MWC 2024: Τι είδαμε τη 2η μέρα στους χώρους των SAMSUNG, HONOR και TCL

2 μήνες πριν
crowd at mwc 2024

Ο κόσμος συνεχίζει να δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το φετινό MWC 2024, με τις εταιρείες να μας επιφυλάσσουν και σήμερα πολύ ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. 2η μέρα στη Fira Gran Via Barcelona και σου μεταφέρουμε μια inside ματιά από τα booths των SAMSUNG, TCL και HONOR.

SAMSUNG

Ο εκθεσιακός χώρος της SAMSUNG στο φετινό MWC είναι ένας από αυτούς που κεντρίζει το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης Galaxy AI που έκαναν ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24. Τα νέα smartphone αλλάζουν τον τρόπο αλληλεπίδρασης, προσθέτοντας χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν λειτουργίες όπως το Circle to Search για αναζήτηση αντικειμένων σε φωτογραφίες, το Note Assist για βελτίωση παραγωγικότητας και το Live Translation για άρση των γλωσσικών φραγμών. Στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας υπάρχουν ακόμα τα περσινά μοντέλα της σειράς Galaxy S23, τα οποία θα λάβουν σύντομα αναβάθμιση με δυνατότητες AI, κάτι που θα χαροποιήσει τους κατόχους των συγκεκριμένων μοντέλων.

Σε μια κίνηση έκπληξη, η SAMSUNG ανακοίνωσε την είσοδό της στην αναδυόμενη αγορά των “έξυπνων δαχτυλιδιών” με το Galaxy Ring. Μέσω του "My Vitality Score" αξιολογεί την εγρήγορση του χρήστη και δίνει συμβουλές υγείας και ευεξίας. Γενικότερα το Galaxy Ring εντάσσεται στο οικοσύστημα Samsung Health και θα κυκλοφορήσει φέτος σε 3 χρώματα και 5 μεγέθη. Η μπαταρία κυμαίνεται από 14,5 έως 21,5 mAh ανάλογα το μέγεθος.

Το σχήμα του είναι ελαφρώς παχύτερο για την ενσωμάτωση αισθητήρων παρακολούθησης υγείας. Παρέχει προσωποποιημένες συμβουλές μέσω καταγραφής ύπνου, καρδιακών παλμών κ.ά ενώ σε συνεργασία με τη Natural Cycles, προσφέρει στοιχεία κύκλου και γονιμότητας.

Τέλος το Galaxy Ring θα λειτουργεί σε συνδυασμό με το Galaxy Watch για ακριβέστερα δεδομένα, ενώ ίσως συμπεριλάβει τεχνολογία NFC για ανέπαφες συναλλαγές. Παράλληλα, η Samsung τόνισε το πώς το οικοσύστημά της, το SmartThings, συμβάλλει στην ευεξία, ελέγχοντας λειτουργίες όπως φωτισμό και υπενθυμίσεις. Επιτρέπει παρακολούθηση άσκησης σε πραγματικό χρόνο και ελεγχόμενη διαχείριση ενέργειας έξυπνης οικίας. Με τεχνητή νοημοσύνη δημιουργούνται προφίλ και σενάρια αυτοματισμών για βελτιστοποίηση.

HONOR

Σε μία από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις νέων smartphone, η HONOR παρουσίασε πρόσφατα το κορυφαίο smartphone Magic6 Pro. Διαθέτει το σύστημα κάμερας Falcon με δυνατότητες AI motion sensing για σύλληψη της τέλειας φωτογραφίας ενώ η τριπλή κάμερα περιλαμβάνει ευρυγώνιο φακό 50MP, υπερευρυγώνιο 13MP 122° και τηλεφακό 180MP με 2.5x οπτικό ζουμ.

Η OLED οθόνη των 6,8” υποστηρίζει ανάλυση 2.800 x 1.280 pixels και 120Hz ρυθμό ανανέωσης. Εσωτερικά βρίσκουμε τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 3 με 12/16GB RAM και 256GB-1TB αποθηκευτικό χώρο. Προσφέρει επίσης Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, NFC και στερεοφωνικά ηχεία. Η μπαταρία 5.600 mAh υποστηρίζει φόρτιση 80W πραγματοποιώντας σε χρόνο ρεκόρ μια πλήρη φόρτιση ενώ η συσκευή τρέχει το MagicOS 8 που βασίζεται στο Android 14.

TCL

Τέλος, πολύ καλές εντυπώσεις μας άφησε η επίσκεψή μας στον εκθεσιακό χώρο της TCL, η οποία μας επιφύλασσε αρκετές ανακοινώσεις.

Η TCL παρουσίασε στο Mobile World Congress 2024 τη νέα σειρά οικονομικών smartphones TCL 50 με υποστήριξη 5G, η οποία αποτελείται από 4 μοντέλα: TCL 50 5G, TCL 50 SE, TCL 505 και TCL 501. Το TCL 50 5G έρχεται με οθόνη 6,6 ιντσών στα 90Hz, 128GB αποθηκευτικό χώρο, 8GB RAM, τετραπλή κάμερα 50MP, μπαταρία 5010mAh και πιστοποίηση Android Enterprise Recommended. Απευθύνεται μεταξύ άλλων σε όσους τους αρέσουν υπηρεσίες video streaming χάρη στο ηχοσύστημα DTS 3D.

To TCL 50 SE έχει ακόμα καλύτερες προδιαγραφές με οθόνη 6,8 ιντσών FHD+, 12GB RAM, 256GB χώρο αποθήκευσης, 50MP κάμερα, 5010mAh μπαταρία με γρήγορη φόρτιση 33W και την ίδια πιστοποίηση Android Enterprise Recommended. Τα TCL 505 και 501 συμπληρώνουν την οικονομική σειρά TCL 50. Το 505 έχει οθόνη 6,75 ιντσών, ρυθμό ανανέωσης 90Hz, έως 128GB χώρο, διπλή κάμερα 50MP και 5010mAh μπαταρία. Τέλος το TCL 501 έρχεται με οθόνη 6 ιντσών, οκταπύρηνο επεξεργαστή, 2GB RAM, 32GB αποθηκευτικό χώρο και μπαταρία 3000mAh.

Η εταιρεία επέκτεινε επίσης τη σειρά tablets NXTPAPER, προσθέτοντας στο ήδη διαθέσιμο TCL NXTPAPER 11 το TCL NXTPAPER 14 Pro με οθόνη 14 ιντσών, ανάλυσης 2.8K. Η τρίτη γενιά της τεχνολογίας, επιτρέπει με το πάτημα ενός κουμπιού τη μετατροπή της οθόνης σε ασπρόμαυρη με μερικά έγχρωμα στοιχεία, χωρίς να κουράζει τα μάτια του χρήστη ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση.

Στον τομέα του ήχου, παρουσιάστηκαν τα νέα ασύρματα earbuds MOVEAUDIO Go με τεχνολογία ENC για απροβλημάτιστες κλήσεις, 30 ώρες αυτονομίας και waterproof σχεδίαση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση του πρωτοποριακού 5G dongle LINKKEY IK511 που είναι βασισμένο στο νέο πρότυπο 5G RedCap για χαμηλότερο κόστος. Μαζί ανακοινώθηκαν το LINKKEY IK512 με υψηλότερες ταχύτητες και το 5G WiFi 6 router LINKHUB HH132 Pro.

Το MWC έχει ακόμα πολλά να μας πει και θα τα δούμε την 3η μέρα της έκθεσης. Stay tuned στο G Blog!