Το Facebook ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 3 δισεκατομμύρια χρήστες

8 μήνες πριν
Mark Zuckerberg

Η META, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε κατά στο πλαίσιο των τελευταίων οικονομικών της αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου (Q2),  ότι το Facebook, ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 3 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Η META έχει επικεντρωθεί πρόσφατα στην τεχνητή νοημοσύνη, τα projects εικονικής πραγματικότητας και το METAverse, καθώς και στην τελευταία της εφαρμογή, το Threads, μια υπηρεσία βασισμένη σε κείμενο που αποτελεί αντίπαλο του Twitter. Ωστόσο, το ορόσημο των 3 δισεκατομμυρίων χρηστών από το Facebook είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα για την πρωταρχική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και πρώην εταιρική ονομασία της εταιρείας.

Η αύξηση των χρηστών του Facebook έχει ως επί το πλείστον μείνει στάσιμη τα τελευταία χρόνια, με τη μηνιαία βάση χρηστών του να αυξάνεται κατά 3% από πέρυσι τέτοια εποχή. Αυτός είναι περίπου ο μισός ρυθμός ανάπτυξης της "οικογένειας εφαρμογών" της META -που περιλαμβάνει επίσης το Instagram, το WhatsApp και το Messenger- η οποία αυξήθηκε κατά 6% σε ετήσια βάση σε 3,88 δισεκατομμύρια, φτάνοντας σχεδόν τον μισό παγκόσμιο πληθυσμό.

Η META είχε ένα καλό τρίμηνο, αναφέροντας αύξηση 11% στα έσοδα (32 δισ. δολάρια), κυρίως από τη διαφήμιση, και αύξηση 16% στα καθαρά κέρδη (7,8 δισ. δολάρια). Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο σχεδόν 5% στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές μετά την ανακοίνωση.

Η Debra Aho Williamson, κύρια αναλύτρια στην εταιρεία ερευνών αγοράς Insider Intelligence, δήλωσε ότι «υπάρχουν πολλά για να είμαστε χαρούμενοι όταν πρόκειται για τη META αυτή τη στιγμή». Πρόσθεσε ότι «ενώ ο ανταγωνιστής της Snap εξακολουθεί να παλεύει με τη δική του διαφημιστική ύφεση, η META κατάφερε να αναζωογονήσει με επιτυχία την επιχείρησή της».

Ωστόσο, είπε επίσης ότι η εταιρεία αναμένει ότι το μερίδιο αγοράς της META στην ψηφιακή διαφήμιση θα μειωθεί φέτος, αντιμετωπίζοντας τον ανταγωνισμό από το TikTok και την Amazon, και σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις METAverse και AI της εταιρείας δεν έχουν ακόμη δείξει τις δυνατότητές τους. «Aυτές οι προκλήσεις θα επηρεάσουν τη META το δεύτερο εξάμηνο του έτους αλλά χάρη στη δυναμική ενός καλύτερου από το αναμενόμενο Q2, θα είναι σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις»