Το δικό της AI chatbot, φέρεται να ετοιμάζει η APPLE

9 μήνες πριν
apple iphone

Η APPLE έχει δημιουργήσει τα δικά της εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να ανταγωνιστεί την OpenAI και το ChatGPT ειδικότερα όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Η APPLE δημιούργησε το δικό της framework που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα γλωσσικά μοντέλα και το οποίο ονομάζεται "Ajax". Παράλληλα η εταιρεία δημιούργησε εσωτερικά και μια υπηρεσία chatbot που οι μηχανικοί της APPLE αποκαλούν APPLE GPT, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται ανώνυμες πηγές. Οι εργαζόμενοι πρέπει να περάσουν από μια διαδικασία αίτησης και έγκρισης για να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν. Μόλις αποκτήσουν πρόσβαση, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως web εφαρμογή, αν και με "πολύ απλό σχεδιασμό που δεν προορίζεται για δημόσια χρήση".

Τα παραπάνω είναι μέρος της προσπάθειας του δημιουργού του iPhone να ανταγωνιστεί στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, αναφέρει το δημοσίευμα, χωρίς βέβαια η APPLE κατά την πάγια τακτική της να ανακοινώνει κάτι συγκεκριμένο αυτό το διάστημα. Λίγο καιρό πριν, δημοσίευμα του “The Information” ανέφερε ότι η APPLE αντιμετώπιζε την αποχώρηση ισχυρών ταλέντων γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη, προς εταιρείες όπως τη GOOGLE και τη MICROSOFT με λιγότερο συντηρητική στάση απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη.

Τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα είναι αυτά που τροφοδοτούν τα παραγωγικά chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT της OPENAI και το Bard της GOOGLE. Η MICROSOFT λάνσαρε επίσης μια νέα αναζήτηση στο Bin η οποία κάνει χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και η οποία στηρίζεται στο ChatGPT 4.0. Από την άλλη, η APPLE δεν έχει κάποια αντίπαλη πρόταση στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, με τη ψηφιακή βοηθό Siri να μην μπορεί να συγκριθεί με αυτά τα πιο εξελιγμένα μοντέλα.

Το δημοσίευμα έρχεται ελάχιστα 24ωρα μετά την παρουσίαση από τη META της δεύτερης γενιάς του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου της, του Llama 2, με την εταιρεία να το καθιστά δωρεάν εμπορικά σε συνεργασία με τη MICROSOFT. Η QUALCOMM συνεργάζεται επίσης με τη META για να καταστήσει διαθέσιμες τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης Llama 2 σε smartphones και υπολογιστές από το επόμενο έτος.