MWC 2024: Πρώτη μέρα με XIAOMI, TELEKOM, LENOVO και MOTOROLA

2 μήνες πριν
mwc 2024 entrance

Η πρώτη μέρα κάθε μεγάλης έκθεσης, έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παραδοσιακά, με το MWC 2024 να μην απογοητεύει και φέτος. Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ βρίσκεται στη Βαρκελώνη για να σου μεταφέρει όλες τις εξελίξεις γύρω από το χώρο της κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο. Ας δούμε τι ξεχωρίσαμε την πρώτη μέρα της έκθεσης.

XIAOMI

Στο Mobile World Congress 2024, η XIAOMI εντυπωσίασε με την παρουσίαση νέων smartphones, tablets και wearables, συνεχίζοντας την παραδοσιακή συνεργασία της με τη LEICA ενώ παράλληλα παρουσίασε το νέο λειτουργικό της σύστημα, το XIAOMI HyperOS, το οποίο κάνει για πρώτη φορά εμφάνιση επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Το XIAOMI 14 ξεχωρίζει για τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό και την προηγμένη τεχνολογία οθόνης και κάμερας. Με έναν επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 3 και ένα εντυπωσιακό σύστημα ψύξης, το smartphone υπόσχεται υψηλές επιδόσεις και απόδοση. Η μπαταρία και οι δυνατότητες γρήγορης φόρτισης είναι επίσης χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά αναβαθμισμένα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Στην πιο πολυτελή κατηγορία, το XIAOMI 14 Ultra προσφέρει ανθεκτική κατασκευή και ακόμη πιο προηγμένη τεχνολογία οθόνης και φωτογραφικών δυνατοτήτων. Με τετραπλή κάμερα LEICA, υποστήριξη για βίντεο 8K και προηγμένες λειτουργίες επεξεργασίας, απευθύνεται στους πιο απαιτητικούς χρήστες. Το περιμένουμε στη χώρα μας πολύ σύντομα!

Το XIAOMI Pad 6S Pro 12.4 είναι το νέο tablet της κινεζικής εταιρείας, ιδανικό για εργασία και δημιουργικότητα, με μεγάλη οθόνη, υψηλή ανάλυση και τον επεξεργαστή Snapdragon 9 Gen 2. Η συμβατότητα με την βελτιωμένη γραφίδα Focus Pen και η μεγάλη μπαταρία με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης κάνουν το tablet ιδανικό για πολλαπλές χρήσεις.

Στον τομέα των wearables, είδαμε αρχικά το XIAOMI Smart Band 8 Pro, το οποίο συνδυάζει στυλ με προηγμένες λειτουργίες παρακολούθησης δραστηριότητας και υγείας. Επιπλέον το XIAOMI Watch S3 διαθέτει κομψό σχεδιασμό, πλήθος λειτουργιών άθλησης και υψηλή ακρίβεια στον προσδιορισμό τοποθεσίας, ενώ παρέχει εκτενή παρακολούθηση υγείας.

Τέλος, το XIAOMI Watch 2 βασίζεται στο Wear OS της Google και υποστηρίζει εφαρμογές τρίτων, προσφέροντας μια εναλλακτική επιλογή στον χρήστη που επιθυμεί περισσότερη ευελιξία. Με ενσωματωμένο επεξεργαστή Snapdragon W5+Gen 1 και πλούσιο αποθηκευτικό χώρο, αποτελεί μία πλήρη συσκευή για την καθημερινότητα και την άσκηση, με προσθήκη της υποστήριξης απομακρυσμένου χειρισμού κάμερας και βελτιωμένης παρακολούθησης ύπνου.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της XIAOMI, το SU7 Max, το οποίο δημιούργησε τεράστιο ενδιαφέρον στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας. Με εντυπωσιακή εμφάνιση και επιδόσεις, νοιώσαμε λίγο άσχημα μόλις μάθαμε ότι η ευρωπαϊκή του κυκλοφορία δεν θα γίνει άμεσα. Σε κάθε περίπτωση, το να βλέπουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα σε εκθεσιακούς χώρους εταιρειών που έχουν ξεχωρίσει για τα smartphone τους, ίσως είναι κάτι που πρέπει να ξεκινήσουμε να συνηθίζουμε.

LENOVO

Συνεχίζουμε με τη LENOVO η οποία ήρθε στη Βαρκελώνη με πολλές ανακοινώσεις, μία από τις οποίες είναι κάτι εντελώς καινούριο. Αρχικά ανακοίνωσε τεχνολογικά προηγμένα laptops, όπως τα νέα ThinkPad και ThinkBook, εξοπλισμένα με επεξεργαστές INTEL Core Ultra και NPU για λειτουργίες AI, όπου σε συνδυασμό με τη σουίτα Lenovo View, ενισχύει την παραγωγικότητα του χρήστη.

