Επίσημο το πρώτο smartphone της NOTHING με ξεχωριστό σχεδιασμό

1 έτος πριν
Nothing Phone 1

Μετά από αλλεπάλληλες διαρροές -πολλές και από την ίδια την εταιρεία- αλλά και ατελείωτο hype, η NOTHING παρουσίασε το πρώτο της smartphone το οποίο έχει την απλή ονομασία Phone 1.

Αρχικά ο σχεδιασμός της συσκευής όντως διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο συνιδρυτής της εταιρείας, Carl Pei. Κι’ αυτό διότι αρκεί να γυρίσεις το smartphone να δεις το πίσω μέρος του όπου διακρίνεται για τη διαφάνειά της αλλά και την τοποθέτηση διαφόρων LED. Τα LED αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ενημέρωση όταν κάποιος σε καλέσει ενώ «λάμπουν» με ξεχωριστό τρόπο προκειμένου να δώσουν μια σειρά από πληροφορίες όπως την κατάσταση της μπαταρίας αλλά και το ότι κάποια ειδοποίηση σε περιμένει να τη διαβάσεις.

Η NOTHING εμφανίζει το όλο αυτό σύστημα ως Glyph, και μάλιστα επιτρέπει μέσω λογισμικού να το φέρεις στα μέτρα σου, δηλώνοντας ακόμα και συγκεκριμένη σειρά με την οποία τα LED θα ανάβουν, και μάλιστα να το συνδέσεις με μια επαφή που έχεις, προκειμένου να γνωρίζεις χωρίς καν να κοιτάξεις την οθόνη, για το ποιος σε καλεί.

Μιας και μιλήσαμε για την οθόνη, αυτή είναι τεχνολογίας OLED με διαστάσεις 6,55 ιντσών και ανάλυση Full HD, υποστηρίζοντας ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε 2 φακούς των 50MP, οι οποίοι χαρίζουν εξαιρετικές λήψεις όχι μόνο το πρωί αλλά και το βράδυ. Αν αναρωτιέσαι γιατί η NOTHING δεν προτίμησε να ενσωματώσει περισσότερους αισθητήρες, η ίδια η εταιρεία αναφέρει δεν βλέπει κάποιο λόγο αφού πολλοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν συνοδευτικές κάμερες για μακροφωτογράφιση και bokeh πορτραίτα που δεν διακρίνονται για την ποιότητά τους.

Στο εσωτερικό υπάρχει το Snapdragon 778G+ SoC με 8 ή 12GB μνήμη ανάλογα με την έκδοση. Αν και δεν μιλάμε για κάποιο κορυφαίο chipset, εντούτοις οι επιδόσεις του NOTHING Phone 1 βρίσκονται στο πάνω ράφι χωρίς να δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Η μπαταρία των 4500mAh υπόσχεται πολύ καλή αυτονομία ενώ η συσκευή τρέχει το Nothing OS, που στηρίζεται στην πλατφόρμα του Android 12 και χωρίς η εταιρεία να το έχει γεμίσει bloatware