Όλα όσα έφερε μαζί της η XIAOMI στο MWC 2024

2 μήνες πριν
xiaomi booth mwc 2024

Με smartphones και wearables «προσγειώθηκε» στη Βαρκελώνη και το Mobile World Congress 2024 η XIAOMI. Η κινεζική εταιρεία συνεχίζει τη συνεργασία της με τη LEICA, εξοπλίζοντας έτσι τις συσκευές της με κάμερες και φακούς με κορυφαία οπτικά μέρη, ενώ ντεμπούτο έκανε και το XIAOMI HyperOS. Πρόκειται για ένα ανθρωποκεντρικό λειτουργικό σύστημα που αναπτυσσόταν επί επτά συναπτά έτη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέο περιβάλλον χρήστη, εύκολη διασύνδεση μεταξύ των συσκευών της XIAOMI, προηγμένα συστήματα αποθήκευσης και διαχείρισης αρχείων και επιπρόσθετες επιλογές προστασίας ιδιωτικού απορρήτου. Η χθεσινή παρουσίαση τα είχε όλα ενώ το booth που επισκεφθήκαμε σήμερα ήταν παραπάνω από χορταστικό! Πάμε όμως να δούμε τις προτάσεις της XIAOMI αναλυτικά.

XIAOMI 14

Το XIAOMI 14 είναι μία αρκετά στιβαρή συσκευή. Με όμορφο και λιτό σχεδιασμό, διαστάσεις 152,8 x 71,5 x 8,2 χιλ. και σωστή κατανομή βάρους, προσφέρει άνετο κράτημα. Ο μινιμαλισμός είναι ξεκάθαρος σε κάθε έκφανση της συσκευής, με την XIAOMI να έχει μεταφέρει το ηχείο στην οθόνη και τον πομπό υπερύθρων στην κάμερα, επιτυγχάνοντας έτσι ένα καθαρό look στις δύο πλευρές -που σε συνδυασμό με το ελαφρώς καμπυλωτό πάνελ, συνθέτουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η οθόνη του XIAOMI 14 είναι μία CrystalRes AMOLED 6,36 ιντσών με ανάλυση 2670 x 1200 στα 460 ppi, μέγιστη φωτεινότητα 3000 nits και δυναμικό ρυθμό ανανέωσης που φτάνει τα 120 Hz. Στο εσωτερικό του κρύβει έναν Snapdragon 8 Gen 3 και τριπλή κάμερα με φακούς Summilux της LEICA. Η XIAOMI έχει εφοδιάσει τη συσκευή με το σύστημα ψύξης IceLoop που τη διατηρεί δροσερή ακόμα και κατά τις πλέον απαιτητικές καταστάσεις όπως π.χ. το gaming. Η μπαταρία είναι της τάξης των 4610 mAh ενώ πλαισιώνεται από σύστημα φόρτισης HyperCharge 90 W και ασύρματη φόρτιση HyperCharge 50 W.

Απόκτησέ το σε εξαιρετική τιμή εκκίνησης και με ΔΩΡΕΑΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ! Μαζί πάρε ΔΩΡΟ το νέο XΙΑΟΜΙ Watch S3 αξίας 179€ ,επιλέγοντας στο καλάθι το αγαπημένο σου χρώμα. Ισχύ προσφοράς δώρου έως 17/03/2024 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων και δωρεάν εγγύησης έως 31/03/2024. Η τιμή λιανικής του XIAOMI 14 5G από τις 18/03 θα διαμορφωθεί στα 1.099,90€. Επιπλέον κερδίζες μία δωρεάν αντικατάσταση σπασμένης οθόνης για τους πρώτους έξι μήνες από την ημερομηνία αγοράς.

XIAOMI 14 Ultra

Το XIAOMI 14 Ultra αποτελεί την πιο premium πρόταση της εταιρείας. Ενσωματώνει τεχνολογία κατασκευής Guardian Structure με ενισχυμένο πλαίσιο αλουμινίου, vegan δέρμα nano-tech και Shield Glass, στοιχεία που του προσφέρουν έξι φορές μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά. Η οθόνη του είναι μία AMOLED 6,73 ιντσών ανάλυσης 3200 x 1440 στα 522 ppi, μέγιστη φωτεινότητα 3000 nits και κυμαινόμενο ρυθμό ανανέωσης 1-120 Hz. Το σύστημα των τεσσάρων καμερών φέρει την υπογραφή της LEICA.

