και είναι συμβατό με το Wrist Tracker της HTC.

Η μπαταρία της συσκευής παρέχει δύο ώρες πλήρους χρήσης του XR, ενώ μπορεί να αφαιρεθεί για να μετατρέψει τη συσκευή σε μορφή γυαλιών, όταν συνδεθεί σε εξωτερική πηγή τροφοδοσίας. Το Vive XR Elite περιλαμβάνει επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό: ρυθμιζόμενους φακούς για όσους φοράνε γυαλιά.

Η HTC δεν κρύβει τις φιλοδοξίες της για το metaverse- η εταιρεία συνεργάζεται με το layer-1 blockchain Lamina1, που ιδρύθηκε από τον συγγραφέα του "Snow Crash", Neal Stephenson και τον συνιδρυτή του Bitcoin Foundation, Peter Vessenes.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημείωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα εργαλεία της Lamina1 για να «επιτρέψει την αποτελεσματικότερη διανομή και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων μεταξύ διαφορετικών κόσμων και πλατφορμών», πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να μεταφέρουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως avatars, ρούχα και έργα τέχνης μεταξύ των πλατφορμών metaverse.

Η εταιρεία τεχνολογίας ανακοίνωσε επίσης μια σειρά από συνεργασίες metaverse στη CES 2023, συμπεριλαμβανομένης μιας συνεργασίας με το περιοδικό μόδας ELLE Taiwan, το οποίο θα ανοίξει έναν εκθεσιακό χώρο στο metaverse της HTC που αποκαλείται Viverse. Η Warner Music Taiwan θα εγκαινιάσει έναν "νέο κόσμο μουσικής εμπειρίας" στο Viverse, ενώ η ιαπωνική πλατφόρμα δημιουργών pixiv θα συνεργαστεί με την HTC για να φέρει τα avatars σε στυλ anime της VRoid στο Viverse, χρησιμοποιώντας το ανοιχτό πρότυπο VRM.