Η APPLE ετοιμάζει ομάδα που θα ασχοληθεί με τη δημιουργική AI

10 μήνες πριν
APPLE headquarters Cupertino

Η εταιρεία με έδρα το Cupertino αναζητά αυτή τη στιγμή ειδικούς στη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη και έχει δημοσιεύσει τουλάχιστον δώδεκα αγγελίες εργασίας ψάχνοντας για ειδικούς στη μηχανική μάθηση που «έχουν πάθος με την κατασκευή εξαιρετικών αυτόνομων συστημάτων» στον τομέα αυτό. Οι συγκεκριμένες αγγελίες εργασίας άρχισαν να εμφανίζονται για πρώτη φορά στις 27 Απριλίου και η πιο πρόσφατη από αυτές δημοσιεύτηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι προκηρύξεις θέσεων εργασίας έρχονται εν μέσω μικτών μηνυμάτων από την εταιρεία γύρω από τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη. Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο, ο CEO της εταιρείας, Tim Cook απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το τι κάνει η εταιρεία του στον τομέα αυτό, χωρίς όμως να απορρίπτει κάθε σχετική συζήτηση. Ο Cook διευκρινίζει ότι η APPLE θα προσεγγίσει το όλο θέμα μελετημένα και με σχέδιο. Πρόσφατα δημοσιεύματα πάντως κάνουν λόγο για το ότι η εταιρεία είχε αρχίσει να περιορίζει τη χρήση του ChatGPT της OpenAI και άλλων εξωτερικών εργαλείων δημιουργικής AI για ορισμένους υπαλλήλους, εξαιτίας ανησυχιών για διαρροή δεδομένων.

Οι περιορισμοί αυτοί δεν είναι ούτε νέοι ούτε μοναδικοί για την APPLE. Πολλές εταιρείες, τόσο τεχνολογικές όσο και μη τεχνολογικές, έχουν ορίσει παρόμοιους περιορισμούς. Όμως, περισσότερες εφαρμογές τρίτων ενσωματώνουν λειτουργίες δημιουργικής AI και η APPLE φέρεται να εργάζεται πάνω σε δικά της προϊόντα AI, σύμφωνα με την WSJ. Η πρόσληψη περισσότερων εμπειρογνωμόνων στο συγκεκριμένο χώρο θα μπορούσε κάλλιστα να βοηθήσει στην εξυπηρέτηση ενός ή και των δύο αυτών σκοπών.

Οι κενές θέσεις αφορούν ομάδες που περιλαμβάνουν τις Integrated System Experience, Input Experience NLP, Machine Learning R&D και την Technology Development Group που βρίσκονται στο Σαν Ντιέγκο, την Bay Area και το Σιάτλ.

Ορισμένοι από τους ρόλους επικεντρώνονται ειδικά σε εφαρμογές δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης για εμπειρογνώμονες μηχανικής μάθησης που θα εργαστούν στην οπτική δημιουργική μοντελοποίηση για την τροφοδοσία εφαρμογών σε εφαρμογές computation φωτογραφίας, επεξεργασίας εικόνας και βίντεο, ανακατασκευής τρισδιάστατων σχημάτων και κίνησης καθώς και δημιουργίας avatar.

Δεν είναι σαφές με τι projects θα ασχοληθούν όσοι προσληφθούν σ’ αυτές τις θέσεις αλλά η προσπάθεια να έρθουν περισσότερα ταλέντα δημιουργικής AI στην APPLE δεν θα πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη.

Η εταιρεία ήταν ένας από τους πρώτους που δραστηριοποιήθηκε στον κόσμο των καταναλωτικών εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης με το λανσάρισμα της φωνητικής βοηθού Siri στο iPhone το 2011. Για χρόνια είχε τη φήμη μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας που εντοπίζει και προσλαμβάνει ταλέντα στο χώρο του AI, ακόμα και απευθείας μέσα από τα πανεπιστήμια.