Η κύρια κάμερα διαθέτει μεταβλητό διάφραγμα f/1,63 – f/4,0 και πλαισιώνεται από τηλεφακό 75 χιλ., περισκοπική κάμερα 120 χιλ. και υπερευρυγώνια 12 χιλ, υποστηρίζοντας βίντεο 8K στα 30 fps, Dolby Vision (για βίντεο 4K στα 60 fps) και με τις τέσσερις κάμερες και μοντάζ επαγγελματικού επιπέδου μέσω Movie Mode και MasterCinema. Όπως και το XIAOMI 14, έτσι και το XIAOMI 14 Ultra έρχεται με Snapdragon 8 Gen 3, FastConnect 7800 με Wi-Fi 7, μπαταρία 5000 mAh με HyperCharge 90 W και ασύρματη φόρτιση HyperCharge 80 W και συστήματα ψύξης IceLoop και Dual-Channel IceLoop με το δεύτερο να καλύπτει ειδικά τις κάμερες.

XIAOMI Pad 6S Pro 12.4

Το XIAOMI Pad 6S Pro 12.4 είναι η νέα πρόταση της XIAOMI στα tablet και είναι σχεδιασμένη για τους απαιτητικούς χρήστες. Στις 12,4 ίντσες με λόγο διαστάσεων 3:2 και ανάλυση 3048 x 2032 στα 294 ppi, προσφέρει κορυφαίες εμπειρίες θέασης (βλ. streaming, gaming κλπ), ανάγνωσης αλλά και εργασίας. Με Snapdragon 9 Gen 2, HyperOS και Smart Hub για εύχρηστο περιβάλλον χρήστη με προηγμένες λειτουργίες διασύνδεσης με άλλες συσκευές της XIAOMI και την πραγματικά βελτιωμένη γραφίδα Focus Pen (με 8192 επίπεδα πίεσης, ρυθμό αντίληψης 240 Hz και latency 5 ms που κάνει τα 12 ms της προηγούμενης γενιάς (XIAOMI Smart Pen 2nd Generation) να μοιάζουν εξωφρενικά) είναι μία συσκευή που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε περίσταση, όπως κι αν αρέσκεται να εργάζεται ή να δημιουργεί κάποιος. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 10.000 mAh ενώ υποστηρίζει και ταχεία φόρτιση HyperCharge 120 W.

XIAOMI Smart Band 8 Pro

Στο XIAOMI Smart Band 8 Pro το ευ ζην συναντά τη μόδα. Πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό wearable με πολύ χαμηλό βάρος που δεν ξεπερνά τα 22,5 γραμμάρια και προφίλ μόλις 9,99 χιλ. Έρχεται με τετράγωνη οθόνη AMOLED 1,74 ιντσών ανάλυσης 336 x 480 pixels και ρυθμού ανανέωσης 60 Hz με αυτόματη προσαρμογή φωτεινότητας βάσει φωτισμού περιβάλλοντος (υπάρχει σχετικός αισθητήρας) και προστατευτικό τζάμι Corning Gorilla Glass Victus που πλαισιώνει άψογα το μεταλλικό πλαίσιο της συσκευής.

Το Smart Band 8 Pro διατίθεται σε δύο χρώματα (μαύρο και ασημί) και έχει quick-release λουράκι για εύκολη αλλαγή. Με πάνω από 200 faces δε, είναι σίγουρο πως ο κάθε χρήστης θα το προσαρμόσει στο στυλ του. Από πλευράς δυνατοτήτων τώρα, διαθέτει πάνω από 150 sports modes, με τα 10 προγράμματα για τρέξιμο να καλύπτουν και τους πλέον απαιτητικούς δρομείς. Μπορεί και μετρά ακόμα καρδιακό ρυθμό σε 24ωρη βάση με τη μπαταρία του να διαρκεί έως και 14 μέρες.

