HUAWEI Nova 10 και nova 10 Pro: Ξεχωρίζοντας στη μεσαία κατηγορία

1 έτος πριν
Nova 10

Η σειρά nova της HUAWEI αποκτά κάθε χρόνο περισσότερους φίλους, και το ίδιο θα κάνουν τα δύο νέα μοντέλα που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η κινεζική εταιρεία.

Αν και ανήκουν στη μεσαία κατηγορία, και τα δύο μοντέλα ξεχωρίζουν για την αισθητική τους η οποία παραπέμπει σε πιο ακριβές συσκευές. Σε ότι αφορά την κατασκευή τους, από την πρώτη στιγμή ξεχωρίζει το γεγονός το πόσο λεπτές είναι και οι δύο συσκευές, με το πάχος στο nova 10 να περιορίζεται στα 7,88 χιλιοστά ενώ στο Pro μοντέλο ακόμα περισσότερο, στα 6,88 χιλιοστά. Στο εμπρόσθιο μέρος δεσπόζει η οθόνη των 6,67 ιντσών, τεχνολογίας OLED και με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη διαφορά στην ομαλότητα του scrolling, ενώ δεν έχουμε συνηθίσει την παρουσία του σε μοντέλα αυτής της κατηγορίας.

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο μοντέλων είναι η εντυπωσιακή μπροστινή κάμερα 60MP Ultra-Wide Angle με δυνατότητα λήψης βίντεο 4K, ενώ το HUAWEI nova 10 Pro διαθέτει, επίσης, μια πρόσθετη κάμερα πορτρέτου 8MP  για κρυστάλλινα κοντινά πλάνα. Όπως αναφέρει η HUAWEI, ο συγκεκριμένος αισθητήρας υποστηρίζει τη λειτουργία Close-up για εντυπωσιακά πορτραίτα ενώ υπάρχει και η παρουσία οπτικού ζουμ 2X. Το ψηφιακό ζουμ φτάνει το 5X, ενώ μία ακόμη διαφορά που εντοπίζουμε στο  nova 10 Pro είναι το γεγονός ότι η μπροστινή του κάμερα έχει κατασκευαστεί με Instant AF με τετραφασική ανίχνευση (QPD), όπου κάθε pixel είναι αφιερωμένο στη φωτογραφία και την εστίαση.

Οι επιδόσεις και των δύο μοντέλων αναμένεται να ικανοποιήσουν τους κατόχους τους ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει η τεχνολογία SuperCharge Turbo για πολύ γρήγορη φόρτιση στα 100W. Με το SuperCharge Turbo, χρειάζονται μόνο 10 λεπτά για τη φόρτιση του τηλεφώνου έως και 60%, ενώ φορτίζει πλήρως το τηλέφωνο σε μόλις 20 λεπτά.

Το nova 10 θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο ΓΕΡΜΑΝΟ με τιμή €599.