CES 2024: Οι ανακοινώσεις των TECHNICS, SAMSUNG και LG γύρω από τον ήχο

3 μήνες πριν
samsung music frame

Η κατηγορία του ήχου δεν θα μπορούσε να μην έχει μεγάλη παρουσία στη CES 2024. Ας δούμε παρακάτω τα προιόντα που μας άρεσαν περισσότερο.

TECHNICS

Η TECHNICS που ανήκει στην Ιαπωνική Panasonic, παρουσίασε την επόμενη γενιά της φημισμένης σειράς πικάπ, τα SL-1200GR2 και SL-1210GR2. Με βελτιώσεις στη σταθερότητα περιστροφής και τη μείωση του θορύβου, τα νέα μοντέλα βασίζονται στην παράδοση Grand Class της αναπαραγωγής βινυλίου hi-fi για όλους τους audiophiles.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Marketing της εταιρείας, Aaron Waters, προτεραιότητα σε αυτό το πικάπ τέταρτης γενιάς ήταν η περαιτέρω ανύψωση της ποιότητας του ήχου με την ελαχιστοποίηση των κραδασμών από το σύστημα κινητήρα. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω του ολοκαίνουργιου Delta-Sigma Drive, που συνδυάζει την ομαλή ακρίβεια με την εμβληματική αισθητική της TECHNICS σε ασημί και μαύρο φινίρισμα.

Στα ενδότερα τα κέρδη στην απόδοση προέρχονται από τη βελτιωμένη ακρίβεια σήματος σε βασικά ψηφιακά εξαρτήματα. Στον πυρήνα, η TECHNICS προχώρησε ακόμη περισσότερο την κορυφαία τεχνολογία άμεσης κίνησης μειώνοντας σημαντικά τους κραδασμούς του κινητήρα και βελτιώνοντας την ακρίβεια εντοπισμού.

Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετική ακρίβεια σήματος που παρέχει τόσο ακριβή ηχητική σκηνή όσο και εξαιρετικά χαμηλό θόρυβο. Πρόσθετα ηχητικά οφέλη προέρχονται από ένα εξελιγμένο αθόρυβο τροφοδοτικό πολλαπλών σταδίων που λειτουργεί πάνω από τα 100kHz με ιδιόκτητο κύκλωμα ακύρωσης θορύβου που προέρχεται από το πλούσιο SL-1000R.

Για τους λάτρεις του βινυλίου, τα πικάπ SL-1200GR2 και SL-1210GR2 φαίνονται έτοιμα να προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία ήχου, με τις διαθέσιμες επιλογές να είναι ακόμα για την ώρες μικρές.

LG

Από τα ξεχωριστά προιόντα της CES 2024 γύρω από τη μουσική, είναι σίγουρα αυτό της LG η οποία δημιούργησε αίσθηση στην έκθεση με τα projects του “εργαστηρίου καινοτομίας” που διαθέτει. Ένα από αυτά τα προιόντα ήταν το DukeBox, ένα επαναστατικό σύστημα ήχου που συνδυάζει αρμονικά τη γοητεία των λυχνιών κενού με την αιχμή της τεχνολογίας OLED.

Στόχος του είναι να προσφέρει μία ολοκαίνουρια μουσική εμπειρία, φέρνοντας το παρελθόν στο μέλλον και επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του ήχου και της εικόνας μέσω ενός καινοτόμου digital jukebox.

Η κυκλική διάταξη των ηχείων περιτριγυρίζει τον ακροατή με καθηλωτικό ήχο, ενώ η διαβαθμιζόμενη διαφάνεια της OLED οθόνης δημιουργεί ένα πανέμορφο οπτικό αποτέλεσμα, αποκαλύπτοντας το εσωτερικό των λυχνιών. 

Ευέλικτο και πολύπλευρο, το LG DukeBox μπορεί να μετατραπεί σε home cinema, να αποπνέει τη ζεστασιά ενός τζακιού ή ακόμα και να εκθέσει τις λυχνίες του ανάμεσα σε κινούμενες φλόγες, αποτελώντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας.

SAMSUNG

Επεκτείνοντας τη σειρά lifestyle τηλεοράσεων, η SAMSUNG παρουσίασε το Music Frame που όμως δεν είναι τηλεόραση αλλά ένα κομψά σχεδιασμένο ηχείο που μοιάζει με κορνίζα. Η συσκευή θολώνει τη γραμμή μεταξύ ηχοσυστήματος και οικιακής διακόσμησης με τη διακριτική αισθητική της και σίγουρα απέσπασε πολλά βλέματα στο κλειστό event της εταιρείας στο οποίο είχαμε τη δυνατότητα να το δούμε από κοντά.

Ακολουθώντας πιστά την προσέγγιση της προσαρμόσιμης τηλεόρασης SAMSUNG The Frame TV, οι χρήστες μπορούν να τοποθετήσουν φωτογραφίες ή ζωγραφιές στο κάδρο του Music Frame. Πάντως η βασική καινοτομία είναι τα έξι ενσωματωμένα ηχεία που αξιοποιούν την επεξεργασία ήχου της SAMSUNG και τις δυνατότητες της τεχνολογίας Q-Symphony για πλούσιο, καθηλωτικό ήχο. 

Μάλιστα συνδυάζοντας το Music Frame με συμβατές τηλεοράσεις και ηχομπάρες SAMSUNG, μπορεί να παρέχει ήχο surround ή να χρησιμεύσει ως ηχείο τηλεόρασης ή ακόμα και subwoofer. Το λεπτό πλαίσιο φιλοξενεί δύο woofer, δύο twitter, δύο μεσαία ηχεία και ακόμη και την τεχνολογία SpaceFit της SAMSUNG για αυτόματη ρύθμιση της έντασης. 

Η συνδεσιμότητα Bluetooth και WiFi του Music Frame προσφέρει επίσης μεγαλύτερη ευελιξία με εύκολη σύνδεση με smartphones και tablets. Το περιμένουμε μέσα στο χρόνο χωρίς ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ένα ακόμα προϊόν ήχου ξεχωρίσαμε στον εκθεσιακό χώρο της SAMSUNG στη CES 2024. Ο λόγος για τη HW-S800D, μια εξαιρετικά λεπτή ηχομπάρα, σχεδιασμένη για να ταιριάζει άψογα σε κάθε χώρο. Με μόλις το ένα τρίτο του βάθους των συμβατικών ηχομπάρων, η S800D διαθέτει 10 drivers, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών ηχείων οροφής και ενός κεντρικού καναλιού για καθαρά φωνητικά. Ο συνδυασμός ενός subwoofer με βαθύ μπάσο και ενός παθητικού ακτινοβολητή βελτιώνει επίσης την εμπειρία ακρόασης με βαθιά μπάσα χωρίς παραμόρφωση σε ένα συμπαγές σχήμα.

Θέλεις να διαβάσεις περισσότερα; Δες όλα τα highlights που ξεχωρίσαμε από την CES 2024!