XIAOMI Watch S3

Περνώντας στα smartwatches τώρα, ξεκινάμε με το XIAOMI Watch S3, ένα stylish μοντέλο με υψηλή αισθητική και σώμα αλουμινίου που με μία πρώτη ματιά παραπέμπει εύκολα σε κλασικό ρολόι. Η οθόνη του είναι μία AMOLED 1,43 ιντσών με το ρολόι να ενσωματώνει το HyperOS προσφέροντας έτσι μία αρκετά φιλική εμπειρία χρήσης. Το smartwatch της XIAOMI έρχεται με πάνω από 150 λειτουργίες άθλησης καλύπτοντας και χειμερινά σπορ, τη στιγμή που η ύπαρξη L1+L5 dual-band GNSS προσφέρει εξαιρετικά ακριβή προσδιορισμό τοποθεσίας.

Το Watch S3 παρακολουθεί την υγεία του χρήστη μέσω καρδιακού παλμού και αξιολογεί την ποιότητα του ύπνου του. Είναι δε εφοδιασμένο με μπαταρία που του εξασφαλίζει αυτονομία έως και 15 ημερών με πέντε λεπτά φόρτισης να του προσφέρουν έως και δύο ημέρες λειτουργίας. Στον τομέα της παραμετροποίησης είναι η δυνατή η εναλλαγή λουρακίου ενώ διατίθενται πάνω από 180 faces με την αλλαγή τους να είναι εφικτή με μία κίνηση.

XIAOMI Watch 2

Σε ότι αφορά το XIAOMI Watch 2, τέλος, είναι ό,τι πρέπει για εκείνους που ναι μεν θέλουν ένα smartwatch εντός του πλαισίου του οικοσυστήματος της XIAOMI αλλά θα προτιμούσαν κάτι διαφορετικό από το Watch S3. Το Watch 2, βλέπεις, βασίζεται στο λογισμικό Wear OS υποστηρίζοντας πάνω από 200 εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, συν όσες έχει προσθέσει σε αυτό φυσικά η ίδια η XIAOMI. Ενσωματώνει επεξεργαστή Snapdragon W5+Gen 1 με dual-core αρχιτεκτονική, 32 GB αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία χωρητικότητας 495 mAh για αυτονομία έως και 65 ωρών σε τυπική χρήση. Η οθόνη AMOLED των 1,43 ιντσών είναι άκρως εντυπωσιακή με το πλαίσιο από κράμα αλουμινίου να προσδίδει έναν premium αέρα στη συσκευή.

Υποστηρίζονται πάνω από 160 λειτουργίες άσκησης ενώ συνεχίζονται και οι συνεργασίες με STRAVA και SUUNTO. Με το XIAOMI Watch 2 θα είσαι σε θέση να χειριστείς απομακρυσμένα την κάμερα του κινητού σου (αν έχεις ένα εκ των 13 Ultra, 13 Pro, 13, 13T Pro και 13T της XIAOMI, με τα 14 και 14 Ultra να υποστηρίζουν και video preview) ενώ στα της υγείας, υπάρχει βελτιωμένος αλγόριθμος παρακολούθησης ύπνου που μετρά το οξυγόνο στο αίμα και την αναπνοή του χρήστη καθώς και μετρητής καρδιακού ρυθμού.

XIAOMI SU7

Τα βλέμματα στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας κλέβει και πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το SU7 που ανακοινώθηκε πριν μερικούς μήνες στο Πεκίνο. Το σεντάν, βασισμένο στην αρχιτεκτονική Modena με ηλεκτροκινητήρες HyperEngine, υπόσχεται υψηλές επιδόσεις, ξεπερνώντας τα Tesla και Porsche σε ταχύτητα και εμβέλεια. Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με το SU7 Max να διαθέτει εντυπωσιακή αυτονομία και επιτάχυνση. Σχεδιαστικά, η XIAOMI ενσωμάτωσε κινεζικά στοιχεία και προσέλαβε σημαντικά στελέχη του κλάδου. Το εσωτερικό περιλαμβάνει προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας και πολυτελή χαρακτηριστικά, με την εταιρεία να σχεδιάζει μελλοντική έκδοση με ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία. Η ευρωπαική του κυκλοφορία είναι ακόμα μακριά όπως μάθαμε.

Stay tuned για όλες τις εξελίξεις της 1ης μέρας στο Mobile World Congress 2024!