Η APPLE εργάζεται πάνω σε foldable iPhone και iPad

2 μήνες πριν
foldable iPhone

Παρά την πρόσφατη κυκλοφορία του Vision Pro, υπάρχουν φήμες ότι η APPLE συνεχίζει απτόητη τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη αναδιπλούμενων iPhone και iPad. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η εταιρεία από το Κουπερτίνο εργάζεται πάνω σε τουλάχιστον δύο μοντέλα iPhone που θα διπλώνουν οριζόντια, όπως τα Galaxy Z Flip της SAMSUNG.

Ωστόσο, η ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας στη μαζική παραγωγή iPhone δεν αναμένεται σύντομα. Καθώς η APPLE επιδιώκει να δημιουργήσει μία συσκευή εξίσου λεπτή με τα υπάρχοντα iPhone, οι μηχανικοί της αντιμετωπίζουν προκλήσεις σχετικά με το μέγεθος των μπαταριών και την ανθεκτικότητα.

Η APPLE έχει ήδη έρθει σε επαφή με κατασκευαστές στην Ασία για την πιθανή ανάθεση της παραγωγής διαφόρων μεγεθών αναδιπλούμενων iPhone στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει τις προσπάθειες σχεδιασμού ενός αναδιπλούμενου iPad, για το οποίο κυκλοφορούν φήμες εδώ και χρόνια. Στόχος είναι η δημιουργία μιας συσκευής περίπου στο μέγεθος του iPad Mini με οθόνη 8 ιντσών, η οποία θα παραμένει απόλυτα επίπεδη σε πλήρη ανάπτυξη. Οι μηχανικοί της APPLE επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση προκλήσεων όπως το τσάκισμα στο κέντρο της οθόνης και τη δημιουργία κατάλληλου και ανθεκτικού μηχανισμού αναδίπλωσης.

Το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας ενός τέτοιου προϊόντος παραμένει ασαφές. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες η APPLE σχεδιάζει μία συσκευή 7-8 ιντσών προς παρουσίαση γύρω στο 2026-2027. Το κόστος πάντως και στις δύο περιπτώσεις αναμένεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερο απ’ αυτό που ισχύει ήδη και για τις δύο υπερεπιτυχημένες φορητές συσκευές της εταιρείας.

Αν και ξεκίνησε με αργούς ρυθμούς και μόνο έναν κατασκευαστή (SAMSUNG), η αγορά των αναδιπλούμενων smartphone μεγαλώνει κάθε χρόνο, ενώ πολλοί νέοι κατασκευαστές έχουν «μπεί στο παιχνίδι». Σ’ αυτούς περιλαμβάνεται η OnePlus, η HUAWEI, η XIAOMI, η HONOR, η OPPO και άλλοι. Ένα άλλο πρόβλημα, αυτό της διαθεσιμότητας πολλών μοντέλων εκτός Κίνας, φαίνεται ότι θα λυθεί οριστικά μέσα στη χρονιά, με τη XIAOMI να είναι μία από τις εταιρείες που θα κάνει σχετική ανακοίνωση.