Το Meta (πρώην Facebook) ανακοίνωσε το νέο του σύστημα εικονικής πραγματικότητας, το Meta Quest Pro.

1 έτος πριν
girl with VR glasses

Στην ουσία το πιο εξελιγμένο σύστημα που έχει παρουσιάσει ποτέ η Meta, έχει και mixed reality δυνατότητες ενώ τα τεχνικά της χαρακτηριστικά είναι με διαφορά τα καλύτερα που έχουμε δει από παρόμοιο σύστημα.

Το Meta Quest Pro είναι η πρώτη συσκευή που τροφοδοτείται από το νέο Qualcomm Snapdragon XR2+ πλατφόρμα, η οποία είναι βελτιστοποιημένη για λύσεις VR και λειτουργεί με 50% περισσότερη ισχύ από το Meta Quest. Κάθε Meta Quest Pro έρχεται με 12 GB μνήμης RAM, 256 GB αποθηκευτικού χώρου και 10 αισθητήρες υψηλής ανάλυσης (πέντε μέσα στο headset και πέντε στην εξωτερική πλευρά) που βοηθούν στη βελτίωση μιας ποικιλίας εμπειριών που καθηλώνουν.

Το νέο «οπτικό σύστημα» του Quest Pro περιλαμβάνει 40% λεπτότερη οπτική μονάδα, αύξηση 37% στην πυκνότητα των εικονοστοιχείων 75% περισσότερη αντίθεση και οπίσθιο φωτισμό Mini-LED, που ουσιαστικά μεταφράζεται σε ευκρινέστερη, περισσότερο ζωντανή εικονική εμπειρία. Άλλωστε η χρήση της τεχνολογίας Mini-LED είναι ένας από τους λόγους για το υψηλό κόστος της συσκευής αφού η ποιότητά της είναι σαφώς ανώτερη από τις οθόνες OLED που διαθέτουν σχεδόν όλα τα VR συστήματα της αγοράς. Επιπλέον η χρήση του συστήματος είναι πλήρως αυτόνομη με τη μπαταρία να διαρκεί περίπου 2 ώρες ενώ μπορείτε να τη συνδέσετε και με ένα USB-C καλώδιο για συνεχή φόρτιση για πολύωρη χρήση.

Η χρήση του Meta Quest Pro δεν προορίζεται μόνο για παιχνίδια αλλά και για παραγωγικές εφαρμογές, με την εταιρεία να ανακοινώνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία με τη Microsoft. Στην πρώτη περίπτωση, θα υποστηρίζεται η υπηρεσία Xbox Game Streaming μέσω της οποίας ο κάτοχος της συσκευής θα μπορεί να παίξει τα αγαπημένα του παιχνίδια χωρίς οποιαδήποτε εγκατάσταση, μέσω streaming.

Στη δεύτερη περίπτωση, η συνεργασία με τη Microsoft φέρνει την υποστήριξη του Teams για πραγματικές διαδικτυακές συναντήσεις ειδικά σε εταιρικό περιβάλλον, κάνοντας τα “calls” πολύ πιο διαδραστικά και χρήσιμα. Στο μικρό demo που μας έδειξαν οι Mark Zuckerberg αλλά και ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, η όλη εμπειρία είναι σίγουρα εντυπωσιακή, δίνοντας μας μια πολύ καλή γεύση από το metaverse.

Το Meta Quest Pro θα είναι διαθέσιμο για αγορά στις 25 Οκτωβρίου με κόστος 1.799.99€ ενώ θα περιλαμβάνει τα ακουστικά, ελεγκτές Meta Quest Touch Pro, συμβουλές γραφίδας, μερικούς αποκλειστές φωτός και βάση φόρτισης.