Η άκρως εντυπωσιακή παρουσία της LENOVO στο MWC 2024

2 μήνες πριν
mwc 2024 lenovo booth

Η παρουσία της LENOVO είναι μία από τις εντυπωσιακότερες στο Mobile World Congress 2024 που εξελίσσεται αυτές τις μέρες στη Βαρκελώνη καθώς η εταιρεία παρουσίασε λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών και κατηγοριών. Από laptops που ενσωματώνουν τεχνολογία AI και διαθέτουν διαφανή (!) οθόνη, μέχρι λύσεις ασφάλειας, αξεσουάρ και ενοποιημένες λύσεις αλληλεπίδρασης mobile συσκευών, οι προτάσεις της LENOVO μαγνήτισαν το ενδιαφέρον στην πρωτεύουσα της Καταλονίας και, εδώ που τα λέμε, όχι κι άδικα.

Νέα ThinkPad & ThinkBook με NPU και δυνατότητες AI

Άπαντες περίμεναν να δουν στη Βαρκελώνη τα νέα ThinkPad και ThinkBook και η LENOVO δεν τους απογοήτευσε. Στο MWC 2024 ντεμπούτο έκαναν τα ThinkPad T14 Gen 5, ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3, ThinkPad X12 Detachable Gen 2 και ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4. Τα καινούρια συστήματα της LENOVO ενσωματώνουν (σε ορισμένα μοντέλα) τους νέους επεξεργαστές της INTEL, Core Ultra με Intel vPro και NPU για προηγμένες λειτουργίες AI (το ThinkPad T14 Gen 5 θα διατίθεται και με επεξεργαστές της σειράς AMD Ryzen 8040) όπως π.χ. τη σουίτα Lenovo View που σε συνδυασμό με τα Windows 11 προσφέρουν ένα φιλικό προς τον επαγγελματία χρήστη περιβάλλον με άριστη απόδοση, μεγιστοποιώντας έτσι την παραγωγικότητά του και δίχως να αμελούν φυσικά τους τομείς της ασφάλειας και της απόδοσης. Τα νέα laptops της LENOVO δεν υποστηρίζουν απλά Copilot (σε Windows και Microsoft 365) αλλά διαθέτουν και φυσικό πλήκτρο για ακόμα πιο άμεση πρόσβαση.

Η ποιότητα κατασκευής τους είναι όπως θα περίμενε κανείς κορυφαία, με απόλυτα στιβαρή συναρμολόγηση και αρκετά κομψό design. Με το WFH μάλιστα να εξακολουθεί να παραμένει κυρίαρχο ως τάση στον επαγγελματικό κόσμο, η LENOVO έδωσε έμφαση και στη webcam η οποία πλέον στα ThinkPad T14, T14s και T16 είναι ανάλυσης 5 MP. Αποτελεί μάλιστα κομμάτι της ολοκαίνουριας Communications Bar (σαν να λέμε «μπάρα επικοινωνιών») που βρίσκεται πάνω από την οθόνη και περιλαμβάνει συν τοις άλλοις μικρόφωνα με εξουδετέρωση θορύβου για υψηλής ποιότητας τηλεδιασκέψεις ενώ συμβάλλει σε ένα ακόμα μικρότερο πλαίσιο (βοηθώντας το laptop να διατηρήσει τον συμπαγή σχεδιασμό του). Η LENOVO έχει κάνει μάλιστα αρκετές παρεμβάσεις με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας του χρήστη όπως π.χ. την αλλαγή του πλήκτρου Ctrl με το Fn, το TrackPoint Quick Menu (περιλαμβάνει διάφορες ρυθμίσεις) που ανοίγει με διπλό πάτημα του TrackPoint και την προαιρετική επικάλυψη οθόνης 3M Optical Film για αύξηση της φωτεινότητας στα 400 nits και μείωση της ενέργειας κατά 16%.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα νέα laptops της LENOVO υιοθετούν βελτιωμένο σχεδιασμό που επιτρέπει την ευκολότερη πρόσβαση στο εσωτερικό τους με στόχο την άνετη αναβάθμιση και επιδιόρθωση (στα υποσυστήματα που μπορούν να αντικατασταθούν από τον χρήστη συγκαταλέγονται η μπαταρία, η RAM, ο SSD και το WWAN. Συστήματα όπως τα ThinkPad T14 Gen 5 και ThinkPad T16 Gen 3 διαθέτουν μάλιστα ενδείξεις καθοδήγησης στο εσωτερικό τους ενώ η LENOVO σε συνεργασία με την iFixit δημιούργησε αναλυτικά βίντεο-οδηγούς για όσους έχουν απορίες.

Όσο για το ThinkPad X12 Detachable Gen 2, «εκτοξεύει» την εργονομία χάρη στο αποσπώμενο πληκτρολόγιο και την οθόνη με ενσωματωμένο σταντ. Διαθέτει δε οθόνη 3:2 με προστασία Corning Gorilla Glass, τους νέους επεξεργαστές Intel Core Ultra, έως και 32 GB dual channel LPDDR5X, TrackPad τριών πλήκτρων, δύο κάμερες (υπερύθρων 5 MP που κοιτά τον χρήστη και μία ακόμα 8 MP που κοιτά προς την αντίθετη πλευρά) και υποστήριξη CAT16 4G WWAN για τεράστια ευελιξία. Το δε ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4 εντυπωσιάζει με τον κομψό σχεδιασμό και το λεπτό του προφίλ που δεν ξεπερνά τα 16,85 χιλ. Ζυγίζοντας δε μόλις 1,64 κιλά, αποτελεί μία εξαιρετικά φορητή πρόταση που θα σου χαρίσει κορυφαία εργονομία όπου και αν βρίσκεσαι. Η οθόνη 14 ιντσών 16:10 καταλαμβάνει το 90% της πρόσοψής του για μία μοναδική εμπειρία θέασης, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την παραγωγικότητα, το βολικό πληκτρολόγιο με την απόσταση διαδρομής πλήκτρων 1,5 χιλ. δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Στα παραπάνω πρόσθεσε το touchpad μεγάλου μεγέθους με την επιφάνεια που παραπέμπει σε γυαλί, τη μαγνητική γραφίδα και τον σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος και έχεις ίσως την πιο μοντέρνα επαγγελματική λύση 2-in-1 συστήματος που έχουμε δει ποτέ.

