TCL: Όλες οι ανακοινώσεις της στο MWC 2024

2 μήνες πριν
tcl booth mwc 2024

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Φεβρουαρίου, η καρδιά της τεχνολογίας χτυπά στη Βαρκελώνη, εκεί όπου λαμβάνει χώρα όπως και κάθε χρόνο  το Mobile World Congress. Μία έκθεση που, όπως προδίδει και το όνομά της, εστιάζει στις mobile συσκευές και τεχνολογίες, το MWC προσελκύει τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οι οποίοι και παρουσιάζουν τις προτάσεις τους που θα διατεθούν στην αγορά τους προσεχείς μήνες. Η TCL είναι από τους κατασκευαστές που τράβηξαν τα βλέμματα με την παρουσία τους στο MWC, έχοντας φροντίσει να κάνει το απαραίτητο… tease λίγες βδομάδες πριν, στη CES του Λας Βέγκας. Οι όποιες ανακοινώσεις της εκεί αφορούσαν την αμερικανική αγορά, οπότε στο MWC το ενδιαφέρον στράφηκε σε εκείνη της Ευρώπης. Πάμε να δούμε τι μας έδειξε.

Σειρά TCL 50: Οικονομικές 5G προτάσεις για όλους

Σε ό,τι αφορά τα smartphones, η εταιρεία παρουσίασε τη σειρά TCL 50 η οποία (με εξαίρεση το TCL 501 ενσωματώνει τεχνολογίες NXTVISION και NXTURBO για σπουδαία ποιότητα εικόνας με χαμηλότερη κατανάλωση πόρων) έρχεται να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η αμέσως προηγούμενη (TCL 40) αποτελείται από τα TCL 50 5G, TCL 50 SE, TCL 505 και TCL 501.

Το TCL 50 5G είναι μία all-around συσκευή που μπορεί να καλύψει μία ευρεία γκάμα αναγκών. Διαθέτει οθόνη 6,6 ιντσών HD+ με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz, χωρητικότητα 128 GB και 8 GB συνολικής RAM (4 GB RAM και άλλα τόσα μέσω RAM expansion). Τα καταφέρνει περίφημα στο streaming χάρη στην τεχνολογία ήχου DTS 3D, ενσωματώνει κάμερα 50 MP AI HYBRID ενώ έχει και μπαταρία 5010 mAh που της χαρίζει σπουδαία αυτονομία. Το TCL 50 5G φέρει πιστοποίηση Android Enterprise Recommended της GOOGLE.

Το TCL 50 SE έρχεται με ακόμα καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα σε απαιτητικές καταστάσεις multitasking. Η οθόνη του είναι μία FHD+ στις 6,8 ίντσες, ενώ στο εσωτερικό του συναντάμε 12 GB RAM και έως 256 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας μνήμης. Η μπαταρία των 5010 mAh προσφέρει μεγάλη αυτονομία ενώ η ταχεία φόρτιση 33 W αναλαμβάνει να τη γεμίσει σε χρόνο μηδέν. Και αυτή η συσκευή διαθέτει την πιστοποίηση Android Enterprise Recommended της GOOGLE.

Τη σειρά συμπληρώνουν τα TCL 505 και TCL 501. Πρόκειται για συσκευές που προσφέρουν ικανοποιητική απόδοση (πάντα τηρουμένων των αναλογιών για την κατηγορία τους), ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι και από εμφάνιση δεν πάνε πίσω. Το TCL 505 είναι το μεγαλύτερο από τα δύο smartphones με οθόνη HD+ 6,75 ιντσών και ρυθμό ανανέωσης 90 Hz. Φέρει μπαταρία 5010 mAh, χωρητικότητα έως και 128 GB και διπλή κάμερα 50 MP. Το TCL 501 από την άλλη ενσωματώνει οθόνη 6 ιντσών, οκταπύρηνο επεξεργαστή για δυνατές επιδόσεις, 2 GB RAM, 32 GB χωρητικότητας και μπαταρία 3000 mAh.

Όλα τα smartphones της TCL θα διατεθούν εντός του δεύτερου τριμήνου του έτους.

TCL NXTPAPER tablets

Η TCL εμπλούτισε ωστόσο και τη σειρά NXTPAPER tablets της, έστω κι αν τα μοντέλα για τα οποία μας μίλησε τα είχαμε δει για πρώτη φορά στη CES του Ιανουαρίου. Αρχικά υπενθυμίζουμε πως το TCL NXTPAPER 11 διατίθεται ήδη στις ευρωπαϊκές αγορές και ενσωματώνοντας οθόνη 2Κ στις 11 ίντσες με τεχνολογία NXTPAPER 2.0 και μέγιστη φωτεινότητα 500 nits, αποτελεί μία πραγματικά αξιόλογη πρόταση. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί το TCL NXTPAPER 14 Pro το οποίο κυκλοφορεί ήδη στην ανατολική Ασία που με οθόνη 2.8K 14 ιντσών, αποτελεί μία λύση κατάλληλη τόσο για δουλειά, όσο και για ψυχαγωγία. Το επίσης ολοκαίνουριο TCL NXTPAPER 14 είναι μία πιο οικονομική πρόταση που προσφέρεται με οθόνη 14,3 ιντσών ανάλυσης 2,4K, ενώ το TCL TAB 10 NXTPAPER 5G αποτελεί το πρώτο NXTPAPER tablet με συνδεσιμότητα 5G που χάρη στο συμπαγές design και το χαμηλό του βάρος, είναι ό,τι πρέπει για εκείνους που ταξιδεύουν συχνά. Περισσότερες πληροφορίες για τις ακριβείς περιόδους και τις τιμές διάθεσης των tablets της TCL, θα έχουμε εν καιρώ.

