Ευχάριστα νέα για όσους χρήστες Windows 11 έχουν πολλές εφαρμογές ανοιχτές

1 έτος πριν
Windows 11 Taskbar

H MICROSOFT προχώρησε πέρσι στα αποκαλυπτήρια των Windows 11, μια νέα έκδοση του δημοφιλέστερου επιτραπέζιου λειτουργικού συστήματος που έφερε σημαντικές αλλαγές στο τραπέζι όπως το ανανεωμένο περιβάλλον. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η μπάρα εργασίας ή αλλιώς, το taskbar, αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι του λειτουργικού που δέχθηκε σημαντικές αλλαγές, με τη MICROSOFT να συνεχίζει αδιάκοπα να προσθέτει λειτουργίες.

Η τελευταία έγινε γνωστή πριν λίγες ημέρες, με όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα των Windows Insiders να μπορούν να δοκιμάσουν μια νέα έκδοση των Windows 11 η οποία κάνει τη ζωή πιο εύκολη σε όσους τους αρέσει να έχουν πολλαπλές εφαρμογές ανοιχτές. Με ένα εικονίδιο στο δεξί μέρος της μπάρας, μπορείς να το επιλέξεις προκειμένου να εμφανιστεί άμεσα ένα μεγάλο πλαίσιο στο οποίο βρίσκονται όλα τα εικονίδια εφαρμογών που έχεις ήδη ανοίξει. Με ένα απλό πάτημα μπορείς να φορτώσεις τη συγκεκριμένη εφαρμογή ενώ δουλεύει κανονικά και το δεξί κλικ προκειμένου να φορτώσει η Jump List που διαθέτει διάφορες συντομεύσεις.

Στην ουσία η νέα λειτουργία επεκτείνει το διαθέσιμο χώρο των εικονιδίων που μπορείς να έχεις πρόσβαση από τη taskbar αφού μέχρι σήμερα πέρα από τις καρφιτσωμένες εφαρμογές, μονάχα το εικονίδιο της τελευταίας ανοιχτής εφαρμογής εμφανίζονταν. Ο μοναδικός τρόπος να βλέπεις όλες τις ανοιχτές εφαρμογές είναι με το συνδυασμό πλήκτρων alt+tab όμως ο νέος τρόπος είναι σαφώς πιο εύκολος και περιλαμβάνει όλα τα μενού που εμφανίζονται αν κάνεις δεξί κλικ στο εικονίδιο. «H νέα εμπειρία στη γραμμή εργασιών έχει δημιουργηθεί με προσοχή για να σας προσφέρει μια πιο παραγωγική εμπειρία εναλλαγής και εκκίνησης μιας εφαρμογής όταν ο χώρος είναι περιορισμένος», αναφέρει η MICROSOFT σε μια ανάρτηση blog.

Η taskbar των Windows 11 αναμένεται να αποκτήσει και άλλες χρήσιμες λειτουργίες στο άμεσο μέλλον, με τη MICROSOFT να επαναφέρει τη σημαντική λειτουργία του drag n drop εικονιδίων, μια λειτουργία που υπήρχε στα Windows 10 όμως δεν «πέρασε» στη νέα έκδοση.