Το Clock app της Google σου επιτρέπει τώρα να ηχογραφήσεις το δικό σου ήχο για ξυπνητήρι

1 έτος πριν
Clock app Google

Η εφαρμογή ρολογιού της Google για το Android διαθέτει πολλές επιλογές ήχου για να ορίσεις ως ξυπνητήρι. Αν δεν σου αρέσει ο προεπιλεγμένος ήχος, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα τραγούδι ή ένα podcast από το Spotify ή το YouTube Music (μόνο αν έχεις premium συνδρομή). Πλέον η Google σου επιτρέπει να ηχογραφήσεις ένα κλιπ φωνής και να το ορίσεις ως ήχο ξυπνητηριού.

Η νέα δυνατότητα παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από τον Mishaal Rahman. Όπως σημείωσε, εφόσον χρησιμοποιείς την έκδοση 7.3 της εφαρμογής Clock, θα πρέπει η λειτουργία να είναι διαθέσιμη προκειμένου να την εκμεταλλευτείς.

Ο Rahman σημειώνει επίσης ότι αυτή η λειτουργία υπάρχει μόνο σε Pixel smartphones ή σε συσκευές όπου οι χρήστες έχουν κάνει sideload την εφαρμογή Google Recorder. Είναι πιθανό ότι η Google θα μπορούσε να επεκτείνει το φωνητικό κλιπ ως λειτουργία ξυπνητηριού σε όλες τις συσκευές στο μέλλον, αρκεί αυτές να διαθέτουν τη δική τους εφαρμογή εγγραφής φωνής.

Θα μπορούσε πάντως να είναι και ένας τρόπος για να κάνει κάποιος φάρσα, αλλάζοντας τον συνηθισμένο ήχο του ξυπνητηριού με ένα ηχογραφημένο κλιπ ενώ ο κάτοχος της συσκευής κοιτάζει αλλού. Μια άλλη πιο παραγωγική περίπτωση χρήσης θα ήταν να σου υπενθυμίζει κάτι, ακριβώς όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι. Αν και το να ακούς τη δική σου φωνή πρωί πρωί, ίσως να μην είναι και το καλύτερο ξεκίνημα της μέρας…

Η νέα λειτουργία εντάσσεται σίγουρα στην κατηγορία με τις “περίεργες” εφαρμογές που αναλαμβάνουν το ξυπνητήρι. Έχουμε δει εφαρμογές όπως το Wakie, το οποίο σου επιτρέπει να ξυπνάς αγνώστους, το Mimicker της Microsoft, το οποίο σε ανάγκαζε να κάνεις διάφορες εκφράσεις για να σιγήσει το ξυπνητήρι, ή το Doomsday Alarm clock, το οποίο σου επιτρέπει να ρυθμίζεις αποκαλυπτικά σενάρια για να ξυπνήσεις.