Φαίνεται πως τα iPhone του 2023 θα έχουν θύρα USB-C

1 έτος πριν
iPhone

Για πάρα πολλά χρόνια, ήταν αδύνατο να σκεφτεί κανείς ένα iPhone με θύρα USB αφού οι θύρες Lightning της APPLE βρίσκονταν σε οτιδήποτε, από iPhone και iPad μέχρι Mac. Η πρώτη φορά που είδαμε θύρα Lightning ήταν με το iPhone 5, αντικαθιστώντας το κλασικό βύσμα 30 επαφών που έως τότε χρησιμοποιούταν.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία, ωστόσο, υιοθέτησε τις θύρες USB-C σε iPad και MacBook με επιτυχία, αφού το συγκεκριμένο πρότυπο είναι πιθανότατα το πιο ευρέως διαδεδομένο στην αγορά. Από ακουστικά μέχρι κινητά, laptops, χειριστήρια κι οτιδήποτε άλλο, το USB-C είναι υπέρ-αρκετό για τη δουλειά παρέχοντας δυνατότητες ταχείας φόρτισης, μεταφοράς δεδομένων και ευκολίας στη χρήση. Έτσι, είναι σχεδόν αδύνατο σε οποιοδήποτε σημερινό σπίτι να μην υπάρχει έστω ένα καλώδιο USB-C.

Από την άλλη, τα βύσματα Lightning είναι αποκλειστικά δημιούργημα της APPLE για τις δικές της συσκευές κι έτσι τα καλώδια φόρτισης ενός iPhone συνήθως δεν απολαμβάνουν μεγάλη χρήση πέρα από αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά.

Το 2023, όμως, φαίνεται πως θα είναι η χρονιά που τα δεδομένα θα αλλάξουν. Βάσει του γνωστού αναλυτή Ming-Chi Kuo, που έχει επανειλημμένως κάνει έγκυρες προβλέψεις τα περασμένα χρόνια, οι συσκευές iPhone που θα κυκλοφορήσουν στο δεύτερο μισό του 2023 θα διαθέτουν θύρα USB-C.

Με μια τέτοια αλλαγή, οι χρήστες θα απολαύσουν ταχύτερη φόρτιση, ταχύτερη μεταφορά δεδομένων και κυρίως, ευκολία στη χρήση αφού οι πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν καλώδια USB-C σε πολλαπλές συσκευές είναι πολύ μεγαλύτερες.

Βέβαια, όλο αυτό πηγάζει από την πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί πως η APPLE είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία δυσανάλογου όγκου απορριμμάτων που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εστιάζοντας δηλαδή στα καλώδια Lightning που έχουν μία και μοναδική χρήση.

Έτσι, η Ε.Ε. πιέζει την APPLE να υιοθετήσει το USB-C (όπως αναγκάζονται όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές που πωλούν προϊόντα τους εντός Ε.Ε.) και η αμερικανική εταιρεία φαίνεται πως είτε θα ενσωματώσει θύρα USB-C είτε (όπως ισχυρίζεται μια άλλη φήμη) θα αφαιρέσει εντελώς τη θύρα φόρτισης και τα iPhone θα φορτίζουν αποκλειστικά ασύρματα.

Αν και είναι νωρίς, ίσως μάθουμε κάτι σχετικό για τα σχέδια της εταιρείας τον επόμενο μήνα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου WWDC που παραδοσιακά η APPLE διοργανώνει κάθε χρόνο.