Όλα τα προαναφερθέντα συστήματα θα διατεθούν εντός του δεύτερου τριμήνου. Σε ό,τι αφορά τις τιμές τους τώρα, η LENOVO μας τις έδωσε σε δολάρια ΗΠΑ και έχουν ως εξής:

  • ThinkPad T14 i Gen 5: $1199
  • ThinkPad T14 Gen 5 AMD: $949
  • ThinkPad T14s Gen 5: $1399
  • ThinkPad T16 Gen 3: $1219
  • ThinkPad X12 Detachable Gen 2: $1399
  • ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4: $1169

Το πρώτο laptop με… διαφανή οθόνη είναι -σχεδόν- εδώ!

Σου ξεκαθαρίζουμε πως τα όσα θα διαβάσεις αναφορικά με το επόμενο προϊόν, αφορούν κόνσεπτ, τουτέστιν κάτι που ακόμα αναπτύσσεται και δεν διατίθεται (κι ούτε πρόκειται να το κάνει στο εγγύς μέλλον) εμπορικά. Η LENOVO λοιπόν παρουσίασε και το ThinkBook Transparent Display Laptop, ένα σύστημα με διάφανη οθόνη Micro-LED 17,3 ιντσών. Καλά διάβασες: πρόκειται για μία οθόνη άνευ πλαισίου που πρακτικά μοιάζει με ένα κομμάτι γυαλί. Είτε είναι ανενεργή, είτε απεικονίζει κάτι (δεν την είδαμε σε πραγματικές συνθήκες εργασίας), οτιδήποτε βρίσκεται πίσω της είναι ορατό σε έναν βαθμό. Εννοείται ότι το αποτέλεσμα, ασχέτως χρηστικότητας ήταν άκρως εντυπωσιακό. Όχι όμως ότι δεν πρόκειται να βρει εφαρμογή: πρόκειται για λύση που εκτοξεύει τη δημιουργικότητα, έχοντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί σε παρουσιάσεις και να οδηγήσει σε σπουδαίες προοπτικές αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον. Οι άνθρωποι της LENOVO δεν ήταν σε θέση να μας πουν περαιτέρω λεπτομέρειες όμως ξεκάθαρα πρόκειται για υλοποίηση που θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

Mobile οθόνη για έξτρα παραγωγικότητα

Επιστρέφουμε στα προϊόντα όμως για να μιλήσουμε για τη LENOVO ThinkVision M14t Gen 2, τη mobile touch οθόνη που ετοιμάζεται να λανσάρει η εταιρεία. Με τεχνολογία αφής 10 σημείων και έως 4096 επίπεδα πίεσης για άνετη αλληλεπίδραση με κάθε τύπο περιεχομένου, η εν λόγω οθόνη IPS είναι 14 ιντσών με λόγο διαστάσεων 16:10, φωτεινότητα 300 nits, ανάλυση 2240 x 1400 pixels, λόγο αντίθεσης 1500:1 και κάλυψη sRGB σε ποσοστό 100%, προσφέροντας ευρεία γωνία θέασης για άνετη κοινή χρήση περιεχομένου. Το σταντ με τις δύο θύρες USB Type-C της εξασφαλίζει εύκολη τοποθέτηση ενώ φέρει πιστοποίηση της TUV Rheinland για χαμηλότερες εκπομπές μπλε ακτινοβολίας. Ζυγίζοντας λιγότερα από 700 γραμμάρια και με προφίλ 4,6 χιλ. η ThinkVision M14t είναι ό,τι πρέπει για επαγγελματίες που ταξιδεύουν συχνά αλλά χρειάζονται την έξτρα λειτουργικότητα μίας δεύτερης οθόνης (δουλεύοντας π.χ. από ένα co-working space, ένα lounge ή το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου).

Στα υπόλοιπα αξεσουάρ, η LENOVO έφερε μαζί της το ThinkPad Executive Backpack στις 16 ίντσες με πλήθος τμημάτων αποθήκευσης, άνετο design και σπουδαία ανθεκτικότητα και το USB-C Slim Travel Dock με Power Delivery 65 W μέσω USB Type-C και υποστήριξη οθόνης 4K/60Hz μεταξύ άλλων. Επίσης είχαμε την εφαρμογή Smart Connect που επιτρέπει την πολυεπίπεδη επικοινωνία μεταξύ συσκευών LENOVO και MOTOROLA στο πλαίσιο ενός ενιαίου οικοσυστήματος γεμάτου συνέργειες όπως κοινή χρήση πληκτρολογίου/ποντικιού και κάμερας, διαμοιρασμού αρχείων, streaming περιεχομένου κ.α. Όσο για το LENOVO Identity Advisor, πρόκειται για μία λύση που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη NORTON και συμβάλλει στην προστασία του ιδιωτικού απορρήτου και τις ταυτότητας του χρήστη, μέσω της παρακολούθησης του dark web για τυχόν παρουσία στοιχείων του τελευταίου.

Stay tuned για όλες τις εξελίξεις της 1ης μέρας στο Mobile World Congress 2024!