Τα νέα μοντέλα της LENOVO διαθέτουν υψηλής ανάλυσης webcams και μικρόφωνα με εξουδετέρωση θορύβου, ενώ η εταιρεία έχει εστιάσει στη βελτίωση της εργονομίας μέσω διαφόρων καινοτομιών όπως η αλλαγή των πλήκτρων Ctrl και Fn και η προσθήκη του TrackPoint Quick Menu. Επιπλέον, έχουν γίνει παρεμβάσεις για την ενίσχυση της φωτεινότητας της οθόνης και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης το ThinkPad X12 Detachable Gen 2, με αποσπώμενο πληκτρολόγιο και οθόνη με ενσωματωμένο σταντ, και το ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4, ένα λεπτό και ελαφρύ μοντέλο με μεγάλη οθόνη και υψηλή εργονομία. Οι τιμές των νέων συστημάτων κυμαίνονται από $949 έως $1399 σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Αυτό βέβαια που ξεχωρίσαμε, είναι το concept του ThinkBook Transparent Display Laptop, μια συσκευή με διάφανη οθόνη Micro-LED, η οποία αν και δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην αγορά, προοιωνίζεται σημαντικές εφαρμογές στο μέλλον. Το να κάνεις browsing ή να χειρίζεσαι τα μενού των Windows, είναι σίγουρα κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει, με την όλη εμπειρία να μας δίνει μια γεύση από το μέλλον. Εκεί αναμένεται και η κυκλοφορία του φορητού υπολογιστή της εταιρείας, χωρίς κάτι συγκεκριμένο, αφού όσο και εντυπωσιακό αν ήταν το concept που δοκιμάσαμε, η εταιρεία έχει ακόμα αρκετή δουλειά πριν προχωρήσει σε εμπορική κυκλοφορία.

Τέλος, η εταιρεία παρουσίασε την ThinkVision M14t Gen 2, μια φορητή οθόνη αφής, ιδανική για επαγγελματίες που χρειάζονται επιπλέον λειτουργικότητα καθ' οδόν. Στα αξεσουάρ, περιλαμβάνονται το ThinkPad Executive Backpack και το USB-C Slim Travel Dock, ενώ η εφαρμογή Smart Connect επιτρέπει την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ συσκευών LENOVO και MOTOROLA. Τέλος, η λύση Lenovo Identity Advisor, αναπτυγμένη με τη NORTON, ενισχύει την προστασία του χρήστη στο διαδίκτυο.

Στον εκθεσιακό χώρο της LENOVO, μια γεύση από το μέλλον μας έδωσε και το Bendable Concept smartphone της MOTOROLA, κάτι που είχαμε δει και στο παρελθόν, όχι όμως σε τέτοια μορφή ολοκλήρωσης. Κι’ αυτό διότι το νέο concept του smartphone της MOTOROLA που μπορεί να διπλωθεί στον καρπό για να γίνει smartwatch, δείχνει πιο έτοιμο από ποτέ για εμπορική κυκλοφορία. Το μοναδικό αυτό form factor έχει σίγουρα ενδιαφέρον, και σίγουρα είναι από τα προϊόντα που ξεχωρίζουν στο φετινό MWC.

TELEKOM

Περάσαμε ακόμα και μια βόλτα από τον εκθεσιακό χώρο της TELEKOM, μέλος της οποίας είναι και η COSMOTE, με το μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο της Ευρώπης να δείχνει πώς οι καινοτομίες του μπορούν να ενώσουν τον κόσμο μας πιο αρμονικά. Αναμενόμενα, η τεχνητή νοημοσύνη είναι στο επίκεντρο των ανακοινώσεων, με την TELEKOM να συνδυάζει το ποδόσφαιρο με την τεχνολογία, προσφέροντας διαδραστικές εμπειρίες όπως η 3D LED εγκατάσταση «TELEKOM Super Soccer».

Και πάλι στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η TELEKOM μας έδειξε το «Magenta AI» και το «Concept T», μια πρόταση για το μέλλον των routers. Σε συνεργασία με τις Qualcomm και Brain.ai, είδαμε το «T Phone», ένα smartphone με ενσωματωμένο AI βοηθό που αντικαθιστά πολλαπλές εφαρμογές και θέλει να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που χειριζόμαστε ένα smartphone, κάνοντας τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη.

Η ανθεκτικότητα των δικτύων είναι άλλο ένα κρίσιμο σημείο, με την TELEKOM να επιδεικνύει αξιόπιστα δίκτυα υψηλής απόδοσης και νέες λύσεις ασφάλειας μέσω cloud. Η εταιρεία προσφέρει επίσης φορητές κεραίες για την κάλυψη μεγάλων εκδηλώσεων, όπως τα παιχνίδια του EURO 2024, δίνοντας λύση σε τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από τη μεγάλη ζήτηση τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε μια συγκεκριμένη περιοχή και για ένα συγκεκριμένο διάστημα.

Η πρώτη μέρα στο MWC 2024 ολοκληρώθηκε και ήταν γεμάτη σημαντικές και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. Stay tuned στο G Blog και τα Social Media μας! Η 2η μέρα προμηνύεται εξίσου συναρπαστική!