Το GOOGLE Chrome αποχαιρετά τα Windows 7 και Windows 8.1

1 έτος πριν
GOOGLE Chrome

Η GOOGLE ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την υποστήριξη του Chrome browser στα Windows 7 και Windows 8.1 στις αρχές του επόμενου έτους. Το Chrome 110, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 7 Φεβρουαρίου, δεν θα λειτουργεί σε κανένα από τα δύο λειτουργικά συστήματα. Οι χρήστες θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις του Chrome στα Windows 7 και 8.1, αλλά δεν θα μπορούν πλέον να εγκαθιστούν νεότερες εκδόσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν νέα χαρακτηριστικά και ενημερώσεις ασφαλείας.

Σε μια σελίδα υποστήριξης της GOOGLE απ’ όπου προέκυψε και η είδηση, η εταιρεία προτείνει την αναβάθμιση σε Windows 10 ή Windows 11 για να συνεχίσουν οι χρήστες να λαμβάνουν ενημερώσεις του Chrome. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο για όσους τα συστήματά τους δεν υποστηρίζουν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της MICROSOFT, για τις επιχειρήσεις που εξακολουθούν να έχουν κολλήσει στα Windows 7 ή 8.1 και για τους ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν έναν νέο υπολογιστή. Παρόλα αυτά, η GOOGLE έπρεπε να τερματίσει την υποστήριξη κάποια στιγμή. Η εταιρεία επεσήμανε ότι το χρονοδιάγραμμά της ταιριάζει με το τέλος της εκτεταμένης υποστήριξης της MICROSOFT για τα Windows 7 και τα Windows 8.1 στις 10 Ιανουαρίου.

Όπως αποδεικνύεται, ωστόσο, η GOOGLE θα υποστηρίξει το Chrome στα Windows 7 για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το προγραμματισμένο. Προηγουμένως είχε δηλώσει ότι θα σταματήσει να προσφέρει ενημερώσεις του Chrome για το λειτουργικό σύστημα το 2021 ενώ στη συνέχεια μετέφερε την ημερομηνία για «κάποτε μέσα στο 2022».

Ο Chrome αποτελεί με διαφορά το δημοφιλέστερο browser της αγοράς και φυσικά των Windows με ποσοστά άνω του 50-60%, αφήνοντας πολύ πίσω του τον ανταγωνισμό όπως το Firefox της Mozilla και τον Edge της MICROSOFT. Και στις δύο εκδόσεις των Windows που θα σταματήσει να υποστηρίζει σύντομα, το κύριο παράπονο των χρηστών ήταν ότι η εφαρμογή κατανάλωνε αρκετούς πόρους και κυρίως μνήμη, μια κατάσταση που έχει γίνει αρκετά καλύτερη τον τελευταίο χρόνο ειδικά μετά την κυκλοφορία των Windows 11.