Τα earbuds TCL MOVEAUDIO Go θα σε κάνουν να χαθείς στη μαγεία της μουσικής

Η TCL παρουσίασε ακόμα μία νέα συσκευή στο πλαίσιο της σειράς MOVEAUDIO. Πρόκειται για τα TCL MOVEAUDIO Go, τα νέα της earbuds που συνδυάζουν την υψηλή ποιότητα ήχου με την προσιτή τους τιμή. Ενσωματώνουν δύο μικρόφωνα και τεχνολογία ENC (Environmental Noise Cancellation) για πεντακάθαρες συνομιλίες χωρίς παρεμβολές και ενοχλητικούς θορύβους περιβάλλοντος. Προσφέρουν σταθερό κράτημα, εφαρμόζοντας στα αφτιά χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, κάτι που τα καθιστά εξαιρετικά για εκείνους που βρίσκονται συνέχεια on the go. Η συνολική τους αυτονομία αγγίζει τις 30 ώρες ενώ διαθέτουν και τρεις επιλογές EQ έτσι ώστε να προσαρμόσεις τον ήχο στα «θέλω» σου. Η δε lag-free λειτουργία τους, είναι ό,τι πρέπει ακόμα και για streaming βίντεο ή gaming, με τη συνδεσιμότητά τους να γίνεται ακόμα πιο γρήγορα χάρη στην τεχνολογία Google Fast Pair. Σε λευκό χρώμα, είναι ανθεκτικά στο νερό βάσει πιστοποίησης IPX4, έτσι ώστε να συνεχίσεις να τα φοράς άφοβα ακόμα κι όταν βρίσκεσαι σε εξωτερικούς χώρους κι αρχίσει να ψιχαλίζει.

Σύμφωνα με την TCL, τα MOVEAUDIO Go θα διατεθούν μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Το TCL LINKKEY φέρνει το 5G παντού

Η παρουσία της TCL στο MWC 2024 ωστόσο δεν περιορίστηκε μόνο στα smartphones και τον ήχο. Η εταιρεία έφερε μαζί της στη Βαρκελώνη το TCL LINKKEY IK511, ένα από τα πρώτα 3GPP R17 5G RedCap USB dongles στον κόσμο. Τι είναι αυτό; Επί της ουσίας, το 5G RedCap αποτελεί ένα νέο πρότυπο το οποίο προσφέρει μειωμένο κόστος και κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με το 5G eMBB, καθιστώντας έτσι δυνατή την εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων των συνδέσεων 5G με πολύ μικρότερης κλίμακας επένδυση όσον αφορά στον εξοπλισμό. Το dongle ενσωματώνει Snapdragon X35 5G modem-RF της QUALCOMM συμβάλλοντας στην επέκταση του οικοσυστήματος 5G σε νέες συσκευές και εμπειρίες και βοηθώντας σημαντικά την TCL να επιταχύνει τη διείσδυση του προτύπου 5G RedCap.

Πέραν του LINKKEY IK511, ντεμπούτο στο MWC έκαναν και άλλες δύο παρεμφερείς λύσεις. Το TCL LINKKEY IK512 είναι σχεδιασμένο για καταστάσεις που απαιτούν πολύ περισσότερο bandwidth, όντας ικανό να προσφέρει ταχύτητες έως και 2,46 Gbps με πολύ μικρότερο latency, ανταποκρινόμενο άψογα ως εκ τούτου και σε σενάρια machine-to-machine (M2M). Όσο για το TCL LINKHUB HH132 Pro, εγγυάται γρήγορες και αξιόπιστες συνδέσεις σε οικιακό περιβάλλον και μικρές επιχειρήσεις, με το router του να ενσωματώνει κεραία 5G 3T3R (για μεγαλύτερη κάλυψη χωρίς «νεκρές» ζώνες) και τεχνολογία Wi-Fi 6 υποστηρίζοντας έως και 256 ταυτόχρονες συνδέσεις με ταχύτητες uplink 150 Mbps και downlink 600 Mbps.

Η διάθεση των TCL LINKKEY IK511, IK512 και LINKHUB HH132 Pro θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στη χρονιά σε άγνωστες για την ώρα τιμές.

Θες να μάθεις περισσότερα; Δες όλα όσα είδαμε τη 2η μέρα στο MWC 2024!